ExclusivBogdan Dumitrache și 5 lucruri pe care nu credea să le facă...

Bogdan Dumitrache și 5 lucruri pe care nu credea să le facă vreodată

Bogdan Dumitrache a revenit pe marele ecran în rolul principal din “Băieții buni ajung în Rai” semnat de Radu Potcoavă

Numele lui Bogdan Dumitrache e strâns legat de cele mai emblematice titluri ale cinematografiei românești și colaborări cu regizorii generației sale (Cristi Puiu, Cătălin Mitulescu, Corneliu Porumboiu, Constantin Popescu, Călin Peter Netzer) și e unul dintre membri fondatori ai Teatrului Apollo 111. Din filmografia sa de peste 30 de roluri, majoritatea principale, câteva sunt esențiale în parcursul său artistic:  de la rolul fiului nevrotic care empatizează cu mama bolnavă din filmul “Din dragoste cu cele mai bune intenții”, regia Adrian Sitaru, – premiat la Locarno pentru interpretare, la personajul ipohondru și disperat să iasă de sub influența mamei din “Poziția copilului”, până la tatăl înnebunit să descopere adevărul despre dispariția fiicei sale din “Pororoca” (rol care i-a adus premiul de interpretare la San Sebastian). Pe ecran, Bogdan Dumitrache e o avalanșă de aplomb și tensiune. În “Băieții buni ajung în Rai” se relaxează în lumea de dincolo, așa cum o imaginează Potcoavă. În cazul în care ai ratat filmul în cinema, îl poți vedea în prezența echipei la Cinema Elvire Popesco, pe 18 aprilie de la ora 18:00. Like5.ro l-a provocat pe Bogdan Dumitrache să numească cele 5 lucruri pe care nu credea să le facă vreodată:

TREZIREA LA 4 AM

Nu am crezut niciodată că mă voi trezi la 4am, zilnic, de bună voie și fără ceas deșteptător. Pandemia mi-a adus mai multe lucruri, printre care și acest trezit matinal. Pe o parte stresul, pe de alta lipsa de activitate nocturnă, chiar nu știu când am început să mă trezesc la 4 am. La început m-am opus, dar apoi am realizat că e un timp pentru mine, în liniște, când toți ceilalți dorm, pot face cursuri online, pot citi, pot face lucruri pe care nu apuc altfel să le fac, în ritmul alert al zilei. Și am rămas așa, încă mă trezesc la 4 în fiecare dimineață.

MUZICA POP

Nu am crezut că voi pune muzică pop în club. Sunt la a cincea discotecă. Prima a fost FRAME, în Piața Romană. Până la Apollo, confundam afacerea cu plăcerea personală și în club puneam doar ce muzică îmi plăcea mie, o muzică ceva mai electronică și mă juram că nu voi pune Pop niciodată la mine în club. Dar s-a întâmplat și asta.

RENUNȚAREA LA TEATRU

Nu am crezut că voi renunța la teatru. Mai întâi am fost dezamăgit. Locuiam în cabina teatrului, aveam un salariu de mizerie și aș fi acceptat bucuros orice dacă făceam artă. Dar nu am făcut și m-am dezamăgit. Apoi, a intervenit obișnuința. 
La film se termină proiectul când se termină filmarea. La teatru, partea grea vine după premieră. Nu mai sunt obișnuit să reiau spectacolul, lună de lună, cel mai probabil desfășurând mai multe proiecte în paralel.

MERSUL PE JOS

Nu am crezut niciodată că voi renunța la mașină. O dată, acum câțiva ani buni, am avut permisul reținut pentru câteva luni. Era vară și am început să mă deplasez pe jos, să merg mult. Nu m-am mai oprit, nici în ziua de azi nu folosesc mașina și merg constant 250, 300 km pe lună.

DESPĂRȚIREA DE MÂNCAREA PREFERATĂ

Nu am crezut niciodată că poți vomita de la felul preferat de mâncare. Și totuși s-a întâmplat, la filmări la ”Metabolism”, în regia lui Corneliu Porumboiu, care m-a întrebat: „Bughișor, ce vrei să mănânci la cadru?” Am zis sigur pe mine: „Mușchi de vită cu sos de Cointreau”. La dubla 16 am început să vomit…

Articole similare