Lifestyle5 crazy bags de pus pe lista must have

5 crazy bags de pus pe lista must have

Geanta, accesoriul emblematic din garderobă, în viziunea a 5 prestigioase case de modă

Ești obișnuit deja ca marile case de modă să forțeze granițele designului și să transforme obiectele uzuale în accesorii de lux mult râvnite. Într-o eră în care nevoia de a fi surprins și de a șoca este prezentă la fiecare nivel, designerii propun cele mai excentrice modele de genți, reinterpretări originale, pe care le privești cu uimire și admirație. Opere de artă în sine, experimente adorate de unii, blamate de alții. Like5.ro îți prezintă o selecție de 5 crazy bags de pus pe lista must have. 

TRIPLE ANATOMY JEWELRY BAG – SCHIAPARELLI

Casa de modă Schiaparelli propune explorarea viziunii suprarealiste a designului. În 1932, Elsa Schiaparelli lansa primele accesorii de inspirație suprarealistă (Mad Cap-ul era pălăria versatilă, cu un succes internațional extraordinar) care deschidea noi orizonturi în conceperea de articole extravagante. Era primul designer care explora părțile corpului uman în modă. La 90 de ani distanță, directorul artistic Daniel Roseberry introduce în colecția primăvară-vară ’22 geanta tridimensională Triple Anatomy Jewelry Bag cu bijuterii sculptate și brodate care formează un chip în stil trompe-l’oeil. Pielea de vițel din care este confecționată a fost lucrată ca un origami într-o siluetă triunghiulară și transformă geanta într-un accesoriu dinamic care se deschide și dezvălui nuanța emblematică a brandului încă din 1937, Shocking Pink.  

CHIPS BAG – BALENCIAGA

Perioada de glorie a lui Cristóbal Balenciaga, artistul care nu ținea cont de standarde și convenții, liber, creativ și îndrăzneț, intitulat de Christian Dior “maestrul nostru”, cel care folosea minimum de ornamente și punea accent pe croiul impecabil, pe armonia liniilor și a formelor, a însemnat un capitol esențial în istoria modei.

Balenciaga zilelor noastre al cărei director artistic este georgianul Demna Gvasalia se inspiră din neobișnuit, prin creații bizare și îndrăznețe, pentru a redefini luxul. Departe de imaginea perfecțiunii și fără a se folosi de clasice standarde de frumusețe, Balenciaga se adresează acum generației tinere, prin ironie, imperfecțiune și autenticitate. De la geanta albastră Ikea ajungem la Chips Bag-ul disponibil în 3 culori (roșu, albastru, galben): genți lucioase, lucrate din piele, cu accesorii argintii vintage. 

JOLIE MADAME BAG – BALMAIN

În 2024, directorul de creație al Casei Balmain, Olivier Rousteing, aduce un omagiu celebrei colecții “Jolie Madame” care a consacrat brandul francez. Odă adusă iubirii și figurilor emblematice, boemiei, în nuanțe vibrante și delicate, Jolie Madame Bag este highlight-ul colecției de vară. Cu silueta curbată, o continuare a liniei de sneakerși Unicorn, Jolie Madame Bag este versiunea modernă a unei piese de colecție.

De la fustele înflorate, talia strânsă și umerii sculptați ai îndrăzneței colecții postbelice Balmain, Rousteing sparge tabu-urile, susține diversitatea rasială și mizează pe încrederea femeii Balmain de astăzi, printr-o abordare fresh. În mod fermecător, el numește femeile îmbrăcate în binecunoscutul brand de lux “Armata Balmain”. Femeia frumoasă cu atitudine are nevoie de o armură impecabilă în viziunea lui Olivier Rousteing. 


LADY DIOR BAG – DIOR

Introdusă în colecție în 1994 sub numele de alint “Chouchou”, geanta cu mâner este un accesoriu emblematic în istoria casei de modă Dior. În 1995 ajungea în garderoba lui Lady Di și devenea un accesoriu nedezlipit în aparițiile sale publice. Din 1996, geanta matlasată cu mâner, cusături geometrice și o formă atent structurată poartă numele “Lady Dior”. Pornind de la acest accesoriu clasic, echipa Casei Dior împreună cu directorul de creație Maria Grazia Chiuri au inițiat proiectul anual Dior Lady Art prin care invită 12 artiști din întreaga lume pentru a reinterpreta celebra geantă.

Selectat în cadrul celei de-a 8-a ediții, artistul român Mircea Cantor a explorat rădăcinile sale românești prin intermediul unor broderii hipnotice inspirate din Rai. Cordoanele simbolice, mânere cu mesaje în franceză și română, eșarfa de mătase desenată manual și jurnalul semnat de Mircea Cantor reprezintă elementele distincte ale ediției speciale Lady Dior Bag. 

SANDWICH BAG – LOUIS VUITTON

Începutului anului a stârnit reacții controversate în online la anunțul lansării Sandwich Bag Louis Vuitton în cadrul colecției primăvară-vară 2024. Pentru unii, pare un articol generat prin inteligență artificială, pentru alții o provocatoare operă de artă. Un omagiu adus umilei pungi de hârtie pentru sandwich-uri, geanta din piele de vacă, în nuanțele emblematice ale Casei Louis Vuitton, este opera directorului de creație Pharrell Williams. Redefinind conceptul de accesoriu pentru garderoba masculină, Sandwich Bag-ul LV inspiră inovația și spiritul de pionierat al lui Pharrell Williams aflat la debutul său în creație, revenit la casa de modă după colaborări punctuale între 2004 și 2008 pentru colecții de ochelari și bijuterii. 

Articole similare