EntertainmentDolly Parton cântă rock. Joan Jett și Steven Tyler, între muzicienii invitați...

Dolly Parton cântă rock. Joan Jett și Steven Tyler, între muzicienii invitați pe noul album

Cântăreața country Dolly Parton va lansa un nou album de studio la jumătatea lunii noiembrie.

Pentru acest material a colaborat cu mai multe legende rock, între care Paul McCartney, Ringo Starr, Elton John, Joan Jett, Sting și Steven Tyler.

PIESE NOI ȘI COVERURI

Albumul ”Rockstar” cuprinde nouă compoziții noi și 21 de reinterpretări ale unor piese cunoscute, include 42 de artiști invitați care acoperă mai multe genuri și generații. Coverul ei pentru ”Let It Be”, spre exemplu, îi aduce laolaltă pe ambii supraviețuitori ai trupei The Beatles, alături de Peter Frampton și Mick Fleetwood, în timp ce ”You’re No Good” beneficiază de una dintre cele mai fructuoase colaboratoare ale lui Parton din punct de vedere creativ, Emmylou Harris, alături de Sheryl Crow.

DUETE

Dolly Parton abordează o serie de piese clasice în duet cu artiștii care le-au cântat inițial, de la ”Heart of Glass”, cu Debbie Harry, la ”Don’t Let the Sun Go Down on Me”, cu Elton John, ”Every Breath You Take”, cu Sting, ”Free Bird”, cu membrii trupei Lynyrd Skynyrd, și ”Wrecking Ball”, cu Miley Cyrus, pe care ea a botezat-o. Peter Frampton cântă cu Parton și o versiune a piesei ”Baby, I Love Your Way”.

Alte piese implică colaborări care atrag atenția: Lizzo i se alătură pentru “Stairway to Heaven” a lui Led Zeppelin, în timp ce Pink și Brandi Carlile contribuie la o versiune a piesei ”(I Can’t Get No) Satisfaction” a trupei The Rolling Stones.

Stevie Nicks, Simon Le Bon, Steven Tyler, Joan Jett, Michael McDonald, Pat Benatar și Chris Stapleton se numără printre invitați. Dolly Parton cântă solo inclusiv versiuni ale pieselor ”We Are the Champions” a grupului Queen și ”Purple Rain” a lui Prince.

CE SPUNE ARTISTA DESPRE ALBUM

Dolly Parton a declarat că este “foarte onorată și privilegiată că a lucrat cu unii dintre cei mai mari cântăreți și muzicieni remarcabili din toate timpurile, iar faptul că a putut cânta toate cântecele emblematice de pe album a fost o bucurie nemăsurată”.

DESPRE DOLLY PARTON

Dolly Parton este una dintre cele mai prolifice cântărețe și compozitoare din toate timpurile – a scris peste 3.000 de cântece și a vândut mai mult de 100 de milioane de discuri. A făcut totul: a ocupat primele locuri în topurile country Billboard, este și actriță și chiar a ajutat la finanțarea cercetării pentru vaccinul Covid-19 al companiei Moderna. A fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2022.
”Rockstar”, lansat pe 17 noiembrie 2023, va fi cel de-al 53-lea album de studio al artistei, într-o carieră care a început cu ”Hello, I’m Dolly”, în 1967.

Photo CreditVijat Mohindra

Articole similare