Going outBallets Jazz Montréal pe muzica lui Leonard Cohen, în premieră românească la...

Ballets Jazz Montréal pe muzica lui Leonard Cohen, în premieră românească la București

Compania de dans Ballets Jazz Montréal aduce pentru prima dată în România spectacolul „Dance Me”, care va fi prezentat pe 16 și 17 noiembrie, începând cu ora 19:30, pe scena Teatrului Național București.

SPECTACOL INSPIRAT DE VIAȚA LUI COHEN

Spectacolul „Dance Me” este inspirat de activitatea bogată a scriitorului, interpretului și compozitorului canadian Leonard Cohen (1934 – 2016). Beneficiind de acordul lui Cohen, spectacolul este un omagiu adus renumitului artist. Compania are drepturi de exclusivitate pe cinci ani.

Echipa de creație

O echipă de creatori îmbină în „Dance Me” conceptul scenic, vizual, muzical, dramaturgic și cel coregrafic, pentru a aduce un tribut celui mai mare ambasador al Montréalului.
Trei coregrafi cu personalități complementare – Andonis Foniadakis, Annabelle Lopez Ochoa și Ihsan Rustem – creează un univers intens și profund. Regia artistică este semnată de Louis Robitaille, iar dramaturgia, de Éric Jean.

”DANCE ME”, ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ

„Trei coregrafi de talie internațională, 14 dansatori de excepție, o producție scenică uluitoare realizată de Éric Jean, cu lumini somptuoase, imagini video emoționante și mii de efecte spectaculoase. (…) O punere în scenă ingenioasă și sofisticată face din această piesă complexă și variată un festin vizual și o bucurie a sunetului”, a scris Huffington Post despre spectacol.
„Suntem impresionați de fluiditatea dansatorilor în scenele de grup. Dansatorii arată flexibilitate, rapiditate, precizie și senzualitate”, a relatat Radio Canada.

ÎNTÂLNIRILE JTI

Spectacolul canadian este prezentat la București în cadrul celei de-a 24-a ediții a seriei de evenimente Întâlnirile JTI.

Inaugurate în anul 2000 de Bejart Ballet Lausanne, Întâlnirile JTI  au fost dedicate îndeosebi dansului, găzduind coregrafi și trupe celebre, printre care Nacho Duato și Compania Nacional De Danza, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu și Baletul Național din Chile, Alonzo King Lines Ballet, Vortice Dance Company, Maria Pagés și Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan Company, Quartet Gala-Mats Ek, Ana Laguna, Susanne Linke și Dominique Mercy, în 2017 Noism, cea mai importantă companie de dans contemporan din Japonia, în 2018 compania de dans Martha Graham, iar în 2019 compania IT Dansa, din cadrul Institutului de Teatru din Barcelona.

Întâlnirile JTI din 2020 și 2021 au fost amânate din cauza pandemiei desfășurându-se cu un decalaj de un an. Ediția din 2020, care a avut loc în 2021 i-a avut ca invitați pe Wynton Marsalis, cel mai mare trompetist contemporan și Jazz at Lincoln Center Orchestra.
În 2022, compania de dans Jean-Claude Gallotta a prezentat My Ladies Rock la București și Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar Aterballetto, cea mai mare companie italiană de dans, a prezentat Don Juan.

BILETE

Biletele mai sunt disponibile doar la categoria I, cu prețul de 350 de lei, și pot fi cumpărate de la casa de bilete a Teatrului Național București și online, din rețelele eventim.ro și bilet.ro.

Photo CreditPierre Thobie

Articole similare