Lifestyle5 seriale celebre filmate în Spania

5 seriale celebre filmate în Spania

Înconjurul lumii prin intermediul a 5 seriale filmate în 5 țări. A patra oprire: Spania.

Explorăm lumea prin intermediul unor seriale celebre ale căror locații de filmare au devenit atracții în tururile turistice. Spania e destinația perfectă pentru vacanță indiferent de sezon. Pur și simplu nu vei da greș cu vremea și nici nu te poți plictisi având în vedere varietatea oferită: de la metropole vibrante la un patrimoniu istoric și architectural într-o stare impecabilă, parcuri naturale, porturi, peste 3000 de plaje și 8000 de kilometri de coastă la 3 mări diferite…

Nici nu e de mirare că diversitatea Spaniei atrage producții cinematografice celebre! “Game of Thrones”, “Foundation”, “Star Wars”, “Indiana Jones and The Last Crusade”, “The Good, The Bad and The Ugly”, “Dr. Zhivago” sau “Lawrence of Arabia” sunt doar câteva dintre titlurile ce și-au găsit locațiile de filmare pe teritoriul spaniol. Like5.ro propune o selecție de 5 seriale celebre filmate în Spania:

CRISTÓBAL BALENCIAGA

Seria originală Disney+Cristóbal Balenciaga” a fost un prilej excelent de a explora Spania urmărind istoria ascensiunii celebrului designer de la originile sale la simbolul modei mondiale. Madrid este în prim-plan cu bulevardele sale spectaculoase precum și frânturi din splendidul Parc El Retiro. Producția a continuat inclusiv în Navarre și Țara Bascilor, însă Getaria, orașul natal al lui Balenciaga, este locul pe care trebuie să îl descoperi!

Mai presus de frumusețea arhitecturii, vei continua călătoria în universul celebrului creator de modă prin vizitarea primului mare muzeu dedicat exclusiv unei astfel de personalități. Situat într-o clădire adiacentă a Palatului Aldamar, locul unde Balenciaga și-a început cariera, muzeul găzduiește o expoziție permanentă de 90 de obiecte, printre care și rochia de mireasă a Reginei Fabiola a Belgiei, precum și rochiile create pentru Prințesa de Monaco, Grace Kelly. Pe site-ul lor descoperi cursuri online, precum și informații despre expozițiile temporare.

CASA DE PAPEL

Dacă ești fan al celebrului serial original Netflix “Casa de Papel” trebuie să vizitezi capitala Spaniei pentru emblematica Piață Callao, precum și Spanish National Research Council care a jucat rolul Monetăriei în serial sau Ministerio de Fomento – pe post de Banca Națională a Spaniei. Iar dacă îți amintești de Casa de Toledo unde a fost pus la cale marele jaf, trebuie să știi că locația este Finca El Gasco, situată la 15 minute de Madrid, în Torrelodones. O proprietate splendidă, cu o grădină imensă, cu 11 camere și o mulțime de facilități, locul este închiriat inclusiv pentru petreceri.

Echipa de producție și-a imaginat Mănăstirea Italiană, noul cartier central al celebrei găști din “Casa de Papel” în San Frutos din Parcul Natural Hoces del Rio Duratón, în apropierea localității Sepúlveda, regiunea Segovia, un loc perfect pentru evadare în natură! De neratat în traseul turistic “Casa de Papel” este monumentul istoric din Castilla la Mancha, Ermita de Nuestra Señora de Belén de Lietor, o bijuterie arhitecturală, pictată în stil baroc naiv. 

HOUSE OF THE DRAGON

Iubitorii poveștilor cu dragoni și ai intrigilor din Westeros au de străbătut mai multe drumuri în Spania pentru a descoperi locațiile “House of the Dragon”: partea veche a orașului Cáceres, una dintre bjiuteriile arhitecturale extrem de bine conservate, cu străzi pietruite, ziduri din secolul al XII-lea, palate și biserici – locul perfect pentru a imagina “King’s Landing”; Trujillo, un alt orășel pitoresc, unde piața principală este un amestec de arhitectură romană, musulmană și medievală; 

Grădinile Santa Clotilde din Lloret de Mar, create între 1917-1926 de Marchizul de Roviralta, un admirator al grădinilor Renașterii italiene, locuri minunate ce pot fi vizitate de public, cu o splendidă priveliște spre mare; Castillo de La Calahorra din Granada a servit drept locație centrală a Casei Targaryen, situat pe dealul orașului, cu un exterior gotic și o structură de inspirație renascentistă. 

KILLING EVE

Filmările celor 4 sezoane ale thrillerului “Killing Eve” (disponibil pe HBO Max) s-au derulat în nenumărate teritorii, inclusiv în România, însă începutul celui de-al 3-lea sezon a debutat în Barcelona acolo unde Villanelle (interpretată de Jodie Comer), o asasină extrem de specială, continuă nesfârșita obsesie. Prima misiune a lui Villanelle are loc pe o alee din Barcelona, pe strada Mònec, iar casa în care locuiește este Ramos, o clădire modernistă din Piața Lesseps (de altfel, același apartament în care a filmat și Pedro Almodóvar “Todo sobre mi madre”).

Producția a continuat și în Castell de Godmar din Badalona, dar și în Paseo de Las Drassanes din portul Aiguadolç din Sitges. Iar dacă plimbările prin Barcelona te obosesc, poți poposi pe terasa restaurantului Can Ganassa unde a fost surprinsă o altă scenă a serialului. 

THE CROWN

Sezoanele 3 și 4 din apreciatul serial original Netflix “The Crown” s-au derulat în bună parte pe teritoriul Spaniei, în mare parte în Sevilla, Cádiz, Malaga, Almería, Mallorca. Una dintre intrigiile celui de-al 3-lea sezon se concentrează pe Prințesa Alice de Battenberg, mama Prințului Philip, iar filmările s-au derulat în San Juan de Aznalfarache, lângă Guadalquivir, în vreme ce Hotelul Alfonso XIII din Sevilla a fost zona de desfășurare pentru călătoria Prințesei Margaret împreună cu soțul său Armstrong-Jones.

Playa de los Alemanes din Zahara de los Atunes a întruchipat insula Mustique, paradisul caraibian în care evadează Prințesa Margaret. Grădina botanică La Concepción din Malaga, creată de marchizii Casei Loring, a fost o replica perfectă pentru oprirea Prinților de Wales în Adelaida (Australia), în vreme ce Llano del Búho din Almería a recreat Parcul Național Uluṟu-Kata Tjuṯa (un alt moment delicat din relația Diana-Charles). Cert este că Golful Sa Calobra, lanțul muntos Tramontana și Portul Sóller din Mallorca au reimaginat peisajele Coastei de Azur vizitate de Prințesa Diana și multimilionarul Dodi Fayed în sezonul 5. 

Citește și 5 seriale celebre filmate în Italia

Articole similare