Going outAgenda festivalurilor de film de toamnă

Agenda festivalurilor de film de toamnă

Fie că e o toamnă blândă, fie neprietenoasă, știm clar că vreți să profitați de avanpremierele pregătite la festivalurile de film ale acestei toamne!

Pentru toate gusturile: de la experimental, la fantasy-horror, documentare, dans, laboratoare, masterclass-uri, și, bineînțeles, 10 zile cu titlurile de la Cannes 2023. Aveți program aglomerat, iată așadar highlight-urile:

BUCHAREST INTERNATIONAL EXPERIMENTAL FILM FESTIVAL (26 septembrie – 1 octombrie 2023)

Ediția cu numărul 13 aduce publicului peste 30 de evenimente. Pornind de la superstițiosul număr, echipa festivalului a adunat o serie de titluri care pendulează la granița dintre trecut, prezent și viitor, între natural și supranatural, o oglindă a lumii în care trăim și a viitorului ei.  Cel mai recent film semnat de Radu Jude, “Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii”, triplu premiat la Locarno deschide festivalul, în avanpremieră bucureșteană. “Against All Odds”, după cum anunță și tema din acest an, Bucharest International Experimental Film Festival va aduce publicului Competiția Internațională de Lungmetraj, precum și cele două Competiții de Scurtmetraje (Internaționale și Naționale).  Pregătiți pentru viziuni proaspete din toate colțurile lumii? 

Agenda festivalurilor de film de toamnă

ANIMEST (6 – 15 octombrie 2023)

Festivalul de animație care se află deja pe harta celor mai importante evenimente de gen din estul Europei își sărbătorește anul acesta majoratul. Un prilej perfect pentru a petrece 10 zile de proiecții speciale, retrospective impresionante, de a întâlni profesioniști și a lua parte la masterclass-uri dedicate pasionaților de animație și nu numai.

Dansul va fi invitatul principal al Animest-ului în acest an și voie bună va fi în toate locațiile festivalului. Cineastul, animatorul și dansatorul Jean-Charles Mbotti Malolo este invitatul special al acestei ediții și nu trebuie să ratați masterclass-ul de la Centrul Național al Dansului București de pe 11 octombrie! Selecționerii festivalului au pregătit o secțiune specială cu filme greu de urmărit de pe scaune. Ladies and gents, join the Animest dance!

Agenda festivalurilor de film de toamnă - ANIMEST

ASTRA FILM FESTIVAL (15 – 22 octombrie 2023)

Fără îndoială, Sibiul este centrul celor mai efervescente evenimente culturale. De 30 de ani, este capitala filmului documentar românesc și internațional. Se anunță o ediție aniversară cu patru secțiuni competiționale, dar și selecții curatoriale, secțiuni tematice, programe speciale. Astra e pregătit să cucerească publicul. Pentru cei care nu reușesc să ajungă la Sibiu, o bună parte a titlurilor din festival vor fi disponibile online, fie spre vizionare singulară, fie într-un pachet generos sub formă de abonament. Dar cu siguranță discuțiile post-proiecții trebuie savurate la fața locului! Be there!

Agenda festivalurilor de film de toamnă _ ASTRA FILM FESTIVAL

LES FILMS DE CANNES À BUCAREST (20 – 29 octombrie 2023)

Inutil să amintim de fervoarea și curiozitatea ațintite spre Croazetă în luna mai, dar bucuria de a avea 10 zile pline de filme premiate chiar la București este un răsfăț extraordinar pe care și-l dorește oricine! La final de septembrie, odată cu anunțul programului, platforma Eventbook va fi asaltată, se știe! Dincolo de proiecțiile în avanpremieră națională a câștigătorului Palme d’Or  (“L’Anatomie d’une Chute”) sau a Ursului de Aur (“Sur l’Adamant”), invitații festivalului, nume sonore ale cinematografiei mondiale, vor răspunde personal întrebărilor publicului. Se știe prea bine că și Avanpremierele Toamnei, programul dedicat titlurilor românești, va fi, de asemenea, o altă secțiune vânată de public.

Agenda festivalurilor de film de toamnă - LES FILMS DE CANNES A BUCHAREST

DRACULA FILM FESTIVAL (25 – 29 octombrie 2023)

Pregătiți-vă pentru o nouă ediție cu filme fantastice din întreaga lume și să explorați noile tendințe pop culture ale momentului. Cele două programe competiționale de lung și scurtmetraj vor genera fiori și în acest an, va fi o nouă ediție pe muchie de cuțit, la granița dintre supernatural și cult. Dracula și Little Dracula, cele două trofee ale festivalului sunt pregătite să fie înmânate celor mai surprinzătoare producții. Nici Dracula Digital nu va lipsi din program. Tineri cu vârstele între 16 și 29 de ani pasionați de cinema sunt așteptați la Brașov pentru a experimenta tainele genului într-un workshop dedicat.

Agenda festivalurilor de film de toamnă _ DRACULA FILM FESTIVAL

 

Articole similare