Features5 seriale “work in progress”

5 seriale “work in progress”

Seriale pe care le-ai devorat pe platformele de streaming precum și un prim sezon din seria DC aflate în plin proces de filmare sau post-producție

Serialele originale create și produse de principalele platforme VOD, urmărite cu sufletul la gură, premiate și lăudate în presa internațională se află în plin proces de producție. Detaliile legate de componența distribuției sau din culisele platourilor de filmare sunt livrate sporadic, dar un lucru e cert: suntem cu un pas mai aproape de noi sezoane ale unor producții aflate pe val pot avea premiera spre finalul 2024 și începutul lui 2025. Like5.ro a pregătit lista serialelor aflate în producție cu detaliile esențiale știute în acest moment. Let’s roll!

THE PENGUIN (MINISERIE LIMITATĂ, SEZONUL 1)

La mijlocul lunii februarie s-au încheiat filmările miniseriei care se anunță a fi epică: “The Penguin”, spin-off-ul “The Batman”. Producția Studiourilor DC și Max, este una dintre cele mai așteptate premiere ale acestui final de an. “The Penguin” urmărește transformarea lui Oswald Cobblepot dintr-un “nimeni” desfigurat într-un celebru gangster din Gotham, mai precis: consecințele morții lui Carmine Falcone din “The Batman” când intră în scenă Colin Farrell în rolul lui Cobblepot. Se anunță o miniserie întunecată și intensă. Regizorul Matt Reeves (“The Batman”) este producător executiv alături de showrunnerul Lauren LeFranc. Distribuția e completată de Carmen Egojo, Michael Kelly, Cristin Millioti, Michael Zegen.  

THE LAST OF US (SEZONUL 2)

Câștigător a 8 premii Emmy, producția HBO “The Last of Us” s-a dovedit un succes de public extraordinar, stabilind recorduri de audiență încă de la primul episod. Bazat pe jocul cu același nume (fanii acestuia au fost încântați de rezultat), în primul sezon duo-ul Joel (Pedro Pascal) și Ellie (Bella Ramsey) porneau în călătoria epică pentru descoperirea leacului împotriva infecției fungice mortale care transforma victimele în zombie. Filmările celui de-al doilea sezon au debutat, după o serie de pregătiri ale echipei anunțate pe Instagram în luna ianuarie.

Se anunță un sezon șocant având în vedere structura jocului video pe care îl urmează producția, pe de altă parte, creatorul Craig Mazin a declarat faptul că există mari șanse să fie creată o întreagă paletă de povești din “The Last of Us”, nu doar materiale adaptate din două jocuri video. 

Creatorii s-au orientat spre actori de talie mondială și pentru al doilea sezon: Catherine O’Hara (“Schitt’s Creek”, “Home Alone”), într-un rol ce nu a fost dezvăluit pentru moment, Kaitlyn Dever (“Dopesick”) în rolul lui Abby-AKA, cel mai influent membru al întorsăturilor din noul sezon, Young Mazino (“Beef”) în rolul lui Jesse și Isabela Merced (“Madame Web”) în rolul Dina. 

Cât îl privește pe Pedro Pascal, întrebat fiind cum a interacționat cu al 2-lea joc “The Last of Us”, acesta a recunoscut că arată spectaculos, dar încercând să îl joace, “a fost dezastruos”.

THE WHITE LOTUS (SEZONUL 3)

Un alt succes marca HBO “The White Lotus” (creat de Mike White) este în plină filmare a celui de-al 3-lea sezon. Dacă primul sezon a pus în evidență banii, al doilea s-a concentrat pe sex, noul sezon se anunță drept o privire ironică și amuzantă asupra morții, religiei, spiritualității orientale. Filmările se derulează timp de 6 luni în Thailanda. 

Un lucru e cert: prin “The White Lotus” Mike White a reușit să exploreze noi teritorii ale psihicului uman cu umor obraznic și o regie jucăușă, iar noul sezon se anunță mai lung, mai nebunesc! Zvonurile spun că ar putea fi o secvență finală a sezonului 2 cu o confruntare fatală, desigur. White a stârnit deja curiozități legate de conspirația morții Tanyei: “faptul că toți acei bărbați au murit pe vas, se simte că trebuie să fi cineva care să dea de urma lui Greg.” 

Cât privește distribuția, veștile sunt acestea: cântăreața K-pop de origine thailandeză Lisa de la Blackpink este confirmată pentru noul sezon alături de Parker Posey (“The Staircase”), Jason Isaacs (“Mrs. Harris Goes to Paris”), Leslie Bibb (“Jupiter’s Legacy”), Carrie Coon (“The Gilded Age”). Cireașa de pe tort este Natasha Rothwell care își va relua rolul Belinda, managerul de spa din primul sezon. Actrița avertizează publicul “toată lumea trebuie să-și pună centura de siguranță” pentru următoarea călătorie. Cel mai probabil, sezonul 3 va avea premiera în 2025. 

EMILY IN PARIS (SEZONUL 4)

Vești bune pentru iubitorii comediei “Emily in Paris”! Producția celui de-al 4-lea sezon se apropie cu pași repezi! În ciuda recenziilor destul de amestecate, “Emily in Paris” a fost cel mai popular serial Netflix din 2020, sezonul 3 fiind urmărit de peste 115 milioane de ore în prima săptămână de la premiera pe platformă. Pentru cei care nu au dat “play” încă, serialul o urmărește pe Emily, directoare de marketing din Chicago, care este transferată în mod neașteptat la Paris pentru a oferi un suflu american firmei franceze Savoir. Farmec, glam și momente senzaționaliste din lumea modei, însă portretizarea roz, stereotipică a Franței și parizienilor a fost primită cu reticență. 

Producția a debutat în luna ianuarie și e condiționată ferm de Jocurile Olimpice programate la Paris unde în perioada iunie – septembrie 2024 orice filmare de amploare e interzisă. Prea multe detalii despre povestea noului sezon nu sunt oficiale, nici despre premiera acestuia, însă fotografii surprinse în Paris le prezintă pe Lily Collins și Camille Razat sau Ashely Park în timpul filmărilor. 

STRANGER THINGS (SEZONUL 5)

Producția celui de-al 5-lea sezon, ultimul de altfel, al serialului fenomen “Stranger Things”, a debutat oficial în luna ianuarie. A fost amânată timp de 7 luni din pricina grevelor de la Hollywood. Creatorii și producătorii executivi, frații Matt și Ross Duffer, au fost printre cei mai mediatizați showrunners în acea perioadă: au anunțat suspendarea activității după începerea grevei scenariștilor din luna mai a anului trecut. 
Unul dintre cele mai emblematice seriale Netflix, “Stranger Things” funcționează de minune încă de la premiera din iulie 2016. A doborât recorduri importante: cel de-al 4-lea sezon este pe locul 2 în topul celor mai vizionate producții disponibile pe Netlix. Entuziasmul fanilor la lansarea volumului 2 a produs inclusiv blocaje ale platformei. 

Dincolo de ultimul sezon aflat în plină filmare, “Stranger Things” se va extinde într-un spin-off de animație, o piesă de teatru care a avut premiera în decembrie la Londra, regizată de Stephen Daldry. 

Frații Duffer au publicat anul trecut o scrisoare prin care explicau cum sezonul 5 se dorește a fi o concluzie a serialului și va completa un arc al poveștii. “Este greu…ca și cum (sezonul) 4 pare scurt, 5 pare lung. Așa că nu știu ce să fac” declara Matt Duffer. 

Citește și “5 seriale care revin în forță vara asta

Articole similare