După o producție de 5 ani care a implicat rescrierea scenariului, schimbări esențiale în alegerea distribuției și a regiei, pandemie și greve la Hollywood, Max lansează pe 18 noiembrie serialul original “Dune: Prophecy” de 6 episoade. Acțiunea se petrece cu 10.000 de ani înaintea ascensiunii lui Paul Atreides, iar personajele principale, surorile Valya și Tula Harkonnen, luptă împotriva împotriva forțelor care amenință viitorul omenirii și înființează legendara sectă Bene Gesserit.
Succesul celor două filme semnate de Denis Villeneuve (cu încasări la nivel global de peste 1,1 miliarde dolari) a stârnit interesul publicului asupra universului Dune, iar la nivel creativ a însemnat o datorie morală din partea echipei serialului Max de a se ridica cel puțin la standardele impuse de titlurile lansate în cinema. Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel interpretează personajele cheie ale serialului produs de Alison Schapker (care este și showrunner), Anna Foerster (care semnează și regia) alături de scriitorii Brian Herbert (producător executiv) și Kevin J. Anderson (coproducător). “Dune: Prophecy” este inspirat din “Sisterhood of Dune” semnat de duo-ul Herbert-Anderson, autori a numeroase serii-prolog ale celebrei serii create de Frank Herbert. Kevin J. Anderson are în portofoliu numeroase romane inspirate din seriile “Star Wars”, “StarCraft” și “The X-Files”, cu peste 140 de cărți publicate, peste 50 dintre ele devenite bestselleruri la nivel internațional.
Cu peisaje impresionante și temple impunătoare, “Dune: Prophecy” dezvăluie secretele nașterii generației de femei mistice care vizează tronul și protejarea imperiului, dar mai ales rivalitățile, luptele politice și mentalitatea ce guverna începuturile Dune. Like5 îți prezintă 5 motive ca să aștepți cu nerăbdare serialul “Dune: Prophecy”, în exclusivitate pe Max:
SURORILE HARKONNEN
Cele două surori Harkonnen interpretate de Emily Watson (“mama superioară” a școlii de preotese) și Olivia Williams se concentrează pe identificarea celui mai bun viitor al omenirii. Provocarea jocului actoricesc a venit din trecutul tumultuos al familiei Harkonnen și din copilăria zbuciumată care le-a propulsat transformarea. Într-o lume în care există numeroase nuanțe, “nimic nu este bun și rău, totul este compromis și ciudat” mărturisește Emily Watson, fascinată de partitura personajului său ambițios. Cele două surori amplifică importanța personajelor din planurile secundare, adevărații pioni problematici care riscă să destabilizeze situația.
ÎNCEPUTURILE FRĂȚIEI BENE GESSERIT
Serialul dezvăluie apogeul Bene Gesserit, dar mai ales misterul și tehnicile lor de funcționare. Puternica frăție a ghicitoarelor care detectează minciuni și poate controla comportamentul celorlalți prin voce e nucleul “Dune: Prophecy”. Fără a le minimiza mistica, serialul explorează culisele pline de intrigi ale celei mai impresionante mișcări feminine.
MISIUNEA BENE GESSERIT
“Dune: Prophecy” răscolește trecutul și iminența unui război care a interzis inteligența artificială și a mașinilor vizionare. Într-o lume în care limitele tehnologiei sunt forțate la la maximum, producătorii explorează tendințele de autodistrugere ale omenirii impuse de prea multă libertate, precum și rolul Bene Gesserit de a se poziționa drept zid de protecție împotriva unui final dezastruos.
RIVALITATEA HARKONNEN – ATREIDES
Dune este sinonimul rivalității caselor Harkonnen și Atreides, iar “Dune: Prophecy” e radiografia acestor începuturi, într-un moment în care familia Harkonnen nu era la fel de monstruoasă precum în perioada surprinsă în filmele lui Villeneuve. Ne sunt dezvăluite originile unui conflict epic înrădăcinat în ADN-ul fiecărui membru al familiilor. Harkonnen sunt prezentați drept o forță extraordinară, cu o dorință neclintită de a merge mai departe pentru a-și atinge obiectivele.
PRODUCȚIA
Din dorința de a nu apela la foarte multe artificii ale tehnologiei sau la grafică pe post de fundal, impresionanta producție “Dune: Prophecy” s-a derulat în Ungaria în decoruri minuțios construite despre care actorii vorbesc cu multă emoție și uimire, dar și în locații spectaculoase, printre care și o veche catedrală. Platourile de filmare au dat o puternică senzație de parc tematic pentru întreaga distribuție, în vreme ce umezeala tunelurilor a fost una dintre provocări. Nici urmă de nisip, căldură sau cer albastru în “Dune: Prophecy”, ci o mulțime de mirodenii, viermi de nisip și o serioasă artilerie.