LifestyleColecții excepționale la târgul de bijuterie contemporană AUTOR

Colecții excepționale la târgul de bijuterie contemporană AUTOR

Șaizeci de designeri de pe patru continente aduc la târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la Ghica House din București colecții excepționale.

Cea de-a 21-a ediție a târgului internațional de bijuterie contemporană AUTOR va avea loc în weekendul 18 – 19 mai, când vor fi expuse mai mult de 3.000 de piese unicat de bijuterie contemporană semnate de designeri din România și din alte 16 țări. Ediția anterioară a târgului înregistrat mai mult de 3.000 de vizitatori, confirmând un interes din ce în ce mai mare pentru evenimente ce îmbină arta cu știința confecționării bijuteriilor. 

MATERIALE PREȚIOASE ȘI NECONVENȚIONALE

Pasionații de creații spectaculoase, care poartă amprenta artistică a designerului, sunt invitați la o întâlnire cu bijuterii cu volume neobișnuite, care combină materiale prețioase cu materiale neconvenționale precum ceramica, lemnul, textilele și materiale reciclabile.

ELA NORD, ARTIST ÎN FOCUS

Publicul din România are din nou ocazia să cunoască 60 dintre cei mai talentați artiști bijutieri ai momentului din America de Nord și de Sud, Asia și Europa, a căror participare a fost atent selectată de un juriu alcătuit din specialiști în bijuteria contemporană recunoscuți la nivel internațional. Designerii participanți pot câștiga și diverse premii ce le pot aduce oportunități de pregătire în domeniul lor creativ, precum și de promovare la nivel internațional. Anul acesta, târgul o va avea ca focus artist pe Ela Nord, câștigătoarea AUTOR Awesome Award la ediția din 2023.

EVENIMENTE CONEXE

Târgul va avea și două evenimente conexe: lansarea unei colecții capsulă a designerului Cleopatra Coșuleț, în spațiu creativ Doro 16, și vernisajul unei colecții de excepție, la Muzeul Literaturii Române, semnată de artiștii cehi Jana și Peter Machatov, premiați în trecut de AUTOR.

PREMIERE – SECȚIUNEA YOUNG DESIGNERS ȘI AUTOR PENTRU VIITOR

”Este o ediție care stă sub semnul diversității geografice, cu artiști din Europa de Vest și din zona balcanică, dar și din Argentina, Statele Unite, Emiratele Arabe Unite și India. În premieră, vom lansa și secțiunea Young Designers – o rampă de lansare pentru tinerii designeri de bijuterie talentați și creativi. Îmi doresc ca tinerii artiști să știe să-și pună mai bine în valoare creațiile și să primească prețul corect pentru munca și talentul lor, astfel încât bijuteria contemporană să devină un business viabil și un punct central al carierei lor”, spune artistul vizual Dan Pierșinaru, fondatorul AUTOR.

O altă noutate o reprezintă un stand special de la care vor putea fi achiziționate bijuterii donate de designerii participanți. Cumpărătorii vor putea contribui astfel la susținerea AUTOR pentru Viitor, un proiect de educație prin ateliere creative pentru copiii dintr-o comună in județul Brașov, ca inițiativă de revitalizare a meșteșugurilor din zona rurală și ca punct de întâlnire al designului tradițional cu cel contemporan.

PROGRAM

Târgul va fi deschis în zilele de 18 și 19 mai, în intervalul orar 10:00 – 20:00, la Ghica House din Centrul Vechi al Capitalei. Biletele pot fi cumpărate la preț redus de pe platforma Eventim sau cu preț întreg direct de la intrare.

Photo CreditVladimir Gherghiu

Articole similare