Entertainment”Derry Girls” - Record de vizitatori la Tower Museum din orașul în...

”Derry Girls” – Record de vizitatori la Tower Museum din orașul în care a fost filmat

Serialul de comedie ”Derry Girls”, care poate fi urmărit pe platforma Netflix, este subiectul unei expoziții la Tower Museum din Londonderry, orașul în care a fost filmat, și atrage numeroși vizitatori.

CARE ESTE ACȚIUNEA SERIALULUI ”Derry Girls”

În mijlocul conflictului politic din Irlanda de Nord din anii ’90, cinci elevi plini de energie – patru adolescente și “un mic englez” – se confruntă cu provocările universale ale adolescenței.

DISTRIBUȚIE ȘI PALMARES

Distribuția este alcătuită din Saoirse-Monica Jackson, Louisa Harland, Tara Lynne O’Neill, Kathy Kiera Clarke, Tommy Tirnan, Ian McElhinney, Jamie-Lee O’Donnell, Dylan Llewellyn și Nicola Coughlan.

Serialul lansat de Channel 4 în 2018 a fost premiat la Royal Television Society Awards, Irish Film and Television Awards și la premiile BAFTA.

CE CUPRINDE EXPOZIȚIA

”The Derry Girls Experience” cuprinde decoruri originale, recuzită și alte obiecte din anii ’90 folosite în episoadele din cele trei sezoane ale serialului, inclusiv uniformele școlare ale actorilor, jurnalul lui Erin Quinn, puloverul Woolworths al lui Ma Mary și costumele Spice Girls ale adolescentelor. Acestora li se adaugă o componentă AI.

SUCCES (ȘI) DE MUZEU

Această expoziție – deschisă până în iulie 2024 – a fost văzută de mai mult de 10.000 de persoane în prima lună de la vernisaj. A fost cel mai mare număr de vizitatori înregistrat într-o perioadă de patru săptămâni de la deschiderea muzeului, în 1992. 

ROL CHEIE ÎN PROMOVAREA ORAȘULUI

Directorul executiv al organismului însărcinat cu promovarea orașului Derry ca destinație turistică a declarat că expoziția joacă un rol cheie în promovarea orașului. Odhran Dunne, de la Visit Derry, a declarat că expoziția a fost vizitată de persoane din 34 de țări. Prețul unui bilet este de 4 lire sterline.

Articole similare