Give me 5Cele mai anticipate 5 premiere ale anului 2024 (partea a II-a)

Cele mai anticipate 5 premiere ale anului 2024 (partea a II-a)

Selecția celor mai anticipate titluri ale anului viitor continuă cu nume sonore ale cinematografiei mondiale.

Multe calendare de producție și marketing au fost date peste cap, drept urmare s-au adunat o seamă de filme în jurul cărora s-a stârnit suficient de mult buzz. Prequel-uri și continuări epice sunt așteptate cu maximum entuziasm. 

DRIVE-AWAY DOLLS

După nenumărate colaborări cu fratele său Joel, Ethan Coen debutează solo în regia lungmetrajului “Drive-Away Dolls”. Premiera este programată pentru luna februarie a anului viitor și promite a fi unul dintre highlight-uri: o comedie queer, sub forma unui road trip, înțesată cu ironie și înțepături (cum ne-a obișnuit deja în filmele precedente), cu o abordare mult mai proaspătă și ancorată în zilele noastre.

Este odiseea unei tinere care se deplasează între state, pentru a-și reveni după despărțirea de prietena ei. Distribuția face deja furori mai ales în urma lansării trailerului: Margaret Qualley, Beanie Feldstein, Pedro Pascal, Bill Camp, Colman Domingo, Matt Damon. Umorul sec, negru e acolo, tăieturile de montaj și viziunea familiar deja, totul anunță cum lucrurile o pot lua razna extrem de ușor. 

CHALLENGERS

După retragerea titlului din deschiderea Festivalului de Film de la Veneția 2023, “Challengers” este programat spre lansare în luna aprilie 2024. Luca Guadagnino se concentrează pe un triunghi romantic din lumea tenisului cu o distribuție răvășitoare: Zendaya (“Euphoria”), Josh O’Connor (“The Crown”) și Mike Faist (“West Side Story”). Dacă mulți dintre voi, cei care ați văzut “Euphoria” și sunteți familiarizați cu performanța Zendayei în a întinde nervi și corzi emoționale, tensiunea sporește prin viziunea lui Guadagnino. Reușeste să orchestreze fragilitatea și asprimea personajelor sale, poate ghida cu aceeași ușurință îngeri și demoni. Guadagnino are o măiestrie cu totul specială când vine vorba de tensiune și tandrețe. Ochii aținți spre noua lui minune!

MAD MAX: FURIOSA

La 9 ani de la premiera “Mad Max: Fury Road”, George Miller pregătește un spin off al celebrei serii: noul film se concentrează pe povestea căpitanului de război Imperator Furiosa și a istoriei sale cu Immortan Joe – pe care l-a trădat și ale cărui concubine i le-a eliberat. De la Charlize Theron la Anya Taylor Joy (noua interpretă Furiosa), Miller stârnește deja nenumărate curiozități în privința producției Warner Bros. Așteptările sunt extrem de ridicate în privința lansării, cu atât mai mult după succesul global “Fury Road” sau cele 6 statuete Oscar câștigate. Premiera este anunțată în acest moment pentru luna mai.

JOKER: FOLIE À DEUX

Pregătiți pentru duo-ul Lady Gaga – Joachim Phoenix? Ceva mai provocator probabil că nu există! Disecarea unei psihoze comune printr-un musical! Este debutul lui Lady Gaga în pielea unui personaj DC, Harley Quinn. Alături de Zazie Beetz, Brendan Gleeson, cei doi actori principali cu siguranță vor ridica universul întunecat la un alt nivel. “Joker: Folie à Deux” se anunță drept primul musical semnat de Todd Phillips. Lansarea în octombrie 2024.

GLADIATOR 2

După lansarea “Napoleon”, Ridley Scott este pregătit să dezlănțuie “Gladiator 2”. Unul dintre cei mai longevivi și activi regizori ai prezentului, Scott este veteranul filmelor de acțiune și nu renunță sub niciun chip în a-și etala poziția regească în istoria cinematografiei. Promite spectacol cu scântei și de această dată prin distribuție: Paul Mescal (rol principal) alături de Denzel Washington și Pedro Pascal. Filmul urmărește povestea lui Lucius, salvat de Maximus în “Gladiator”, ajuns la maturitate. Premiera este setată, în acest moment, pentru luna noiembrie 2024. 

Citește și “Cele mai anticipate 5 premiere ale anului 2024 (partea I)”

Articole similare