EntertainmentCâștigătorii trofeelor Globurile de Aur 2024

Câștigătorii trofeelor Globurile de Aur 2024

Lungmetrajele ”Oppenheimer”, “Barbie”, ”Poor Things” și “Killers of the Flower Moon” și serialele “Succession” și ”The Bear” se numără printre marii câștigători ai galei Globurile de Aur 2024, care a avut loc pe 7 ianuarie la Los Angeles, prezentată de Jo Koy.

“Barbie” a condus detașat lista competitorilor cu 9 nominalizări, egalând celebrul “Cabaret” din 1972. “Oppenheimer” a fost nominalizat la 8 categorii, “Killers of the Flower Moon” a adunat 7 selecții, la egalitate cu “Poor Things”.
Cât privește producțiile de televiziune, “Succession” a fost în top cu 9 nominalizări, urmat de “The Bear” și “Only Murders in the Building” cu câte 5.

FILM

”Oppenheimer” a primit cele mai multe trofee, 5, inclusiv pentru cel mai bun film dramatic, iar Christopher Nolan a primit premiul pentru regie pentru munca sa la acest lungmetraj. ”Poor Things”, regizat de Yorgos Lanthimos, a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film musical sau comedie, ”Anatomy of a Fall” (Franța), de Justine Triet, a câștigat premiul pentru cel mai bun film în altă limbă decât engleza, dar și la categoria scenariu, în timp ce ”The Boy and the Heron”, de Hayao Miyazaki, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de animație.

Billie Eilish O’Connell și Finneas O’Connell au câștigat premiul pentru cel mai bun cântec, cu ”What Was I Made For?” (din ”Barbie”), iar pentru cea mai bună coloană sonoră a fost premiat Ludwig Göransson – “Oppenheimer”.

TELEVIZIUNE

”Succession” a câștigat cele mai multe premii, 4, inclusiv drept cel mai bun serial dramatic, ”The Bear” a fost desemnat cel mai bun serial de televiziune musical sau comedie, iar ”Beef” a fost aleasă cea mai bună miniserie.

INTERPRETARE

Cillian Murphy (”Oppenheimer”), Lily Gladstone (”Killers of the Flower Moon”), Paul Giamatti (”The Holdovers”), Emma Stone (”Poor Things”), Robert Downey Jr. (”Oppenheimer”), Sarah Snook (”Succession”), Jeremy Allen White (”The Bear”), Da’Vine Joy Randolph (”The Holdovers”), Ayo Edebiri (”The Bear”), Kieran Cullkin (”Succession”), Ali Wong (”Beef”), Steven Yeun (”Beef”), Matthew Macfadyen (”Succession”) și Elizabeth Debicki (”The Crown”) au fost câștigătorii la categoriile interpretare.
Lily Gladstone a devenit primul actor indigen care a câștigat un astfel de trofeu.

PREMIERE LA GLOBURILE DE AUR 2024

Anul acesta au fost incluse categorii noi la Globurile de Aur 2024 – stand-up comedy și realizările cinematografice și de box office.
”Barbie” a câștigat premiul pentru cea mai bună realizare cinematografică și de box-office, a cărei categorie a inclus opt nominalizați aleși dintre filmele care au obținut “un total de încasări de 150 de milioane de dolari, dintre care 100 de milioane de dolari trebuie să provină din box-office-ul intern din SUA, și/ sau să obțină un public corespunzător în streaming digital recunoscut de surse de încredere din industrie”, potrivit organizatorilor, Dick Clark Productions și Eldridge.

Premiul pentru cea mai bună reprezentație în stand-up comedy – la care au fost nominalizați șase comedianți ce au oferit ”spectacole tradiționale de stand-up comedy de cel puțin 30 de minute, altele decât rolurile din seriale de televiziune, miniserii, seriale antologice sau filme realizate pentru televiziune” pe ”o platformă media recunoscută (conturile individuale pe social media nu se califică)”.
Gervais, gazdă în trecut a Globurilor, a câștigat acest premiu pentru ”Ricky Gervais: Armageddon”.

PREZENTATORI

Gazda galei Globurile de Aur 2024 a fost comediantul Jo Koy, al cărui monolog nu a părut să entuziasmeze publicul. Printre cei care au prezentat categoriile Globurilor de Aur s-au numărat Angela Bassett, Annette Bening, Ben Affleck, Dua Lipa, Jon Batiste, Jared Leto, Andra Day, Amanda Seyfried, Hailee Steinfeld, Will Ferrell și Kristen Wiig, iar Oprah Winfrey a apărut la sfârșitul serii pentru a înmâna ultimul premiu.

Articole similare