Give me 55 romane de suspans pentru vara aceasta

5 romane de suspans pentru vara aceasta

Romane de suspans apărute la editura Crime Scene Press de citit vara aceasta.

Cărți intrigante care oferă o bună doză de tensiune, pline de răsturnări de situație și personaje fascinante, sunt perfecte pentru a condimenta vacanța de vară.

CARTEA CAZURILOR NEREZOLVATE

”Cartea cazurilor nerezolvate” a scriitoarei canadiene Simone St. James, autoare bestseller New York Times și USA Today, îmbină trecutul și prezentul cu măiestrie într-o țesătură de mister din lumea reală și suspans supranatural. Este un thriller la limita paranormalului care ține suspansul la cote înalte.

Acțiunea are loc în Claire Lake, Oregon. Shea Collins e recepționeră, dar noaptea lucrează la propriul ei blog despre true crime, numit Cartea Cazurilor Nerezolvate. Într-o zi, se întâlnește cu Beth Greer, presupusă criminală în serie – deși toată lumea o consideră vinovată de uciderea a doi bărbați, Beth a fost achitată la un proces din urmă cu 40 de ani. Totul se transformă într-o adevărată vânătoare a adevărului, care va răsturna toate convingerile din micul oraș. Cineva sau ceva vrea să apere cu orice preț secretele pe care le ascunde conacul familiei Greer. Chiar cu prețul unei alte crime.

Simone St. James s-a născut în Canada și este autoare bestseller New York Times și USA Today. A câștigat două premii RITA și un Premiu Arthur Ellis. A lucrat douăzeci de ani în televiziune, apoi a renunțat la domeniu și a început să scrie cu normă întreagă. Este autoare de romane de suspans, de dragoste și de ficțiune istorică.

SAREK

”Sarek”, de Ulf Kvensler, este un roman apărut în mai mult de 20 de țări, nominalizat la Premiul Crimetime pentru debut și la Cartea Anului în Suedia.

Acțiunea are loc într-un peisaj înghețat. Thrillerul psihologic are în centru trei prieteni care merg în fiecare an în drumeții în nordul îndepărtat al Suediei. Annei și lui Henrik le e greu să refuze atunci când Milena își dorește ca iubitul ei, Jacob, să participe și el anul acesta. Anna e copleșită de sentimentul că-l recunoaște de undeva, dar nu izbutește să-și dea seama de unde. Nu trece mult timp și drumeția se transformă într-un coșmar, atunci când se dovedește că venirea lui Jacob a fost o decizie care le va schimba viața tuturor.

Ulf Kvensler are o carieră încununată de succes ca scenarist, regizor și producător de televiziune. La început comediant, în ultimii ani a scris drame, horror și thrillere. Este creatorul și autorul multor seriale de succes.

FURTUNA DE ZĂPADĂ

”Furtuna de zăpadă”, de Ragnar Jonasson, finalul trepidant al seriei ”Dark Iceland”, din care au fost vândute milioane de exemplare în toată lumea, și primul roman islandez care a devenit bestseller în Statele Unite.

Cu câteva zile înainte de Paști, turiștii se adună în Siglufjörður, cel mai nordic punct al Islandei, ca să viziteze maiestuoasele pârtii de schi. Ari Thór Arason este acum inspector de poliție, dar prietena lui locuiește în Suedia împreună cu fiul lor în vârstă de trei ani. Reîntâlnirea e planificată pentru weekend, însă un viscol violent amenință să lovească în aceeași perioadă.
O fată de 19 ani cade de la balcon pe strada principală. O însemnare derutantă din jurnalul ei sugerează că e posibil să nu fi fost un accident. Când un bătrân dintr-un azil din localitate scrie la nesfârșit pe pereți mesajul ”A fost ucisă”, devine limpede că la mijloc se ascunde ceva mai sinistru. În timp ce furtuna de zăpadă se apropie, oprind curentul electric și blocând accesul în Siglufjörður, Ari Thór trebuie să descopere un adevăr cumplit care îi va marca pe toți.

Ragnar Jónasson s-a născut la Reykjavík, în 1976. Lucrează ca avocat și predă legislația privind drepturile de autor la Facultatea de Drept a Universității din Reykjavík. Cărțile lui au fost răsplătite cu numeroase premii și distincții în Islanda, Marea Britanie și Statele Unite. Cele două serii care l-au consacrat pe Ragnar sunt ”Dark Iceland” (care îl are în centru pe tânărul Ari Thór) și ”Hulda” (cu detectiva care poartă același nume). Drepturile pentru cărțile lui au fost vândute în 33 de țări.

SEARA CEA MAI NEAGRĂ

”Seara cea mai neagră”, de Ann Cleeves, autoare considerată noua Agatha Christie a literaturii britanice, este roman bestseller Sunday Times, a cărui acțiune se petrece în sezonul rece.
Cartea debordează de suspecți bine șlefuiți și motive ascunse la vedere și face parte din seria ”Vera Stanhope”, protagonist despre care New York Times nota că ”a devenit un personaj nemuritor al genului”.

Se apropie Crăciunul. Vera Stanhope merge spre casă și abia așteaptă să ajungă. Dezorientată din pricina zăpezii și a frigului, apucă pe un drum greșit și descoperă o mașină abandonată la marginea drumului. Portiera e deschisă, șoferul nu se zărește nicăieri, însă Vera vede cu stupoare un bebeluș pe banchetă. Îngrijorată, îl ia și ajunge la Brockburn, casa în care a crescut tatăl ei. Înăuntru, petrecerea e în toi. Dar afară, în zăpadă, o tânără zace moartă. Să fie ea mama copilului? Ce i s-a întâmplat? Vera are un caz nou. Cele mai negre nopți pot ascunde cele mai mortale secrete.

Ann Cleeves s-a născut în 1954 și a copilărit în partea de vest a Angliei, în Herefordshire și apoi în North Devon. După ce a renunțat la facultate, a avut o serie de slujbe ocazionale – asistent social pentru copii, bucătar la un centru de observare a păsărilor, ajutor de salvamar și ofițer pentru eliberarea condiționată. S-a căsătorit cu Tim Cleeves, cunoscut ornitolog, și, când el a primit un post pe mica insulă Hilbre, aflată în estuarul Dee, unde ei doi erau singurii locuitori, s-a apucat de scris. Au urmat mai mult de 20 de romane, publicate începând cu 1986, care au fost traduse în peste 20 de limbi până în prezent. Cele două serii de succes ale lui Ann Cleeves au fost transpuse în două seriale realizate de ITV (după cărțile care o au protagonistă pe Vera Stanhope), respectiv BBC (după volumele din seria ”Shetland”). Serialul ”Vera” a fost deja difuzat în 30 de țări. În 2017, Ann Cleeves a fost recompensată cu Premiul Diamond Dagger pentru întreaga carieră, acordat de aceeași Crime Writers’ Association. La Crime Scene Press au apărut patru volume din seria ”Vera” și toate cele opt volume din seria ”Shetland”.

REFUGIUL SPIONILOR

”Refugiul spionilor”, de Tess Gerritsen, un thriller palpitant, cu o bună parte din acțiune petrecându-se iarna, dar care ne poartă și în destinații de vacanță precum Istanbul, Bangkok, Malta și Lacul Como.

Fosta spioană Maggie Bird s-a retras în orășelul de coastă Purity, din statul Maine, în încercarea de a lăsa trecutul în urmă după ce o operațiune a deraiat grav. Duce o existență liniștită la ferma ei, încă apăsată de gândul la întâmplările care au forțat-o să iasă din joc. Asta până într-o zi când în fața casei găsește trupul unei femei și își dă seama că este vorba despre un mesaj de la vechi dușmani care nu au uitat de ea. Apelând la cercul ei de prieteni, clubul Martini, cu foști agenți CIA, Maggie încearcă să-și salveze viața, dar și să protejeze mica localitate pe care a ajuns s-o îndrăgească mult. Drumul o va purta pe firul amintirilor dintr-o altă viață, între Bangkok, Istanbul, Londra și Valletta, deschizând și răni care abia începuseră să se vindece.

Tess Gerritsen a studiat la Universitatea Stanford și a obținut doctoratul în medicină la Universitatea din California. În timpul concediului de maternitate, pe vremea când lucra ca medic, a început să scrie beletristică. A publicat primul roman în 1987, iar de atunci a vândut cărți în mai mult de 40 de milioane de exemplare, în patruzeci de țări, câștigând Premiile Nero Wolfe și RITA. S-a retras din domeniul medical, iar acum locuiește în Maine și trăiește din scris.

Articole similare