Lifestyle5 seriale celebre filmate în Maroc

5 seriale celebre filmate în Maroc

Înconjurul lumii prin intermediul a 5 seriale filmate în 5 țări. A treia oprire: Maroc.

Explorăm lumea prin intermediul unor seriale celebre ale căror locații de filmare au devenit atracții în tururile turistice. Marocul este între primele 10 destinații pentru regizorii și producătorii de cinema din întreaga lume. Te cucerește prin diversitatea sa: de la munți spectaculoși, plaje minunate și deșerturi rupte din poveste până la orașe străvechi de o autenticitate fascinantă. Cu greu poți rezista tentațiilor din souk-ul marocan acolo unde ești întâmpinat de o simfonie a culorilor și aromelor sau de mirosurile înțepătoare ale tăbăcăriilor cu vechime. 

În Maroc există 4 orașe imperiale (Fez, Marrakesh, Meknes și Rabat), este țara cu 7 limbi oficiale (inclusiv berbera), fosta capitală Fez (până în 1912) este cel mai mare oraș vechi locuit și funcțional, iar Oukaimeden este stațiunea de ski aflată la cea mai mare altitudine din Africa (peste 3000 de metri). O curiozitate nostimă este legată de …ficat. În Maroc, e considerat simbolul dragostei și al romantismului. Declarația de dragoste în stil marocan sună cam așa: “you’ve conquered my liver”. 

Marocul a atras multe producții internaționale: de la “Game of Thrones” până la “Gladiator” sau “Inception”. Like5.ro a pregătit o selecție de 5 seriale filmate în Maroc:

ALEXANDER – THE MAKING OF A GOD 

Docudrama originală Netflix “Alexander – The Making of a God” explorează pe parcursul a 6 episoade parcursul extraordinar al tânărului exilat, hotărât să cucerească lumea după asasinarea tatălui. Considerat unul dintre cei mai mari și de succes comandanți militari din istorie, la doar 30 de ani, Alexandru cel Mare a creat unul dintre cele mai mari imperii din istorie. Serialul aduce o perspectivă nouă asupra celebrului comandant apelând la relatări contemporane și detalii arheologice în baza cercetărilor specialistului grec Calliope Limneos-Papakosta demarate în Alexandria.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii: Buck Braithwaite (“Masters of the Air”), Dino Kelly (“Peaky Blinders”) și Mido Hamada (“Emerald City”). Studiourile Atlas din Ouarzazate și peisajele aride ale Marocului au fost principalul platou de filmare pentru impresionantele reconstituiri ale grandioasei producții. Peisajul muntos a completat perfect scenele de război, în timp ce opulența palatelor a încadrat perfect măreția celebrului personaj istoric. 

HOMELAND 

Longevivul serial de 8 sezoane “Homeland”, producție SkyShowtime, câștigător a 8 Premii Emmy și un trofeu Golden Globe, a fost un hit neașteptat la momentul lansării sale în 2011. Creat de Howard Gordon (“The X Files”) și Alex Gansa, “Homeland” a adus o distribuție impresionantă (Claire Danes, Damian Lewis, Rupert Friend, F. Murray Abraham), creându-și o comunitate puternică. Perpectiva războiului împotriva dușmanilor Statelor Unite ale Americii, atât internaționali, cât și interni, a fost punctul forte ale producției.

Documentarea lui Claire Danes a inclus discuții aplicate cu ofițeri CIA, precum și cu specialiști în tulburările bipolare. Filmările celui de-al 3-lea sezon au fost mutate pe ultima sută de metri din Israel în Maroc având în vedere conflictele politice, dar au revenit ulterior și pentru producția sezoanelor 6 și 8. Același Ouarzazate, denumit “Hollywood-ul marocan”, a fost principalul loc de desfășurare. Având în vedere subiectul sensibil “Homeland”, au apărut o serie de neprevăzute în ceea ce privește transportul decorurilor militare față de care guvernul marocan a fost extrem de tipicar: orice armă, fie ea și recuzită, trebuia înregistrată la intrarea în țară. 

INVENTING ANNA 

Povestea Annei Delvey a șocat lumea prin curajul incredibil de a se strecura în locuri luxoase și de a fenta sistemul. Serialul original Netflix “Inventing Anna” se concentrează pe povestea reporterului Vivian Kent care își sfidează editorul pentru a urmări povestea presupusei moștenitoare Anna Delvey. Cele 9 episoade te poartă inevitabil prin celebrele locații în care Delvey și-a construit surprinzătorul drum, drept urmare escapada din Marrakesh este autentică: de la agitația centrului, a souk-ului până la hotelul boutique de 5 stele unde Rachel DeLoache Williams, prietena Annei, a fost nevoită să plătească nota de 45.000 de lire sterline – La Mamounia.

Deschisă în 1923, proprietatea a fost remarcată inclusiv de Churchill drept “cel mai frumos loc din întreaga lume”, iar Alfred Hitckcock a ales hotelul pentru filmările “The Man Who Knew Too Much”. Atmosfera locului este de poveste: lux și boemie completate de grădini cu citrice și măslini, baruri cu specific sau zone de spa. 

PRISON BREAK

Serial de succes în anii 2005 – 2009, “Prison Break” a revenit la 10 ani distanță cu un nou sezon limitat. Conspirațiile politice au continuat în jurul personajelor centrale interpretate de Dominic Purcell, Wentworth Miller și Amaury Nolasco. Este disponibil integral pe Disney+, iar platforma americană Hulu are în vedere un spin-off cu personaje complet noi, a cărui acțiune se va desfășura în același univers. Filmările celui de-al 5-lea sezon s-au desfășurat în Maroc, mai precis în Marrakesh, Rabat și Ouarzazate.

Clădirea unei școli tehnologice (Ibn Al-Haytham) din Ouarzazate a fost transformată în platou de filmare pe post de penitenciar din Yemen. În timpul filmărilor din Marrakesh, Dominic Purcell a fost grav accidentat de o bară de fier și transportat de urgență în Casablanca, dar producția nu a fost perturbată major. 

THE SPY 

“The Spy”, miniseria limitată de 6 episoade inspirată din evenimente reale, spune povestea lui Eli Cohen, spionul israelian care a lucrat pentru Mossad la începutul anilor 1960, adunând informații despre planurile militare ale Siriei, în timp ce se dădea drept Kamel Amin Thaabet, un magnat sirian patriot al transporturilor maritime. Cunoscut pentru rolurile sale de comedie din “Borat” sau “Bruno”, Sacha Baron Cohen schimbă complet registrul actoricesc cu mult nerv și tensiune. Filmările “The Spy” s-au derulat în Rabat, Sale, Kenitra și Fez. “The Spy” este produs de israelianul Gideon Raff, unul dintre producătorii “Homeland” și este disponibil pe Netflix

Citește și “5 seriale celebre filmate în Islanda

Photo CreditNetflix / Disney+

Articole similare