Give me 55 motive să vezi “Good Grief”

5 motive să vezi “Good Grief”

“Good Grief”, debutul în lungmetraj al lui Dan Levy, creatorul serialului “Schitt’s Creek”, e disponibil exclusiv pe Netflix.

Imaginea creată de Dan Levy în serialul “Schitt’s Creek”, prin prisma personajului David Rose, este cea comică, a fiului răsfățat și prețios, aterizat peste noapte din lux în sărăcie. De la celebrul serial creat împreună cu tatăl său, Eugene Levy, partener de scris, dar și de platou, Dan Levy debutează în regie cu lungmetrajul “Good Grief”, o producție Netflix. De la ironie și mult comic de situație, Dan Levy trece la explorarea durerii în urma pierderii omului iubit. Ce reușește să transmită pe ecran este acceptare, maturitate, apreciere a oamenilor din jur. Iată 5 motive pentru care trebuie să vezi “Good Grief”: 

POVESTEA “GOOD GRIEF”

“Good Grief” este un prilej excelent pentru Dan Levy să scoată la iveală umanitatea lui, dar și a celor din jurul său. Scenarist, regizor și actor principal, Dan Levy aduce în prim plan povestea văduvului Marc printr-o redescoperire brutală pe care e nevoit să o experimenteze. Când soțul său moare într-un accident neașteptat, lumea lui Marc este dată peste cap, dar trebuie să meargă mai departe. Până într-o bună zi, când e nevoit să călătorească la Paris și să se confrunte cu adevărul trecutului. Călătoria lui nu ar fi posibilă fără bunii lui prieteni, Sophie și Thomas. 

UN FILM PERSONAL

Pierderea bunicii, omul extrem de drag lui Levy, spre sfârșitul pandemiei, i-a declanșat o durere greu de gestionat, precum și întrebarea “există un mod corect de a plânge pe cineva drag?”. Scrierea scenariului a devenit o formă de vindecare prin expunerea unei povești atât de sincere despre pierdere, prietenie, iubire, “despre toată mizeria care vine cu ea atunci când adevărul este ceva ce ai evitat pentru cea mai mare parte a vieții tale”, a declarat Levy. Întregul concept și parcurs al filmului a devenit o manieră extrem de personală de a trece prin propria suferință. Impresionant este cum reușește personajul lui Levy să traverseze haosul generat, cu umor, ironie fină, reticență la nou.

Dan Levy dovedește multă blândețe și compasiune, fără momente de isterie, ci cântărite și dozate, fără țipete sau urlete, prin identificarea echilibrului și acceptarea situației. 

PRIETENIA, ÎN CENTRUL FILMULUI

În timp ce se resimt consecințele trecutului imaginat drept perfect, în jurul lui Marc gravitează câțiva piloni: Sophie (Ruth Negga), cea care dă viață petrecerii, rezervatul Thomas (Himesh Patel), completați de Imelda (Celia Imrie) – avocata echilibrată care știe ce butoane trebuie să apese pentru a alunga apatia și Theo (Arnaud Valois) – străinul bun și răbdător care îi demonstrează că întotdeauna există o rază de lumină. “Cu cât îmbătrânim, simțim cu atât mai profund relațiile noastre cu prietenii, dar și mai complicate”, declară regizorul. Prieteniile sunt centrul filmului, în intimitatea lor uneori incomodă, alteori necesară. Iar Levy explorează grațios căldura, grija prietenilor care, în fond, îi sunt familie. 

LONDRA ȘI PARIS

Dan Levy are un stil impecabil și îl remarci în fiecare detaliu al producției: costumele alese (Marc e un fashion icon londonez, Sophie este o explozie de feminitate jucăușă, în vreme ce Thomas are întotdeaun accesorii tip accent), în locațiile elegante (de la apartamentul londonez la priveliștea apartamentului parizian, de la străzile Parisului la galeriile de artă), în ritmul montajului sau în poezia coloanei sonore. 

SUCCESUL LUI DAN LEVY

Traseul profesional al lui Dan Levy este suficient de stufos: a debutat în televiziune în rolul de co-prezentator al emisiunii MTV Live de la MTV Canada, a fost direct implicat în producția The After Show (un real succes de audiență al aceluiași post de muzică), a prezentat X-Factor, a fost gazda pe covorul roșu de la MTV Movie Awards, dar și al transmisiunii naționale a Jocurilor Olimpice de la Vancouver. Levy e un showman în toată puterea cuvântului, cu mult umor și prezență de spirit. A avut apariții în serialul “Sex Education”, dar și în producția “The Idol” (creată de Sam Levinson și The Weeknd). 

Fără îndoială Levy s-a consacrat prin deliciosul serial de 6 sezoane “Schitt’s Creek”, pentru care a și fost recompensat cu 4 Premii Emmy. Ultimul sezon a doborât recorduri majore, devenind cel mai premiat serial de comedie într-un singur an, primul serial de comedie sau dramă care a adunat toate cele 4 premii de actorie, ultimul sezon de serial cu cele mai multe victorii. Iar în cazul în care nu ați descoperit “Schitt’s Creek”, puteți da play pe Voyo pentru a identifica un Dan Levy cu un umor exuberant.

Photo CreditNetflix

Articole similare