Going outWestern pentru copii, în premieră la Teatrul Gong

Western pentru copii, în premieră la Teatrul Gong

Spectacolul de inspirație western “Circul lui Buffalo Bill”, în regia Evei Lábadi, cea mai recentă producție a Teatrului Gong din Sibiu, are premiera în acest weekend.

O poveste despre vise, iluzii și Vestul Sălbatic, cu personaje curajoase aflate mereu în căutarea unor noi aventuri. Cu mic, cu mare, sunteți invitați să descoperiți jonglerii, acrobații și fascinanta poveste a lui Buffalo Bill, creatorul unor spectaculoase numere de circ, cel care a redefinit industria divertismentului din secolul al XIX-lea!

CINE ESTE BUFFALO BILL?

William Frederick Cody a crescut la o fermă din statul Iowa și a învățat tainele călăriei de la o vârstă fragedă. A devenit cunoscut în lumea largă prin intermediul spectacolului itinerant “Buffalo Bill’s Wild West”, un amestec de demonstrații de vânătoare, reconstituiri ale sălbăticiei vestului, cascadorii și prezentări ale culturii amerindiene. Spectacolul său era grandios: cascadorii impresionante și peste 800 de persoane. 

LEGENDELE SIBIULUI

Spectacolul este inspirat din legendele Sibiului și vizita faimosului circ al lui Buffalo Bill din 1906, așa cum apare menționat într-un articol din presa vremii, “Foaia poporului”. Pe 13 iulie 1906, Buffalo Bill își prezenta la Sibiu acrobațiile și reprezentanțiile spectaculoase pentru acele timpuri. Detaliile vizitei și ale măreței producții sunt dezvăluite în spectacolul “Circul lui Buffalo Bill”. 

SPECTACOL INTERACTIV

“Circul lui Buffalo Bill” este interactiv și îmbină arta animației cu elemente de jonglerie și acrobații neașteptate, dar mai ales îmblânzirea cailor, unul dintre numerele preferate ale lui Buffalo Bill. Muzică, suspans, dar și mult umor se dezvăluie în cortul de circ recreat pe scena Teatrului Gong. 

MUZICA LUI CÁRI TIBOR

Unul dintre cei mai eclectici compozitori ai momentului, Cári Tibor semnează muzica spectacolului “Circul lui Buffalo Bill”. Cári Tibor este cunoscut pentru muzica de teatru (a colaborat cu regizori precum Victor Ioan Frunză, Yuri Kordonsky, Ada Lupu sau Alexander Hausvater), film (lungmetrajul “Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić, inclus pe lista scurtă pentru o nominalizare la Oscar, categoria film de animație), dar semnează și proiecte muzicale electro-acustice, povești sculptate prin sunete, prin îmbinarea diferitelor stiluri muzicale de la clasic la electronic.

PROGRAMUL REPREZENTAȚIILOR LA Teatrul Gong

“Circul lui Buffalo Bill” este programat sâmbătă, 20 ianuarie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 21 ianuarie, de la orele 11:00. Reprezentații în regim de circuit închis sunt prezentate pentru grupurile organizate cu elevi în timpul săptămânii. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Costul unui bilet este 12 RON, tarif unic, flexibil, în limita locurilor disponibile. 

Photo CreditTeatrul Gong

Articole similare