Give me 55 lucruri despre Deadpool & Wolverine

5 lucruri despre Deadpool & Wolverine

Al treilea film din seria ”Deadpool” va avea premiera în cinematografele românești în 26 iulie.

”Deadpool & Wolverine” ajunge în sfârșit pe marile ecrane, aducându-i împreună pe Ryan Reynolds și Hugh Jackman, titularii rolurilor. Lungmetrajul e regizat și produs de canadianul Shawn Levy, care a semnat filme ca ”Free Guy” și ”The Adam Project”, cu Reynolds în rol principal, dar și ”The Pink Panther” și ”Night at the Museum”. Producător este și Reynolds, care a scris scenariul împreună cu Shawn Levy, Rhett Reese, Zeb Wells și Paul Wernick.

SINOPSIS

Wolverine se recuperează după rănile suferite, fiind considerat că a dezamăgit întreaga lume, și se întâlnește cu Deadpool. Ei fac echipă pentru a învinge un inamic comun.

”Oamenii așteaptă de decenii această luptă. Nu va fi ușor”, spune Deadpool. Acțiunea este îmbinată cu momente amuzante și nu lipsește nici comicul de limbaj.

DISTRIBUȚIE

Ryan Reynolds și Hugh Jackman sunt secondați de Emma Corrin, pe care am văzut-o și în ”The Crown” și ”Lady Chatterley s Lover”, Morena Baccarin, care își reia rolul din primele două ”Deadpool”, și Jennifer Garner, cunoscută din filme ca ”13 Going on 30” și ”Juno”.

TRIVIA

Primul film din franciză, cu buget de 58 de milioane de dolari, a fost lansat în 2016 și a generat încasări de 782,8 milioane de dolari la nivel mondial. Grație acestui succes, Ryan Reynolds a decis – în calitate de producător, scenarist și protagonist – să meargă mai departe. ”Deadpool 2” a apărut în 2018. A avut un buget de 110 milioane de dolari și a generat încasări de 785,9 milioane de dolari la nivel global.

Glumele cu tentă sexuală sunt normale pentru Deadpool, dar noi pentru Disney. Studioul a preluat eroul în Universul Cinematic Marvel al său, care a încercat în ultimii ani să fie mai incisiv. ”Deadpool”, ale cărui personaje au fost deținute de Fox până în 2019, forțează imperiul să își asume și mai multe riscuri.

Dezvoltarea acestui al treilea film din franciză a început la 20th Century Fox în 2018, dar a fost suspendată până la achiziția studioului de către Disney, pentru 71,3 miliarde de dolari, în 2019.

Dacă industria cinematografică așteaptă un erou, vestea bună este că “Deadpool & Wolverine” e proiectat să fie unul dintre filmele verii cu cele mai mari încasări.  

CE SPUN PROTAGONIȘTII

Despre personajul său, Hugh Jackman declară pentru Variety: ”Nu mi-a lipsit mult timp. Apoi, literalmente, mi-a venit într-o zi în timp ce conduceam spre plajă. Știam că vreau să fac asta. Am oprit mașina, am coborât și l-am sunat pe Ryan. «Vorbești serios?» I-am spus: «Vorbesc serios». Și am închis telefonul. M-am gândit că probabil ar trebui să-mi sun agentul. Nu aveam o reținere să mă întorc, dar am fost foarte fericit cu «Logan». Le-am spus băieților: «Trebuie să găsim un motiv bun pentru existența lui»”.

Ryan Reynolds afirmă despre povestea din noul ”Deadpool”: ”Era ceva opac, apoi, dintr-o dată, s-a declanșat revelație după revelație. Hugh a avut un rol important în scrierea filmului. Una dintre părțile mele preferate ale personajului lui din film este acel memo vocal”. Despre colaborarea cu Marvel, el punctează: ”Au fost parteneri extraordinari. Shawn și cu mine îi epuizăm, nu invers. Ne-au permis să evoluăm nu doar Deadpool, ci și Wolverine”.

CE SPUNE REGIZORUL

”Realizarea acestui film mi-a corupt mintea atât de oribil. Eram un canadian care trăia decent când l-am întâlnit pe tipul ăsta (Reynolds, n.r.)”, glumește Levy. ”Sunt conștient că box office-ul este în scădere, că anul trecut mai multe filme cu supereroi au fost respinse de public. Am hotărât de la bun început să ignorăm asta”.

Articole similare