Exclusiv5 întrebări pentru Julianne Moore: “Am fost extrem de norocoasă să obțin...

5 întrebări pentru Julianne Moore: “Am fost extrem de norocoasă să obțin rolul Mary Villiers”

Julianne Moore este perfida Mary Villiers în miniseria “Mary & George” - disponibilă exclusiv pe SkyShowtime din 8 martie, cu un episod nou în fiecare vineri.

Julianne Moore, câștigătoare de Oscar, trofee BAFTA, Emmy și Golden Globes, Urs de Argint și premiu de interpretare la Cannes pentru rolurile sale răvășitoare, revine în forță în miniseria “Mary & George”. Disponibil în exclusivitate pe SkyShowtime, “Mary & George” este o psihodramă istorică îndrăzneață despre o mamă capabilă de orice și hotărâtă să cucerească Anglia anilor 1600 folosindu-se de carismaticul său fiu, George, care îl seduce pe Rege însuși.

O poveste incendiară bazată pe fapte reale și pe cartea lui Benjamin Wolley, “The King’s Assasin”, adaptată pentru televiziune de scenaristul D.C Moore, cunoscut pentru serialul “Killing Eve”. Julianne Moore construiește un personaj deopotrivă controversat, blamat și admirat pentru lipsa de scrupule în atingerea scopului. Despre culisele pregătirii rolului său, într-un interviu pus la dispoziție în exclusivitate pentru o platformă online din România de SkyShowtime pentru echipa Like5.ro:

CÂND AȚI CITIT PRIMA DATĂ SCENARIUL, CE V-A ATRAS LA PERSONAJUL LUI MARY?

Julianne Moore: Era ceva atât de scandalos la ea, ceva atât de direct și neobișnuit, părea să aibă propria aspirație de putere și dorința de a avea influență într-o situație în care putea să nu aibă niciuna de fapt. Mi s-a părut cu adevărat extraordinar, inteligent, amuzant și, totodată, o provocare alături de oameni minunați. Și am fost extrem de norocoasă să obțin rolul.

CE DEOSEBEȘTE “MARY & GEORGE” DE CLASICA DRAMĂ DE EPOCĂ?

Julianne Moore: Nu este drama de epocă tipică tocmai pentru că toate comportamentele desfrânate și sexualitatea nu sunt prezentate în mod obișnuit atât de evident în ficțiunea istorică. Cred că standardele de producție ale serialului sunt la un nivel foarte inalt. Are o frumusețe aparte, surprinde opulența și prezintă acea perioadă istorică cu un umor extraordinar care e foarte ușor de digerat. 

CUM V-AȚI GÂNDIT SĂ ABORDAȚI PERSONAJUL MARY?

Julianne Moore: Cred că scenaristul D.C Moore a construit un personaj fascinant. A descris o femeie hotărâtă, captivantă, extrem de amuzantă. Mary este inteligentă, incitantă și veselă. Așadar, a fost doar o chestiune de abordare pentru a mă obișnui cu limbajul și povestea. A fost o reală plăcere să îi dau viață. E o provocare să ai un personaj care știe foarte clar ce vrea și nu tolerează prostia. E fascinant ce a reușit să obțină într-o perioadă în care femeile nu aveau drept de proprietate și mai ales faptul că a fost înmormântată în Westminster Abbey. Este o realizare uimitoare. 

SERIALUL ADUCE ÎN SCENĂ FEMEI INCREDIBILE. CUM AȚI LUCRAT CU NICOLA WALKER, TRINE DYRHOLM ȘI NIAMH ALGAR?

Julianne Moore: Doamne, am fost atât de norocoasă să lucrez cu distribuția feminină. Nicola Walker m-a copleșit. În prima noastră zi de filmare am lucrat o scenă foarte lungă de masă festivă, eram așezate vizavi însă la o distanță considerabilă și eram atât de dezamăgită pentru că tot ce îmi doream era să vorbesc cu ea.

În momentul în care a vorbit, m-am gândit: “Doamne, este extraordinară”. Cât o privește pe Trine, este o actriță desăvârșită, o persoană minunată care a dat o excelență aparte personajului Reginei Anne. Cu Niamh m-am înțeles de minune. Are o energie grozavă, un minunat simț al umorului și o capacitate de a se conecta și de a umple ecranul. Cred că tuturor ne-a plăcut să lucrăm împreună, chiar dacă nu au fost multe momente petrecute în același timp pe platoul de filmare.

CUM CREDEȚI CĂ VA FI PRIMIT DE PUBLIC “MARY & GEORGE”?

Julianne Moore: Cred că toată lumea iubește ficțiunea istorică. Și e fascinant elementul de fantezie care te face să te întrebi cum ar fi fost dacă ai fi trăit în acea perioadă. Cum ar fi arătat relațiile tale? Cum te-ai fi îmbrăcat? Cum te-ai fi comportat? Firește, este ancorat în realitatea istorică, dar îți permite să o trăiești mult mai intens prin reconstituirile propuse. Cred că este un serial extrem de atrăgător. Chiar cred asta. 

Photo CreditSkyShowtime

Articole similare