EntertainmentFestivalul Tânăr revine la Sibiu 

Festivalul Tânăr revine la Sibiu 

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu este programată în perioada 2 – 12 noiembrie. Organizatorii pregătesc un program cu peste 40 de evenimente: spectacole de teatru și dans, proiecții de film, workshop-uri și expoziții pentru publicul tânăr.

TEMA FESTIVALULUI

Tema acestei ediții este Closure / Încheiere și marchează finalul festivalului lansat în acest format în 2015. Este o dorință de reinventare continuă a unui domeniu extrem de viu, adaptat în permanență vremurilor pe care le trăim. Festivalul Tânăr de la Sibiu își propune să aducă publicul împreună. 

CE SPUNE DIRECTORUL FESTIVALULUI

„Prin evenimentele propuse în acest an deschidem o poartă culturală cu vedere asupra lumii din jurul nostru pentru a ne oferi șansa de a înțelege, de a iubi și de a ierta, pentru a fi pregătiți de un nou drum împreună!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu. 

INVITAȚI SI SPECTACOLE

Peste 100 de artiști din Argentina, Chile, Franța, Germania, Marea Britanie, Republica Moldova, România și Turcia sunt invitații Festivalului Tânăr de la Sibiu. Prima zi a festivalului, 2 noiembrie, promite abordări interactive și spectacole cu mișcare, muzică și dans. „Out There”, minunatul spectacol pentru bebeluși (6-18 luni) prezentat în parteneriat cu Atta Festival din Turcia, propune o călătorie senzorială în care spațiul își modifică culorile și nuanțele. „Cui i-e frică de Bau-Bau”, producția Teatrului de Animație „Țăndărică” din București, completează programul zilei.

PRIMUL WEEKEND 

Festivalul Tânăr dedică primul weekend (3 – 5 noiembrie 2023) celor mai mici spectatori prezenți în Sibiu. „Fabuloasa poveste a lui BasarKus”, o producție Lamento Company din Franța, împletește tehnicile din arta circului și dansul contemporan. „Cei trei purceluși”, prezentat de Teatrul „Puck” din Cluj-Napoca, implică activ spectatorii din dorința de a construi un final fericit. Muzicianul și păpușarul chilian Enrique Crohare alături de actrița argentiniană Laura Mac Laughlin reinventează tehnica păpușarilor și inițiază o călătorie muzicală în fascinanta lume a teatrului. Până la 15 copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist sunt așteptați să participe la spectacolul companiei Flute Theatre din Marea Britanie. „Furtuna”, după William Shakespeare, este recompusă într-o tehnică inovativă de către cei 7 actori și publicul prezent. 

PROGRAM

Festivalul Tânăr de la Sibiu menține în program două mari categorii: Kids (evenimente pentru categoria de vârstă 0 – 8 ani) și Teens (10+, adolescenți și tineri), completate de evenimente satelit. Programul complet și biletele vor fi disponibile pe teatrulgong.ro din 23 octombrie 2023, cu o sesiune de presale pentru o serie de evenimente.  

Articole similare