Give me 5Cele mai populare cântece de Crăciun

Cele mai populare cântece de Crăciun

Cele mai populare cântece de Crăciun sunt contorizate anual în clasamente internaționale de referință.

Like5 a ales din topuri cinci melodii care nu ar trebui să lipsească din lista de Sărbători.

A HOLLY JOLLY CHRISTMAS

”A Holly Jolly Christmas” este un cântec de Crăciun scris de Johnny Marks în 1962 și a cărui variantă celebră este interpretată de Burl Ives.
El a lansat-o în 1964 ca single și a fost inclusă în anul următor pe albumul său ”Have a Holly Jolly Christmas”.

HAPPY XMAS (WAR IS OVER)

“Happy Xmas (War Is Over)”, în sine cântec de protest față de războiul din Vietnam, a fost lansat în 1971, ca single, de John & Yoko/Plastic Ono Band cu Harlem Community Choir. A fost cel de-al șaptelea single lansat de John Lennon în afara The Beatles și unul dintre cele mai de succes ale muzicianului.

BLUE CHRISTMAS

”Blue Christmas”, scris de Billy Hayes și Jay W. Johnson, a devenit celebru în varianta Elvis Presley, deși a fost înregistrat pentru prima dată de Doye O’Dell, în 1948.
Like5 apreciază și mai mult varianta, live, la 20 de ani distanță, interpretată de Elvis și… cântăreața Martina McBride. Ea avea la acea vreme vârsta de 2 ani, însă, mulțumită puterii tehnologiei, vedeta country a reușit să facă un “duet” cu regretatul star rock, inclusiv video.

WHITE CHRISTMAS

”White Christmas” este un cântec al lui Irving Berlin care amintește de un cadru de Crăciun de modă veche. A fost scris pentru filmul muzical “Holiday Inn” din 1942, iar compoziția a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original. Înregistrarea lui Bing Crosby este cea mai cunoscută și cel mai bine vândută (în mai mult de 50 de milioane de copii). A petrecut 11 săptămâni pe primul loc în topul Billboard în 1942, revenind pe poziție în decembrie 1943 și 1944. Ulterior, versiunea avea să ajungă în top 40 de mai mult de zece ori în anii următori.
Ne amuză însă varianta mult mai recentă a trupei Imagine Dragons, care a schimbat ritmul:

DRIVING HOME FOR CHRISTMAS

”Driving Home for Christmas” a lui Chris Rea, ajunsă în diverse topuri din lume de-a lungul celor aproape 40 de ani, a fost scrisă cu câțiva ani înainte să fie înregistrată.
Muzicianul a povestit cum, în 1978, când trebuia să ajungă acasă, la Middlesbrough, de la studiourile Abbey Road din Londra, se afla cu soția într-un Austin Mini, pentru a economisi bani, și au rămas mult timp blocați în traficul aglomerat din cauza zăpezii. Acea întâmplare l-a inspirat:

Consultați și lista de cinci albume pentru iarnă și sărbători

Articole similare