Entertainment”Furiosa”, 5 decenii de ”Mad Max”

”Furiosa”, 5 decenii de ”Mad Max”

Al cincilea film din franciza ”Mad Max” va fi lansat la Festivalul de Film de la Cannes.

”Furiosa: A Mad Max Saga”, regizat și produs de George Miller, va avea premiera mondială la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, care are loc în perioada 14 – 25 mai 2024. Filmul vine după nouă ani de la ”Mad Max: Fury Road” și va beneficia de o proiecție de gală la Grand Théâtre Lumière din cadrul Palais des Festivals, în 15 mai.

MAD MAX – MITOLOGIE CATARTICĂ

”Mad Max” (1979), ”Mad Max II: The Challenge” (1981), ”Mad Max: Beyond Thunderdome” (1985), ”Mad Max: Fury Road” (2015) și ”Furiosa: A Mad Max Saga” (2024): în cinci episoade și în aproximativ cinci decenii, George Miller a creat un mit catartic, o mitologie catartică. Mad Max este o cronică a prăbușirii societății și a mediului înconjurător. Acest “western pe roți” descrie o lume distopică în care viteza și mișcarea sunt sinonime cu energia vitală, dar și cu moartea, ca urmare a epuizării resurselor.

”FURIOSA” – SINOPSIS

Noul film revine la originile lui Furiosa, noua eroină a francizei apărută în ”Mad Max: Fury Road”, unde a fost jucată de Charlize Theron, producție recompensată cu șase premii Oscar. Actrița Anya Taylor-Joy o interpretează acum pe tânăra Furiosa, care încearcă să se întoarcă acasă, în ciuda numeroaselor bande armate ostile. În timp ce lumea se prăbușește, ea este răpită din Green Place of Many Mothers și cade în mâinile unei hoarde de motocicliști condusă de Warlord Dementus. Străbătând Wasteland, ei dau peste Cetatea prezidată de Immortan Joe. În timp ce cei doi tirani se războiesc pentru dominație, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor încercări în timp ce pune laolaltă mijloacele pentru a-și găsi drumul spre casă.

DISTRIBUȚIE

Mult-așteptatul ”Furiosa: A Mad Max Saga”, scris de George Miller și Nico Lathouris, îi are în distribuție pe Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke, Nathan Jones și Charlee Fraser.

PREQUEL PREGĂTIT TIMP DE ZECE ANI

“Ideea acestui prequel mă însoțește de mai bine de un deceniu”, a declarat George Miller. “Nu aș putea fi mai încântat să mă întorc la Festivalul de la Cannes – împreună cu Anya, Chris și Tom – pentru a prezenta «Furiosa: A Mad Max Saga». Nu există un loc mai bun decât La Croisette pentru a experimenta acest film cu publicul pe scena mondială”.

LANSARE ÎN CINEMATOGRAFE

Lungmetrajul va avea premiera în cinematografele românești la 24 mai 2024.

Articole similare