Going out15 ani de Club Control și 5 concerte perfecte pentru toamna asta

15 ani de Club Control și 5 concerte perfecte pentru toamna asta

Toată lumea știe de Club Control.

Clubul care a ajuns pe lista de “TO DO” pentru orice turist străin care ajunge la București și e locul care a provocat cel mai mult FOMO în rândul hipsterilor în ultimii 15 ani. Nu există cineva care să nu aibă o amintire din Control. Ca să nu mai vorbim de toată agitația din fiecare marți de pe strada Constantin Mille 4.

Toamna asta Club Control face 15 ani și noi am ales 5 concerte, dintr-o listă lungă, pe care ar fi păcat să le ratezi.

LA FEMME

Trupa franceză de psych-punk rock La Femme va concerta pentru prima dată la București – pe 6 octombrie.  Formată de chitaristul Sacha Got și claviaturistul Marlon Magnée în 2010, la Biarritz, muzica trupei a fost descrisă ca fiind sintetică și hipnotică. Aceasta amestecă elemente de cold wave, punk și yéyé, cu influențe muzicale de la artiști precum Sparks, The Velvet Underground și Kraftwerk. La Femme a lansat mai multe EP-uri și cinci albume de studio, cel mai recent fiind Paris-Hawaï (Disque Pointu, 2023). Despre La Femme, Pichfork zice că vorbim de “poate cea mai mare trupă rock din Franța în acest moment”.

THE ORIELLES

Trupa indie The Orielles concertează pentru prima dată la București pe 27 octombrie, de la ora 20:00. Prezența lor face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, “Tableau”. Noi zicem să îți cumperi bilete cât de repede! The Orielles recurg la practici holistice de jazz, muzică electronică a secolului XXI, experimente de bandă din anii 60, sunete vocale AutoTuned, dub-downer al trupei Burial, improvizație…Pe scurt, o nebunie sonoră la care trebuie să luați parte live! 

JAZZ NOUVEAU: MAGNUS ÖSTRÖM GROUP

Magnus Öström este toboșarul și membrul fondator al legendarului grup Esbjörn Svensson Trio. Împreună, au înregistrat 12 discuri, au făcut turnee în întreaga lume, au vândut sute de mii de albume și au fost considerați “trio-ul deceniului”. În prezent este considerată cea mai influentă trupă de jazz a anilor 2000.

Parcursul grupului s-a încheiat abrupt, odată cu moartea accidentală a pianistului Esbjorn Svensson, pe 14 iunie 2008.În 2011, Magnus Öström dă primele semne muzicale de viață, după această tragedie.Sunetul sumbru și misterios al albumului de debut, inspirat din jazz, rock progresiv sau drum’n’bass reprezintă o încercare de a procesa artistic o mare pierdere și, în același timp, o revenire a lui Magnus Öström la viață (muzicală). Albumul a fost nominalizat la premiul GRAMMY suedez.

HOLY WAVE

Trupa americană de psych-rock Holy Wave va concerta pentru prima dată la București în această toamnă – 16 noiembrie, la Control Club. Holy Wave este o trupă de multi-instrumentiști din El Paso, Texas, SUA. De când s-au mutat în Austin, în 2008, s-au consolidat ca o forță unică în circuitul național și internațional de turnee. După reprezentații perene la Levitation (Austin Psych Fest) și nenumărate turnee și participări la festivaluri în SUA, Europa, America Latină și Africa, Holy Wave este pregătit să continue să se extindă în noi spații și locuri din întreaga lume. Trupa are în palmares numeroase LP-uri și EP-uri apreciate de critici, iar cel mai recent album, “Five of Cups”, a fost lansat vara asta.

THE NECKS

“Una dintre cele mai bune trupe din lume!”, după cum titra The New York Times, The Necks va concerta pentru prima dată la București – 8 decembrie la Control Club. Vorbim despre una dintre marile trupe-cult ale Australiei, trio-ul de jazz avangardist cunoscut pentru munca lor de improvizație.

Chris Abrahams (pian), Tony Buck (tobe) și Lloyd Swanton (bas) creează împreună o chimie care sfidează descrierea în termeni tradiționali. Prezentând piese lungi, care se desfac încet, în cel mai hipnotizant mod, susținute frecvent de un deep groove insistent, cele optsprezece albume ale trupei The Necks rezistă la reascultare de nenumărate ori. Albumul lor de studio dublu LP “Unfold” a fost desemnat de Rolling Stone drept “unul dintre cele mai bune 20 de albume avant ale anului 2017”.

Articole similare