Lifestyle5 designeri de autor pe care să-i descoperi - Bijuteria contemporană

5 designeri de autor pe care să-i descoperi – Bijuteria contemporană

Bijuteria contemporană este o formă de artă și expresie personală care a devenit un fenomen în sine în România.

Un domeniu fascinant, în continuă transformare și în plină ascensiune care aduce concepte noi prin fiecare colecție lansată. Dan Pierșinaru, fondatorul platformei internaționale AUTOR, organizatorul celor mai importante târguri focusate pe artiști vocali ai prezentului, recomandă cinci designeri de bijuterie contemporană din România: “viziuni unice și abordări fresh ce continuă să diversifice scena bijuteriei contemporane”. 

CLEOPATRA COȘULEȚ

Artista Cleopatra Coșuleț creează bijuterii în spiritul eclectic contemporan, în forme atipice, din materiale neconvenționale. Atenția la detalii și definirea formelor și culorilor spun o poveste. Creațiile ei construiesc o conexiune intimă între artist și purtător, devenind o amprentă. Colecțiile Cleopatrei Coșuleț au fost admirate în expoziții găzduite de Assamblage (București, România), Galerie Biro (München, Germania), Tincal Lab (Porto, Portugalia) și Platforma Autor (București, România) și a participat la târguri de renume internațional precum Autor București, JOYA Barcelona și SIERAAD Amsterdam.

CONTEMPORIA

Studioul de design Contemporaria, fondat de Ioana Streza și Alex Burlacu, creează bijuteriile în propriul atelier, în serii mici sau ca piese unice. Estetica lor se îndreaptă spre forme curate, simple și universale, iar piesele capată o vibrație atemporală.  Contemporaria imaginează bijuteriile drept o extensie a personalității celor care aleg să le poarte, nu doar elemente care completează o ținută. Vibe-ul Contemporaria este mintea deschisă. Studioul de design cuprinde patru membrii cu experiență în domeniile artelor vizuale și arhitecturii, implicați direct în creație și producție. 

ALYS ROCKS

Alys Rocks propune o nouă versiune de bijuterie plină de culoare și energie. Fiecare piesă este o călătorie condensată. Realizate din materiale prețioase (argint, aur, perle, pietre prețioase și semiprețioase), bijuteriile Alys Rocks sunt extrem de variate, jucăușe, inspirând totodată forță. Colecția Land of Joy-Joy, în stil minimalist, trezește bucuria în stare pură, naivă și simplă. 

SIMONA GÎRBOU

Numele Simonei Gîrboiu e strâns legat de Bizar Concept. Bijuterii terestre, modern, îndrăznețe și totuși sophisticate. Tehnicile antice reprezintă inspirația creațiilor ei. Fascinată de comportamentul metalului, în stare lichidă sau solidă, Simona păstrează strălucirea în fiecare bijuterie. Petele de culoare și formele fluide sunt elementele care leagă toate colecțiile sale. 

ANDRA LUPU

Experimentul este motorul colecțiilor semnate de Andra Lupu. Bijuteriile sale sunt un joc continuu de materiale, umbre, texturi și contraste. Sculptează argintul și îl face purtabil. Metalele pe care le lucrează (aur, cupru și alamă) sunt combinate intuitiv cu pietre prețioase, lemn și plastic. Inelele sunt locul preferat de joacă datorită relației dinamice dintre piesa în sine și suprafața purtată.   

Photo CreditAUTOR

Articole similare