EntertainmentGotham Awards - Cele mai importante premii pentru filmul independent

Gotham Awards – Cele mai importante premii pentru filmul independent

Gotham Awards, cele mai importante premii acordate pentru producții cinematografice și de televiziune independente, au fost decernate la New York.

PRINCIPALELE TROFEE

”Past Lives”, scris și regizat de Celine Song, nominalizat la trei categorii, a câștigat marele trofeu. ”A Thousand and One” a fost recompensat la categoria regie (A. V. Rockwell), iar ”All of Us Strangers”, deși selectat la patru categorii, nu s-a regăsit în palmares.
”Anatomy of a Fall” a câștigat două trofee: cel mai bun lungmetraj internațional și cel mai bun scenariu. ”Four Daughters” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj documentar.
La categoria interpretare, Lily Gladstone a fost premiată pentru rolul din ”The Unknown Country” (nu pentru ”Killers of the Flower Moon”), iar Charles Melton, pentru cel din ”May December”.

TELEVIZIUNE

Beef”, care a avut cele mai multe nominalizări (3) la categoriile TV, a câștigat două premii (două nominalizări au fost la aceeași categorie). Miniseria a câștigat premiul pentru serial inovator sub 40 de minute, iar Ali Wong a câștigat premiul pentru interpretare remarcabilă într-un serial nou.
”A Small Light”, cu două nominalizări, a câștigat premiul pentru serialul inovator de peste 40 de minute.

PREMII ONORIFICE

Pe lângă secțiunile competiționale, Gotham Awards a acordat și câteva distincții onorifice: ”Killers of the Flower Moon” a primit Gotham Historical Icon & Creator Tribute, ”Barbie” – Global Icon & Creator Tribute, ”Ferrari” – Icon & Creator Tribute for Innovation, ”Rustin” – Cultural Icon & Creator Tribute for Social Justice, ”Air” – Visionary Icon & Creator Tribute, ”Maestro” – Cultural Icon & Creator Tribute.

Gotham Awards - Cele mai importante premii pentru filmul independent
Robert De Niro și Leonardo DiCaprio, în Killers of the Flower Moon

VEDETE

Scenaristul Alex Convery a primit trofeul acordat ”Air”, actorul Adam Driver i-a înmânat regizorului Michael Mann trofeul pentru ”Ferrari”, actorul Colman Domingo din ”Rustin” a prezentat premiul pentru dreptate socială alături de secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, regizorului George C. Wolfe, apoi jurnalistul de televiziune Brian Williams a înmânat premiul pentru ”Maestro” lui Bradley Cooper, iar Robert De Niro a ținut un discurs politic legat de filmul ”Killers of the Flower Moon” al lui Martin Scorsese. Primind premiul pentru “Killers of the Flower Moon”, Lily Gladstone i-a mulțumit lui Scorsese pentru că “a acceptat invitația” de a lucra cu Națiunea Osage pentru a spune această poveste.

Laura Dern le-a înmânat regizoarei Greta Gerwig și actriței și producătoarei Margot Robbie premiul pentru ”Barbie”.

SELECȚIA GOTHAM AWARDS

Nominalizații la Gotham Award sunt selectați de comitete formate din critici de film și televiziune, jurnaliști, programatori de festivaluri și curatori de film.
Juriile separate, formate din scriitori, regizori, actori, producători, editori și alte persoane direct implicate în realizarea filmelor, au determinat câștigătorii finali ai premiilor.
Printre câștigătorii acestor premii care au obținut apoi Oscar se numără ”Everything Everywhere All at Once”, ”CODA”, ”Nomadland”, ”Marriage Story”, ”Moonlight” și ”Spotlight”.

Articole similare