LifestyleVară japoneză la COS în colecția capsulă Tabata Shibori

Vară japoneză la COS în colecția capsulă Tabata Shibori

Colecția de vară COS X Tabata Shibori este disponibilă în magazine și online

COS propune o vară în stil japonez prin colecția limitată realizată în colaborare cu artistul nipon Kazuki Tabata specializat în tehnica shibori. Aceasta presupune o metodă tradițională de vopsire printr-un proces meticulos de pregătire a materialelor și culorilor, generând texturi fascinante. Din simplitatea procesului shibori, o practică realizată prin răsucire și compresie, prind contur desene și modele care fac din piesele colecției limitate COS un must have în această vară toridă!

COS X TABATA SHIBORI

Întâlnirea dintre meșteșugul tradițional și designul modern aduce colecția COS X Tabata Shibori formată din 14 piese pentru femei și bărbați, precum și o serie de accesorii perfecte pentru sezonul estival. Culorile tradiționale japoneze și nuanțele celor 4 anotimpuri sunt sursa de inspirație a coloranților. Vopsirea prin tehnica shibori împletește tonuri delicate de albastru, portocaliu și maro în costume stilizate, rochii vaporoase, tricouri, cămășă, pantaloni scurți, precum și în geanta care îți va deveni nelipsită în acest sezon! 

VARA JAPONEZĂ 

Vopsirea shibori se topește perfect în țesăturile obișnuite ale pieselor COS din bumbac, in și mătase, impregnându-se în adâncimea fibrelor. Piesele colecției capsulă COS X Tabata Shibori au personalitate și completează orice garderobă prin eleganța lor. Modelele și formele create de artistul Kazuki Tabata sunt rezultatul unui meșteșug profund inspirat din tradiția japoneză. În piesele colecției COS vei regăsi urmele umbrelei înfășurate (metoda kasa maki shibori), pălăria (metoda boshi shibori), fulgii de zăpadă (metoda yukihana shibori) sau caracatița realizată printr-o tehnică unică tako boshi shibori. Mătasea eșarfei din colecție surprinde delicatețea metodei Sekka Shibori.

CINE ESTE KAZUKI TABATA?

Creatorul brandului japonez Tabata Shibori este Kazuki Tabata, unul dintre puținii artizani specializați în meșteșugul shibori. Cu studii de sunet și lumina la Școala de Arte Vizuale din Osaka, Kazuki Tabata s-a dedicat acestei tehnici din dorința de a păstra frumusețea tehnicilor vechi de vopsire manuală. A investit mult timp în perfecționare până a fost provocat să reproducă floarea de zăpadă sekka. Metoda ideală s-a dovedit a fi Shibori Kyo Shikanoko, tradițional din Kyoto, recunoscut drept cel mai dificil stil. Aceasta presupune numeroase secțiuni de țesătură legate în rânduri egale și strânse, metodă ce a devenit semnătura Tabata Shibori. 

SHIBORI

Vopsirea shibori datează din Japonia secolul al VIII-lea și a fost cultivată în special în Kyoto, cea mai mare insulă, acolo unde se spune că apa curată și râurile bogate din jur au fost sursă de inspirație pentru înființarea atelierelor. Proces bazat complet pe mișcări manuale (legare, pliere, răsucire, compresie), shibori se dovedește extrem de special, iar fiecare piesă rezultată este un unicat.   

PĂSTRAREA MEȘTEȘUGULUI TRADIȚIONAL ÎN ERA AI

Kazuki Tabata este convins de forța creativă a meșteșugurilor tradiționale care poartă povești și semnificații profunde. Perfecționează continuu tehnicile manuale de vopsire, una dintre ele fiind Bosen – prin legarea țesăturii cu fire, înfășurarea ei cu plastic, prinderea între plăci sau prin adunarea ridurilor pentru a crea zone în care se oprește vopseaua. 

Într-o epocă digitalizată în care mașinile și computerele pot realiza aproape orice, Kazuki se simte obligat și onorat totodată să păstreze și să reinventeze vopsirea shibori pentru generațiile viitoare. 

Photo CreditCOS

Articole similare