Features5 seriale care riscă să treacă neobservate la Premiile Emmy 

5 seriale care riscă să treacă neobservate la Premiile Emmy 

Anul 2023 a intrat în istoria Hollywood-ului drept unul dintre cei mai încercați: sincronul grevelor scenariștilor și actorilor au paralizat pur și simplu industria.

Amânarea ceremoniei de decernare a premiilor Primetime Emmy din septembrie 2023 în ianuarie 2024 a generat nerăbdare în jurul celei mai importante gale dedicate producțiilor de televiziune. Programat pe 15 ianuarie la Peacock Theater din Los Angeles, evenimentul se bucură de cea mai mare acoperire mediatică. Gazda va fi Anthony Anderson, iar printre personalitățile care vor decerna premii se numără: Jodie Foster, Jon Hamm, Pedro Pascal și Hannah Waddingham.

O concurență extrem de strânsă la cea de-a 75-a ediție având în vedere avalanșa nominalizărilor pentru “Succesion”, “The Last of Us”, “The White Lotus”, “The Bear” și “Ted Lasso”. 

Șapte categorii urmează să își desemneze câștigătorii pentru cel mai bun serial de comedie, alte 7 pentru serial tip dramă și alte 8 pentru cea mai bună miniserie, serial antologic și film de televiziune.
Like5 vine cu o selecție a titlurilor care, în ciuda performanțelor artistice și a punctelor forte, riscă să treacă neobservate la Premiile Emmy.

ABBOTT ELEMENTARY

Serialul tip mockumentary “Abbott Elementary”, creat și interpretat de comedianta Quinta Brunson, urmărește un grup de profesori dedicați și extrem de pasionați la locul de muncă și explorează sistemul de învățământ public din Philadelphia. Amuzant, dar punctând o problemă serioasă – lipsa finanțărilor școlilor din Statele Unite ale Americii, serialul are finețe și subtilitate, fără a-ți băga degetele în ochi. În ciuda piedicilor apărute în fața acestor funcționari publici inimoși, aflați în inferioritate numerică, profesorii sunt foarte determinați și hotărâți să își susțină elevii pentru a reuși în viață. Anul acesta, sezonul 2 al serialului are 8 nominalizări la Premiile Emmy. Haios, necesar și perfect pentru binging, “Abbott Elementary” este disponibil pe Disney+.

BARRY

Un serial de-a dreptul delicios care stârnește porții zdravene de râs! Personajul principal Barry (interpretat de Bill Hader, creator și regizor deopotrivă) pendulează între două extreme: asasin plătit și actor amator. Dinamism, umor negru și multă emoție sunt echilibrate perfect într-un mix de comedie, dramă și suspans. Interpretarea este surprinzătoare, iar stilul de filmare este un personaj în sine. Nimic previzibil, scris și coordonat foarte bine, completat de o doză de nebunie faină care nu te plictisește defel.

Pe scurt: Bill Hader, Anthony Carrigan și Henry Winkler fac echipă genială! Revigorant și energic, cu o coloană sonoră care îți va stârni noi crush-uri în fiecare episod, “Barry” are ingredientele perfecte pentru bună dispoziție. Din cele 11 nominalizări de anul acesta, un premiu a fost deja adjudecat la Creative Arts Emmy pentru cea mai bună coordonare de cascadorii. Cele 4 sezoane sunt disponibile pe HBO Max.

GEORGE & TAMMY

Mini seria “George & Tammy” este cronica unui cuplu emblematic al muzicii country: Tammy Wynette (interpretată de Jessica Chastain) și George Jones (interpretat de Michael Shannon). Protagoniștii se asortează de minune, iar povestea scoate la iveală istoria unei relații complicate, dar de durată. Detaliile epocii sunt foarte bine puse la punct și creează o atmosferă plină de culoare: de la coafuri la ținute, de la mașini până la decoruri.

Cu un stil de filmare intim, cu accent pe close-up-uri sau cu personaje neclare în cadru care lasă în lumină doar frânturi din alte chipuri, “George & Tammy” stârnește emoție și izolare, completată de o coloană sonoră încărcată de balade cu impact. 6 episoade care detaliază condiția femeii într-un univers prin excelență masculin, control versus blestemul talentului sau cum e dragostea într-un parteneriat delicat. Doar 4 nominalizări pentru mini seria “George & Tammy” la Premiile Emmy. 

ONLY MURDERS IN THE BUILDING

Povestea celor trei străini, vecini într-o clădire exclusivistă de apartamente, continuă să stârnească frenezie în rândul fanilor. “Only Murders in the Building” este o comedie super haioasă, cu accente cât se poate de serioase spre investigații profunde. Cei trei vecini se întrec în a descifra toate indiciile înainte de a fi prea târziu. Densitatea glumelor e efervescentă, iar răsturnările de situație mult mai amuzante decât înfricoșătoare. Genul de serial care îți face seara.

Steve Martin și Martin Short sunt pe super energie, completați, firește de Selena Gomez. Misterul e dozat excelent, suspansul rezistă și absolut toată lumea pare să se distreze de minune! 11 nominalizări la Premiile Emmy, o statuetă adjudecată deja pentru cea mai bună scenografie la Creative Arts Emmy. “Only Murders in the Building” este disponibil pe Disney+.

 
THE MARVELOUS MRS. MASEL

Serialul adus de Amy Sherman-Palladino (creatoarea “Gilmore Girls”) o are în centru pe Miriam “Midge” Maisel (interpretată de Rachel Brosnahan), în New York-ul anilor ’50, femeia cu viața ei idilică, mamă a doi copii. Părăsită de soț, Midge își schimbă complet traseul de îndată ce descoperă că are un talent ascuns: stand-up comedy. Începe o călătorie fascinantă: de la o viață așezată în Upper West Side la cafenele și cluburi de noapte în Greenwich Village.

O femeie hotărâtă, pusă pe fapte mari! O nouă lume, dar și nenumărate provocări! 14 nominalizări la Premiile Emmy în acest an, două dintre ele s-au transformat în premii pentru cea mai bună imagine și cel mai bun machiaj în cadrul Creative Arts Emmy Awards. 

Citește și “Creative Emmy Awards – creatori români, între câștigători”.

Photo CreditDisney+, HBO Max

Articole similare