Entertainment“Băieții buni ajung în Rai” – tot ce trebuie să știi despre...

“Băieții buni ajung în Rai” – tot ce trebuie să știi despre noul film al lui Radu Potcoavă

Bogdan Dumitrache și Șerban Pavlu sunt "Băieții buni ajung în Rai”, din 22 martie în cinematografe

Băieții buni ajung în Rai”, cel mai recent film semnat de Radu Potcoavă, descrie o neașteptată poveste de iubire pe tărâmul magic de dincolo. Bogdan Dumitrache și Cosmina Stratan sunt protagoniștii care se intersectează pe o plajă pustie, acolo unde vremea e mereu caldă, iar berea mereu rece, în vreme ce Șerban Pavlu are o misiune pe care nu o ia prea în serios. Lungmetrajul are premiera în cinematografe pe 22 martie. Pregătește-te să descoperi cu zâmbetul pe buze o eternitate liniștită.

CUM ARATĂ RAIUL?

În urma unui accident mortal de mașină, Dan, interpretat de Bogdan Dumitrache, ajunge în Rai. E o plajă pustie și însorită unde vântul adie ușor, apa e minunată, iar mâncarea este excelentă. După puțin timp, descoperă că nu e singur în locul idilic. Se reîntâlnește cu Laura, interpretată de Cosmina Stratan, fata de care era îndrăgostit în liceu. Este momentul perfect și locul ideal să fie reînnodată o poveste de dragoste sortită eșecului? 

BOGDAN DUMITRACHE ÎN ROLUL PRINCIPAL

Unul dintre cei mai activi actori în zona de cinema, Bogdan Dumitrache revine într-un nou rol principal: îl interpretează pe Dan, un tată extrem de dedicat, tipul analitic și perfecționist, căruia nu îi place să își asume hotărârile și îi este teamă să ia o decizie, să nu greșească. Dă dovadă de foarte puțină răbdare și, în general, preferă să renunțe decât să ducă o luptă grea până la capăt. Este cea de-a doua colaborare a lui Dumitrache cu regizorul Radu Potcoavă după scurtmetrajul “Miss Sueño”.

Bogata filmografie a lui Bogdan Dumitrache include colaborări cu cei mai importanți regizori români ai Noului Val: Cătălin Mitulescu (“Trafic”, “Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”), Cristi Puiu (“Moartea domnului Lăzărescu”, “Sieranevada”), Corneliu Porumboiu (“Când se lasă seara peste București sau Metabolism”), Călin Peter Netzer (“Poziția copilului”). Dumitrache a fost recompensat la festivalurile de film de la Locarno și San Sebastian cu distincțiile de interpretare pentru “Din dragoste cu cele mai bune intenții” (regia Adrian Sitaru) și “Pororoca” (regia Constantin Popescu). 


DISTRIBUȚIA FILMULUI “Băieții buni ajung în Rai”

Distribuția “Băieții buni ajung în Rai” este completată de Cosmina Stratan în rolul Laurei, o fire rațională și pragmatică, independentă și ambițioasă; de Sergiu Costache în rolul sufletistului și săritorului Petru, cu vorbele lui de consolare și încurajare. Șerban Pavlu este cel mai relaxat dintre toți în rolul lui Dumnezeu, mereu pus pe glume și farse din dorința de a provoca nou-veniții în Rai. Florentina Țilea, Ilinca Sava, Liviu Pintileasa, Marian Râlea și Aura Călărașu se regăsesc în film. 

RADU POTCOAVĂ DESPRE FILM

“Când am început să scriu această poveste, era pandemie, fugeam de oameni pe stradă și spălam cu spirt ambalajele produselor cumpărate de la magazin. În acele zile, mai mult ca oricând, îmi doream să nu mai fiu amenințat cu nimic – nici măcar cu Judecata Divină. Pentru că, dacă tot credem în miracole, hai să credem în toate miracolele, nu doar în alea care ne convin. Lumea întreagă se clocea în case, iar eu îmi imaginam plaja aceea superbă, pustie, în care ne aduce Dumnezeu să ne odihnim un pic, înainte de «interviu»”, declară regizorul Radu Potcoavă. 

UN FILM PENTRU MARELE PUBLIC

Optimismul lui Radu Potcoavă se traduce printr-o comedie originală menită să relaxeze publicul. Regizorul care nu vrea să își imagineze lumea de după drept “un loc întunecat, urât și rece” propune o abordare nostimă și emoționantă a ceea ce te așteaptă dincolo. Un film care vorbește cu umor și lejeritate despre subiectele cu greutate: moarte, credință, superstiții, durere. Rolurile au fost scrise special pentru actorii din film: “mi-l imaginasem de atâtea ori pe Bogdan Dumitrache jucând rolul mortului, pe Sergiu Costache fiind Sfântul Petru și pe Șerban Pavlu Dumnezeu, încât nu mai era nimic de probat, de încercat.” 

Photo Creditfoto PR

Articole similare