Going outArtiști internaționali de neratat în Club Control în 2024

Artiști internaționali de neratat în Club Control în 2024

Pe lângă festivalurile anunțate în 2024, trebuie să îți notezi în agendă și premierele muzicale programate în Club Control.

De la tonuri indie la punk rock, construcții sonore inedite sau duo-uri suprinzătoare, Club Control promite evenimente cu invitați cu totul speciali: Omara “Bombino” Moctar, primul artist nigerian nominalizat la Premiile Grammy, trio-ul britanic Dream Wife, Ozric Tentacles, una dintre cele mai influente trupe britanice, cu peste 40 de ani de experiență, compozitorul italian Teho Teardo și Blixa Bargeld, liderul Einstürzende Neubauten, într-un show de neratat. 

BOMBINO

Descris drept “un hibrid de desert blues și indie rock” (The Guardian) și “cel mai bun chitarist al lumii” (Noisey), Bombino este artistul nomad prin excelență, singurul muzician nigerian nominalizat la Premiile Grammy (în 2019 cu albumul “Deran”). Revenirea sa post-pandemică este o colecție de melodii cu o notă extrem de personală, cu un ton ferm, puternic, politic. “Sahel” aduce un sound diversificat, o reflexie a complexității culturale și umane din zona cu același nume. Pe 3 februarie, de la ora 20:00, Bombino vine în Club Control!

Prețul unui bilet este de 95 RON. 

DREAM WIFE

Trio-ul feminin londonez Dream Wife concertează în premieră la București pe 29 februarie. Un mix de punk rock, pop și indie rock, colaborări cu nume esențiale ale muzicii internaționale precum apreciatul producător Alan Moulder sau sunetistul Caesar Edmunds, intro-uri premergătoare concertelor Garbage, The Kills sau Rolling Stones în Hyde Park sunt doar câteva detalii ale performanțelor înregistrate. 

Succesul ultimului album, intrat în topul oficial al celor 20 de albume din Marea Britanie, singurul album independent, produs exclusiv de femei la vremea respectivă, le-a consolidat succesul internațional, precum și o serie de concerte sold-out. Cu siguranță, același lucru se va întâmpla și la evenimentul din Club Control, la finalul lui februarie. Biletele sunt încă în regim de presale la prețul de 60 RON. 

OZRIC TENTACLES

Formată în timpul solstițiului de la Stonehenge Free Festival din 1983, Ozric Tentacles a devenit una dintre cele mai influente trupe de pe scena muzicală britanică. Notele psihedelice se împletesc cu rock-ul progresiv în peisaje sonore unice. În 2023, trupa a lansat cel de-al 17-lea album intitulat “Love Unfolding”, la aniversarea celor 40 de ani de activitate. Pe 17 aprilie 2024, Ozric Tentacles vine la București. Parte din trupă, Silas Neptune va completa programul serii cu un moment de Space Folk, alături de chitarista și flautista Saskia Maxwell.

Sub numele de scenă Silas & Saski, duo-ul a lansat deja trei piese. “The Power of Three” a generat un aer relaxant și purificator pe scena muzicală internațională. Biletele sunt disponibile deja în presale și costă 75 RON. 

TEHO TEARDO

Unul dintre cei mai activi compozitori de muzică de film, Teho Teardo a colaborat cu regizori precum Paolo Sorrentino, Daniele Vicari, Gabriele Salvatores. Muzica compusă pentru “Il Divo”, semnat de Sorrentino, a fost apreciată cu numeroase distincții, printre care Premiul Ennio Morricone la Festivalul Filmului Italian. Teardo a dezvoltat o pasiune pentru melanjul muzicii electronice cu sunetele acustice. Lucrează în mod activ pentru spectacole de teatru și împreună cu violoncelistul Mario Brunello a reinterpretat opera lui Bach: un mix al cvartetului de coarde cu cel electronic. Colaborează în permanență cu artiști precum Alexandru Bălănescu, Lydia Lunch, Girls Against Boys. Pe 29 noiembrie 2024, Teardo îl are ca partener pe scenă pe artistul…

BLIXA BARGELD

Liderul trupei germane Einstürzende Neubauten, fondatorul Nick Cave and the Bad Seeds, Blixa Bargeld este o legendă vie a muzicii. Perfomance-urile sale solo explorează limitele de percepție și înțelegere a unor termeni simpli precum “discurs”, “sunet”, “muzică”. Publicul are astfel șansa de a asista la transformarea vocii lui Bargeld care creează arhitectură acustică, sfere sonore. Șoapte, țipete, sunete îndescriptibile capătă o formă inedită într-un show unic. 
Proiectul demarat împreună cu Teho Teardo în 2013 scoate în evidență talentul extraordinar a doi vizionari. Combină avangarda, compozițiile cacofonice cu abisul lingvistic. La finalul anului 2022, Teardo și Bargeld au susținut un concert la Silent Green, un vechi crematoriu berlinez. Turneul european din acest an debutează pe 29 noiembrie, în România. Cei doi vor fi însoțiți în Club Control de violoncelista Laura Bisceglia și Gabriele Coen (clarinet bass). Un eveniment de neratat! Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 145 RON. 

Photo CreditClub Control

Articole similare