Exclusiv5 întrebări pentru Trine Dyrholm: “Să porți un corset este cu siguranță...

5 întrebări pentru Trine Dyrholm: “Să porți un corset este cu siguranță o provocare!”

Trine Dyrholm este Regina Anne, un pion esențial în structura miniseriei “Mary & George” - disponibilă exclusiv pe SkyShowtime din 8 martie, cu un episod nou în fiecare vineri.

Una dintre cele mai apreciate și emblematice actrițe nordice ale momentului, daneza Trine Dyrholm și-a creat un profil ce virează de la steril spre (melo)dramatic și comic prin intermediul lucrului cu regizori sclipitori precum Susanne Bier sau Thomas Vintenberg. Este cunoscută inclusiv pentru talentul său muzical, atât de interpretare, cât și compoziție. Trine Dyrholm este un personaj esențial în producția “Mary & George”, disponibilă în exclusivitate pe SkyShowtime: este însăși Regina Anne cea care contribuie considerabil la facerea jocurilor lui Mary Villiers la Curtea Angliei. Despre provocările de la filmări, dar și minunata echipă, într-un interviu pus la dispoziție în exclusivitate în România de SkyShowtime pentru echipa Like5.ro:

AȚI PURTAT COSTUME IMPRESIONANTE ÎN TIMPUL FILMĂRILOR, DAR AU FOST ELE COMODE? 

Trine Dyrholm: Să porți un corset este cu siguranță o provocare! Dar am cele mai frumoase rochii din tot serialul! Pentru fiecare banchet, am o rochie nouă și o perucă și mai mare. A fost partea cea mai distractivă din timpul filmărilor, să mă îmbrac astfel, în spiritul timpurilor. Rochia mea preferată a fost una roșie: era atât de frumoasă, dar atât de incomodă la deplasat și dificilă în privința mersului la toaletă.  

CARE ESTE VIZIUNEA DUMNEAVOASTRĂ DESPRE POVESTEA “MARY & GEORGE”? 

Trine Dyrholm: Este o poveste despre putere și iubire, despre natura umană, despre maniera în care acționăm în diferite situații. “Mary & George” este o poveste de dragoste, dar din puncte de vedere diferite. Cred că și Mary are povestea ei de dragoste, la fel cum George și Regele au istoria lor, cu toate că, în ceea ce îi privește, nu e întotdeauna vorba despre dragoste. 

CARE SUNT IMPRESIILE DESPRE MARY VILLIERS? 

Trine Dyrholm: Mary e un personaj foarte nuanțat. Cred că are o mulțime de explicații pentru felul ei de a fi. A avut o căsnicie îngrozitoare cu un bărbat care a tratat-o cumplit. Iar acum, simte că este momentul ei și are puterea de decizie asupra propriei vieți, de a alege modul în care trăiește. Când vorbești despre putere, este esențial să te apropii de oamenii potriviți. Mary are un talent aparte când vine vorba de asta. Este un strateg impecabil. Este inteligentă, are mult umor și este interpretată de Julianne Moore, actrița mea preferată.

EXISTĂ ASEMĂNĂRI ÎNTRE PERSONAJELE REGINA ANNE ȘI MARY VILLIERS?

Trine Dyrholm: Atât Mary cât și Regina Anne sunt conștiente de statutul lor în acea epocă, de faptul că trebuie să își găsească drumul și au nevoie ca, la un moment dat, fiii lor să fie regi. Regele James nu e un mare fan al fiului său cu Regina Anne, Prințul Charles. Nu e convins de capacitățile acestuia, drept urmare, Regina este direct interesată să rămână aproape de Rege, să se asigure că este înconjurat de buni strategi politici.

Din acest punct de vedere, cred că Mary și Regina Anne se aseamănă foarte mult, au nevoie de bărbați, dar trebuie să își croiască apoi propriul drum. Le leagă un fel de prietenie, dar Regina Anne știe că trebuie să fie prudentă și să nu aibă încredere totală în ceea ce o privește pe Mary. 

CE V-A ATRAS LA “MARY & GEORGE”? 

Trine Dyrholm: Încă de la prima citire a scenariului mi-a plăcut abordarea inedită a serialului. Nu am un rol mare, însă e o partitură bună și un rol cu greutate în poveste. Mai mult, au fost implicați foarte mulți oameni dedicați și am avut posibilitatea de a lucra direct cu Julianne Moore pentru mai multe scene. Foarte mulți profesioniști în echipa serialului, atât în fața camerei, cât și în spatele ei. Tony Curran, partenerul meu de joc care îl intepretează pe Regele James, este de-a dreptul adorabil, amuzant și generos.

Generozitatea este esențială. Povestea, echipa, detaliile – sunt lucrurile care contează pentru mine atunci când accept un proiect. Apoi, eu sunt din Danemarca și o joc pe Regina Anne, care era tot din Danemarca [râde]. Personajul meu este căsătorit cu regele James, dar îi place să fie cu bărbați frumoși și mai tineri. Am avut copii la un moment dat și nu știu dacă apoi s-a plictisit pur și simplu, dar viața lor sexuală nu mai există.

Citește și “5 întrebări pentru Julianne Moore

Photo CreditSkyShowtime

Articole similare