Going outConcerte de club, în februarie, la București - Pop, rock și reinventare...

Concerte de club, în februarie, la București – Pop, rock și reinventare sonică

Like5 recomandă cinci concerte programate luna aceasta în cluburi din București

Pop, rock, techno și shoegaze se regăsesc în concertele și petrecerile organizate și găzduite luna aceasta de cluburile Expirat, Quantic și Control. Am ales cinci variante de petrecut serile:

PARTIZAN

Partizan revine în clubul Expirat la 7 februarie, iar prețul unui bilet pentru concert este 70 de lei.
Înființat în 2001, grupul condus de Adrian Pleșca (ex. Timpuri Noi) este cunoscut pentru single-uri precum ”Fata mea”, ”Banii”, ”Dușmănia” și ”Păpușea masculină”.

VAMA

Vama concertează la Quantic în 10 februarie, prețul biletelor pornind de la 109 lei.
Trupa, alcătuită în prezent din Tudor Chirilă – voce, Eugen Caminschi – chitară, Gelu Ionescu – claviaturi, Lucian ”Clopo” Cioargă – tobe şi Dan Lucian Opriș – bas, a debutat discografic în 2008. Printre cele mai populare piese lansate se numără ”Copilul care aleargă către mare” și ”Perfect fără tine”.

SADO OPERA

Inspirat de Parliament Funkadelic, Prince și Liberace și stabilit în Berlin din 2012, acest colectiv queer este descris drept unul dintre cele mai provocatoare și excentrice importuri muzicale ale orașului. Vedeta americană de televiziune Conan O’Brien a ales Sado Opera ca simbol muzical al Berlinului și a urcat pe scenă alături de colectiv pentru oo emisiune specială despre capitala germană.

Muzica Sado Opera e un amestec de house, disco și electro-funk. Grupul este rezident în două dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din Berlin, Renate și Ficken3000, dar susține și concerte în Europa. Unul dintre ele este cel de la clubul Control, în 10 februarie. Prețul unui bilet este 40 de lei.

JETLAGGED

Jetlagged w/ Daniel Avery, Andrew Red Hand și Walentin Pauer susțin un show la Control în 17 februarie. ”Scăpați de constrângerile fusurilor orare standard cu Jetlagged, gata să vă revoluționeze ceasul sonor”, este îndemnul transmis.
Daniel Avery, în tandem cu Andrew Red Hand și Walentin Pauer, propune o noapte de reinventare sonică.

BYRON

Trupa Byron, înființată în 2006, a lansat de-a lungul timpului opt albume și cinci concerte înregistrate. Grupul cântă pe scene mari de festival, a filmat un concert în Salina Turda și a compus muzica pentru un serial original HBO. După succesul albumului ”Nouă”, apărut în 2019, primul compus în limba română, byron a încheiat anul 2023 cu ”Efemeride”, lansat într-un concert la Arenele Romane.

Pe scena clubului Control va urca în seara de 22 februarie. Un bilet costă 85 de lei.

Photo CreditClub Control

Articole similare