Features5 momente cu The Weeknd

5 momente cu The Weeknd

The Weeknd sau Abel Tesfaye, cum îi place să fie numit de câteva luni încoace, este, practic cel mai popular artist de pe planetă.

Cele mai recente două titluri Guiness World Records atestă faptul că are cei mai mulți ascultători pe Spotify (111,4 milioane) și că este primul artist care a atins 100 de milioane de ascultători pe Spotify. A detronat nume precum Miley Cyrus, Shakira, Ariana Grande și Taylor Swift. Din iulie 2023, Abel și-a surclasat inclusiv idolul, Michael Jackson, la capitolul încasări dintr-un turneu mondial: 350 milioane de dolari vs. 311 milioane pentru turneul “Bad” din 1987. Cifrele sunt evidente și întăresc, desigur, orice comentariu. Dar nu despre astfel de evidențe vom povesti aici. Ci despre simplul fapt că nu trebuie să fii un fan înrăit The Weeknd pentru ca el să îți taie respirația. Să vă spunem de ce:

THE GROUPIES

Varșovia, orașul în care am ajuns pentru prima oară în viață pentru concertul The Weeknd, ne-a cucerit din primele ore. Ne era foame, dar nu ne înduram să ne oprim, mai înaintam două străduțe și mai descopeream un colț fascinant. Pe scurt, am pierdut noțiunea timpului.

Teoretic, ne-am mobilizat la un moment dat să găsim restaurantul unde cinăm, însă mulțimea de oameni din fața Raffles Europejski Warsaw spunea un singur lucru: Abel poate coborî în orice moment. Și uite așa, ochii și telefoanele ne-au fost ațintite spre ușile hotelului timp de mai bine de o oră. Firește că nu a apărut nimeni pentru autografe sau baie de mulțime, dar am intrat deja in atmosfera de concert alături de alte zeci de fani. 

THE REWARDING WAITING 

Trei ore la coadă alături de o mulțime de adolescenți, sub o ploaie măruntă și rece credeam că ne va alunga orice chef de concert. Însă 6 ore mai târziu, lipiți de scenă, atunci când luminile și-au început jocul și primele acorduri “Take My Breath” au răsunat pe stadionul PGE Narodowy, “we saw the fire in the eyes”. Vibram alături de zeci de mii de oameni ajunși din toată lumea pentru the one and only, The Weeknd. Norocoși să fim la câțiva metri de el, fascinați de voce și energia stadionului, de interacțiunea cu publicul, that was meant to be!

THE PERFECTIONIST

De la postura impecabilă până la pașii calculați ai dansatoarelor albe, conștientizezi perfecționismul The Weeknd. Asta pentru cine mai avea vreau dubiu. Sunt sublime în eleganța lor, în dansul lor tăcut sau energic, prin sincronicitatea de grup cu luminile, cu ritmul muzicii. Te vrăjesc pur și simplu. Respiră întreg show-ul prin grația mișcărilor și rochiile vaporoase. 

THE VOICE

The Weeknd e show-ul în sine. Nu dispare nicio secundă de pe scenă, este ACOLO! Vocea îi este înălțătoare, e perfect de conștient de aceasta și nu ratează nicio secundă în a stabili o conexiune cu publicul său. Dansează, străbate scena și își trăiește muzica. “Save your tears for another day”. The Weeknd îți dă fiori cu vocea și zâmbetul lui de bucurie în a doua jumătate a show-ului când renunță la mască. 

THE SHOW

Cuvintele sunt mărunte. Show-ul e frumos și impresionant. Luminile de scenă, flăcările, celebra statuie argintie care tronează în centrul stadionului, la capatul orașului înroșit sau albăstrit încununează o voce, un artist, cel mai mare artist al momentului. Nimic nu pare extravagant, ci doar o simbioză perfectă cu muzica și spiritul a tot ceea ce reprezintă The Weeknd. Și cum spuneam, chiar și să nu fi un fan înfocat, pur și simplu vei fi vrăjit de tot conceptul, de construcția show-ului, de emoția pe care reușește să o transmită. Life happens only once!

Pentru cei care nu au ajuns la un concert din turneul european, “The Weeknd. Live at SOFI Stadium” este disponibil pe HBO Max.

Photo CreditLike 5

Articole similare