Going outUrbanEye Film Festival, ediție aniversară

UrbanEye Film Festival, ediție aniversară

UrbanEye Film Festival sărbătorește a zecea ediție, în luna noiembrie, la Cinema Elvire Popesco.

Vor fi în prim-plan schimbările care au modelat orașele noastre, modul în care societatea se redefinește și marile provocări globale ale momentului. Abonamentele sunt disponibile pe Eventbook, la prețuri de 60 RON (elevi, studenți, seniori) și 80 RON.

INTROSPECȚIE ȘI DE REFLECȚIE ASUPRA VIITORULUI

UrbanEye Film Festival marchează aniversarea cu tema provocatoare “Încotro?”, între 8-12 noiembrie.
Privind înapoi la realizările și provocările cu care ne-am confruntat, acum mergem înainte cu speranță și curiozitate, spun organizatorii.
La a zecea ediție, UrbanEye invită la explorarea schimbărilor care au modelat orașele noastre, modul în care societatea se redefinește și marile provocări globale ale momentului.

10 ANI DE URBANEYE

De-a lungul acestui deceniu, festivalul a fost dedicat promovării și analizei temelor urbane prin proiecții de film, discuții, a reunit comunități diverse și a contribuit la creșterea colectivă a conștientizării importanței urbanismului. Ideea principală fiind implicarea cetățenilor în dezvoltarea orașului.

BUCUREȘTI DINAMIC

Ultimii zece ani au adus schimbări semnificative pentru Capitală. Peisajul urban s-a transformat, inițiativele civice au luat amploare. În acest context, UrbanEye dorește să fie un catalizator al schimbării pozitive, provocând orașul și locuitorii săi să devină mai responsabili și implicați.

MICROCOSMOS ÎNTR-O LUME ÎN SCHIMBARE

Într-un moment în care provocările globale, de la schimbările climatice la crizele politico-economice, se multiplică, festivalul urmărește să ofere o perspectivă echilibrată, dezvăluind atât utopiile cât și distopiile prezentului și viitorului.

VIZIUNI CONTEMPORANE ȘI FILME DE ARHIVĂ

Această ediție va pune în centrul atenției filme care ilustrează viziuni legate de viitorul mediului construit atât ale arhitecților contemporani cât și de acum 100 de ani, inițiative independente care urmăresc schimbarea orașelor, filme inedite de arhivă despre București. În plus, vor fi organizate activități de explorare directă a spațiului prin tururi ghidate în case de patrimoniu și activități pentru copii și tineri.

Articole similare