Going out5 recomandări de weekend RDW Design GO!

5 recomandări de weekend RDW Design GO!

RDW Design GO! propune și anul acesta un circuit de evenimente-satelit, surse de inspirație de petrecut alături de cei dragi.

Romanian Design Week, evenimentul multidisciplinar care schimbă imaginea Bucureștiului de 12 ani, completează programul în acest an cu o selecție impresionantă de evenimente-satelit în capitală, Cluj-Napoca și Timișoara. Din dorința de a surprinde energia și creativitatea orașului, RDW Design GO! propune activități și proiecte într-un circuit de redescoperire a cartierului prin workshopuri, expoziții, târguri, muzică și brunch-uri sub tema “Unlock the City”. Dacă la Timișoara poți vizita expoziții fie semnate de artiști locali, fie pe tema incluziunii și diversității, la Cluj descoperi dimensiunea creativă a epicentrului IT printr-un proces interactiv inspirat din structura unui joc video în cadrul Departamentului Design al UAD. 

Like5.ro ți-a pregătit o selecție de activități bucureștene de neratat în acest weekend:

CIRCUIT: FAIR

Cea de-a 2-a ediție CIRCUIT se desfășoară între 1 și 2 iunie la Education Point, în Piața Amzei. Târgul de creație derulat sub umbrela sustenabilității adună peste 30 de designeri români care vor prezenta publicului colecții de design de obiect, ceramică, bijuterie, fashion, o selecție atent curatoriată de organizatori. În cele 2 zile, între 10:00 și 20:00, poți descoperi cele mai noi creații sustenabile ale NONO, Zoriland, Fir de In, ROOD, Made With Time, printre altele. Accesul pe bază de bilet în valoare de 10 RON. 

COLOR TRACE #4 

Atelierul Color Trace programat pe 1 iunie (între 11:00 și 18:00) este dedicat copiilor dar și adulților, loc de joacă și dezlănțuit creativitatea! Decorarea pereților cu ajutorul unor vopseluri colorate, tapet sau profile decorative va fi relaxarea perfectă pentru o zi de weekend și sărbătoare! Ideea celor de la Sundazed Interiors, care transformă spațiile printr-un styling personalizat, completată în acest an de o sesiune foto personalizată într-un corner special amenajat în Strada General H.M. Berthelot nr. 84. 

GARAJUL, LOC AL AMINTIRILOR ȘI AL LUCRURILOR BINE PĂSTRATE

Multe povești pornesc din banalul garaj, iar expoziția de fotografie “Garajul, loc al amintirilor și al lucrurilor bine păstrate” de la Boiler @The Studio explorează utilitatea și inspirația unui astfel de loc. Fost garaj din Cartierul Primăverii transformat în cafenea, The Studio propune o serie de fotografii adunate din comunitatea Boiler, imagini ce surprind esența și diversitatea, de la tradițional la modern, locul în care se nasc pasiuni, colecții, creații. Admirarea expoziției merge perfect cu o cafea de specialitate, în centrul orașului. Duminică, 2 iunie, între 08:00 și 17:00, Bulevardul Primăverii nr. 41. 

BRUNCH DE POVESTE

Indiferent de câte expoziții sau workshop-uri bifezi, weekend-ul înseamnă și un brunch relaxat! Duminică poți savura bunătățile bucătăriei aromâne la Nishani. Între 11:00 și 17:00, te așteaptă la un brunch ca o pagină de poveste – “Cap 2. Atuntsi | Acushi | Alt Oară | A fi sau a nu fi”. Bucătarii de la Nishani vor combina rețetele tradiționale aromâne cu ingrediente surprinzătoare, în combinații unice de arome. O experiență culinară încărcată de nostalgie și inovație. Notează-ți adresa să ajungi la timp pentru a savura bunătăți: strada General Christian Tell nr. 26. 

SIDEWALK JAZZ 

Jazz-ul are farmec și spontaneitate, iar dacă răsună în cartier, cu alți ochi vei admira împrejurimile. Peisajul urban va genera improvizațiile sonore ale artiștilor duminica aceasta, de la ora 16:00 pe Terasa Baraka (Bld. Mareșal Constantin Prezan nr. 1). “Sidewalk Jazz” este proiectul JazzBook Club care, de 12 ani, aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea comunității de muzicieni și a publicului iubitor de artă. O experiență sonoră de neratat în cartier!

Photo CreditRDW

Articole similare