Going outYoun Sun Nah, divă a jazzului, concertează la București

Youn Sun Nah, divă a jazzului, concertează la București

Youn Sun Nah, divă a jazzului, concertează la Sala Dalles din București în februarie, spectacolul fiind dedicat cântăreței Nina Simona, sursă de inspirație pentru interpreta sud-coreeană.

PRIMELE IUBIRI

Însoțită de claviaturistul Bojan Z într-un duet memorabil, Youn Sun Nah a ales un repertoriu inspirat de cântărețele și melodiile care i-au modelat viața.
Concertul de la București va fi dedicat unora dintre primele sale iubiri muzicale.
”Am auzit prima dată versiunea «Feeling Good» a Ninei Simone când eram în liceu. Din momentul în care m-am hotărât să studiez jazz, i-am ascultat în mod constant muzica. Nina Simone este ca un șaman. Ea nu este doar o cântăreață, ea este muzica în sine”, spune Youn Sun Nah.

YOUN SUN NAH, ARTISTĂ RECUNOSCUTĂ LA NIVEL MONDIAL

Youn Sun Nah se numără printre cele mai admirate vocaliste de jazz contemporan, o cântăreață, compozitoare și interpretă premiată la nivel internațional.
Artista din Seul și-a început călătoria muzicală cu lecții de pian în copilărie, înainte de a cânta gospel cu Orchestra Simfonică Coreeană la vârsta 20 de ani.
A urmat cursurile Institutului Național de Muzică Beauvais, Paris, ale Conservatorului Nadia și Lili Boulanger și ale CIM, școală de jazz și muzică contemporană.

Youn Sun Nah s-a afirmat rapid ca o vocalistă excepțională, câștigând premii la festivaluri și concursuri de jazz înainte de a debuta, în 2001, cu albumul său de debut ”Reflet”. A urmat o serie de albume din ce în ce mai apreciate, inclusiv ”Same Girl”, din 2010, și ”Lento”, din 2013, care i-a adus certificarea cu discul de aur în Franța și în Germania, pe lângă multe distincții.

CONCERTE ȘI TURNEE

Youn Sun Nah a susținut concerte live și turnee în locuri istorice și la festivaluri prestigioase din Europa, Asia și America de Nord, inclusiv la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci și la International Jazz Day All-Star Global Concert 2017 din Havana, în cadrul căruia a cântat alături de artiști precum Herbie Hancock, Regina Carter, Esperanza Spalding și Antonio Sanchez.

PRIMA COLECȚIE DE CÂNTECE ORIGINALE

Decorată cu însemnele Officier des Arts et des Lettres de către Ministerul francez al Culturii în 2019, Youn Sun Nah și-a făcut debutul la Warner Music în același an cu apreciatul album ”Immersion”.
În pandemie, a scris și înregistrat prima sa colecție de cântece originale, ”Waking World”, lansată în 2022, marcată de combinația pop, folk și jazz.

DETALII DESPRE CONCERTUL DE LA BUCUREȘTI

Concertul Youn Sun Nah de la București va avea loc în 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Dalles.
Biletele costă 180 de lei și pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

Articole similare