FeaturesFestivaluri europene pe care să nu le ratezi anul acesta

Festivaluri europene pe care să nu le ratezi anul acesta

Pop, electro, funk și rock în festivaluri europene de renume.

Vacanța de vară poate începe sau culmina cu un super festival. Oferta este bogată, iar Like5 a ales cinci evenimente ale căror afișe cuprind nume consacrate, artiști pe val, dar și noutăți.

PRIMAVERA SOUND (SPANIA)

Primavera Sound din Barcelona a debutat în 2001 și s-a ridicat rapid între cele mai mari festivaluri din lume. Anul acesta are loc în perioada 29 mai – 2 iunie.

Pulp, Vampire Weekend, Justice, Lana Del Rey, The National, SZA și PJ Harvey se numără printre artiștii capete de afiș.

Lana Del Rey se află în turneu cu albumul ”Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd”, lansat anul trecut, SZA e în topuri cu al doilea album, “SOS”, iar The National își începe turneul european pentru a-și promova două albume noi. Grupul britanic Pulp s-a reunit și, chiar dacă l-ai văzut la București în urmă cu 12 ani, nu strică o reexaminare. Compozitoarea și cântăreața PJ Harvey este de asemenea în turneu european, fiind cap de afiș în mai multe festivaluri – și trebuie măcar o dată văzută și ascultată live.

Festivaluri europene pe care să nu le ratezi anul acesta

NUITS DE FOURVIÈRE (FRANȚA)

Nuits de Fourvière este un festival aparte. Mai întâi, pentru că există din 1946. Apoi, prin durata lui. Nu este vorba despre un weekend, nici despre o săptămână, ci despre două luni. Anul acesta, evenimentul din Lyon are loc între 30 mai și 25 iulie.

În fiecare zi din această perioadă au loc concerte și spectacole. Lineup-ul reunește nume ca Patti Smith Quartet, James Blake, Véronique Sanson, LCD Soundsystem, Cat Power, Nile Rodgers & Chic, MC Solaar și Justice.

NUITS DE FOURVIERE

ISLE OF WIGHT (REGATUL UNIT)

Isle of Wight este un alt festival de tradiție – lansat în 1968. Este mai greu accesibil, având loc în Newport, însă efortul merită de fiecare dată.

Capetele de afiș din acest an, când are loc între 20 și 23 iunie, sunt The Prodigy, Pet Shop Boys, Green Day, The Pretenders, Suede, Crowded House, Keane și Simple Minds.

isle of wight 2024

ROCK WERCHTER (BELGIA)

Rock Werchter are loc, începând din 1976, în satul Werchter de lângă Leuven. Este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale, iar anul acesta are loc în perioada 4 – 7 iulie.

Afișul este mai mult decât promițător: Lenny Kravitz, Måneskin, Snow Patrol, PJ Harvey, Dua Lipa, Arlo Parks, și Avril Lavigne. Festivalul se încheie cu Royal Blood și Foo Fighters.

werchter

NOS ALIVE LISBON (PORTUGALIA)

NOS Alive Lisbon are loc între 11 și 13 iulie 2024. Lineup-ul este divers, trecând de la Dua Lipa la Jessie Ware, de la Pearl Jam la Arcade Fire și The Smashing Pumpkins.

Festivalul din Algés a debutat în 2007 și are motto-ul “plajă ziua, muzică noaptea”, iar concertele se încheie la ivirea zorilor.

NOS Alive Festival
Photo CreditRock Werchter

Articole similare