FeaturesLa ce să te aștepți de la noul sezon “The Bear” 

La ce să te aștepți de la noul sezon “The Bear” 

Noul sezon “The Bear” debutează în exclusivitate pe Disney+ pe 17 iulie

“The Bear”, revelația în materie de seriale care a debutat în urmă cu 2 ani, aducea în fața publicului culisele transformării unui boutique de sandwich-uri într-unul de cartier, iar mai apoi într-un veritabil restaurant fine dining. Dar nu vorbea doar de munca și presiunea imensă din spatele rigorilor bucătăriei, ci despre oamenii care făceau posibile toate acestea: de la imperfecțiuni la ambiții, de la traume vechi la provocări imposibile, de la coordonare forțată la camaraderie. 
“The Bear” venea cu o formulă artistică ce îți dădea universul peste cap cu un antren tip puzzle ce pompa adrenalină, în timp ce actorii (Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri) au devenit răsfățații presei după un grandios sezon de premii (10 Emmy-uri, 4 Golden Globes). 
Dacă primele două sezoane “The Bear” au fost împachetate în structuri diferite, pregătește-te pentru un rollercoaster emoțional și vizual din 17 iulie în care Ayo Edebiri își face debutul regizoral în episodul 6. 
Sub presiunea de a obține excelența, Carmy devine din ce în ce mai haotic, iar comunicarea nu e punctul lui forte. În ciuda speculațiilor unei povești de iubire între el și Syd, nu, nu e timp de romantism. Totul e contra cronometru! 
Like5.ro îți spune la ce să te aștepți de la noului sezon “The Bear”:

DUREREA

Transformarea emoțională și traiectoria profesională a personajelor sunt elementele care fac din “The Bear” un serial relevant din punct de vedere uman. Scânteia a fost moartea brutală a fratelui lui Carmy și al lui Sugar, iar durerea i-a atins în moduri diferite, fiecare personaj se confruntă cu ea la un alt nivel. Prin preparatele gătite, excelează la grija pe care o au față de oameni, dar când vine vorba de ei înșiși, blocajul emoțional paralizează tot. 
Durerea e firul roșu al serialului, unul dintre singurele lucruri comune împărtășite de toți. Sugar procesează durerea morții fratelui, a unei relații disfuncționale cu mama și fratele său, toate acestea sub presiunea sarcinii care se apropie de termen. Carmy și Syd se luptă cu atacuri de panică și lipsa încrederii, în vreme ce Richie se ascunde în spatele râsului. 

INSPIRAȚIA SERIALULUI: CHICAGO ȘI FAMILIA STORER

Matty Matheson, chef cu experiență, producător executiv al serialului și interpretul lui Neil Fak, mărturisește că “The Bear” este declarația de dragoste a regizorului Christopher Storer pentru Chicago, transmisă în îndrăgostirea iremediabilă a echipei. S-au străduit să pună în lumină scena restaurantelor de la locații folosite pentru filmare la lecții esențiale despre arta culinară. Chicago, diaspora specialităților culinare, e inima serialului. Courtney Storer, sora lui Christopher e deopotrivă sufletul “The Bear” și nu pentru că semnează meniurile și coordonează producția creativă. Povestea familiei Storer este sursa de inspirație “The Bear”: de la mama de origine italiană, divorțul brutal al părinților, depresia, dependența, bolile mintale din familie. Toate traumele au dus la evadarea lui Courtney în bucătărie, locul unde se simtea bine gătind lucruri reale, gustoase. În tot acest timp, studiul pshilogiei i-a completat întreg parcursul personal și profesional. A stricat un cuptor în timp ce încerca să îl curețe, i-au lipsit abilitățile tehnice, a fost copleșită de anxietate și rigiditate de-a lungul timpului, s-a epuizat în bucătăriile pariziene, lucrând în restaurante prestigioase precum Verjus (Paris) sau Jon & Vinny’s din Los Angeles. Courtney Storer a fost un real ajutor nu doar la pregătirea meniului și executare, ci inclusiv la scenariul “The Bear”. 

ȘCOALA PROVOCĂRILOR

După serioase training-uri de specializare în restaurante celebre, actorii din “The Bear” au fost într-o permanentă acumulare de informații și lecții de viață, nu doar de la chefi cu experiență, ci de la fiecare om cu care au interacționat. În acest mod, au reușit să dea senzația de personaje reale, vii prin profilul lor psihologic. “La școala culinară, am avut un chef care ne-a spus povestea despre cum 30 de bucătari l-au ajutat să devină ceea ce era, cum a lucrat sub îndrumarea acestori chefi din întreaga Europă și cum a învățat ceva de la fiecare. E o meserie să dobândești toate aceste abilități pe parcurs și să nu încetezi niciodată să înveți” declară Matty Matheson. În armura tatuajelor sale și îngropat în munca sa, Carmy e o provocare pentru el însuși și pentru cei din jur. 

APARIȚII SPECIALE ÎN SEZONUL 3

Pe lângă adrenalină și provocări, noul sezon “The Bear” (re)aduce în scenă actori celebri în roluri cheie. Pregătește-te să te intersectezi din nou cu Jamie Lee Curtis (Donna Berzatto), John Mulaney (Stevie), Gillian Jacobs (Tiffany Jerimovich), precum și Olivia Colman, Will Poulter în rolurile unor prestigioși chefi. Un nou personaj își face apariția: Sammy Fak, fratele lui Neil și Ted, e interpretat de John Cena. Despre experiența lucrului cu Cena, echipa mărturisește ca fost o călătorie în sine. Impresionant prin apariție, Cena citea între duble un tratat medical de neurologie. 

5 APARIȚII CAMEO – CHEFI DE TOP 

Distribuția noul sezon “The Bear” e condimentată de apariții cu totul speciale: chefi de top în apariții cameo. Thomas Keller este singurul chef american recompensat simultan cu 3 stele Michelin pentru două restaurante diferite. Restaurantele sale dețin în prezent 7 stele Michelin în total (Per Se – 3, The French Laundry – 3, The Surf Club – 1).
Dave Beran este chef și proprietar al restaurantului Pasjoli, bistro francez recompensat cu James Beard Award (cea mai înaltă distincție în domeniu). Pasjoli aduce un omagiu bucătăriei franceze folosind produse disponibile în California de Sud. 
Nu lipsește nici René Redzepi, chef-ul danez recunoscut la nivel internațional pentru reinterpretarea originală a bucătăriei scandinave din cadrul restaurantului Noma (3 stele Michelin). Redzepi s-a specializat în numeroase restaurante, inclusiv la The French Laundry al lui Keller. 
Daniel Boulund, una dintre personalitățile cu greutate în zona gastronomică americană, celebru pentru preparatele sale inspirate din ritmul anotimpurilor, patronul unui imperiu culinar extins în Toronto, Montreal, Dubai, Singapore și Bahamas, are și el o apariție cameo. 
Nu lipsește din peisaj nici consultantul serialului, Will Guidara, autorul bestseller-ului “Unreasonable Hospitality” premiat cu 3 James Beard Award, fost coproprietar al restaurantului Eleven Madison Park (3 stele Michelin, numărul 1 în top 50 restaurante din lume). 

Photo CreditFX

Articole similare