Going outUnora le place jazz-ul: 5 artiști internaționali din programul JAZZx

Unora le place jazz-ul: 5 artiști internaționali din programul JAZZx

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului JAZZx este programată la Timișoara între 5 și 7 iulie 2024.

Aflat la cea de-a 12-a ediție, JAZZx a devenit unul drept unul dintre evenimentele emblematice ale Timișoarei. Invitații care vor concerta sunt artiști de talie mondială și promit publicului show-uri memorabile, fiecare printr-o viziune personală asupra jazz-ului. Dacă ești pasionat de improvizațiile muzicale și perspectivele inovatoare propuse de artiștii pe care te invităm să îi descoperi, trebuie să ajungi în iulie la Timișoara în perioada JAZZx! Accesul la eveniment este gratuit, iar concertele au loc în centrul orașului. Ți-am pregătit o selecție de 5 artiști internaționali pe care trebuie să îi asculți live la JAZZx:

GOGO PENGUIN

Denumiți “Radiohead ai jazz-ului britanic”, amestecând ritmuri de jazz contemporan, rock și influențe minimal, GoGo Penguin au concertat la prestigioase festivaluri din întreaga lume (Coachella, Outside Lands, Fuji Rock, La Vienne). Muzica trio-ului te răscolește cu break-beat-ul său. Cu un nou album lansat în 2023 (“Everything Is Going to Be OK”), GoGo Penguin vin la JAZZx pe 5 iulie. Se anunță o seară emoționantă, o sărbătoare a empatiei și recunoștinței. 

JORDAN RAKEI

Muzica lui Jordan Rakei aduce un mix de efervescență și strălucire. Declarat maestru al neo-soul-ului și al jazz-ului, dă play fragmentului de jos pentru a te convinge că improvizațiile sale sunt dansabile și perfecte pentru o seară de vară relaxantă. A colaborat ca autor, producător și solist cu nume mari ale muzicii internaționale, de la Loyle Carner, Tom Misch, Disclosure, Bonobo. Celebru pentru antrenantele sesiuni live de la evenimente de anvergură, precum și concertele sold-out de la Brixton Academy, Jordan Rakei vine la Timișoara pe 7 iulie în cadrul turneului său european care se încheie în octombrie, cu 2 show-uri programate la Royal Albert Hall în Londra. 

MONONEON

Apariție colorată și nonconformistă, MonoNeon este artistul experimental care aduce inovație în bass și sunet funk. Ultimul basist al artistului Prince, colaborator al lui George Clinton, Nas și Mavis Staples, MonoNeon are un vibe funky combinat cu sample-uri și voci polifonice distorsionate de care te vei îndrăgosti iremediabil! Concertul din cadrul JAZZx va fi o seară plină de energie. MonoNeon are un Grammy în portofoliu. 

JAZZBOIS

Sound-ul Jazzbois este sinonim cu vacanța aceea în care vrei să te relaxezi dar să nu ratezi niciun strop din adrenalina unui loc nou! Cam așa se simte muzica lor. De la jazz neconvențional la hip-hop și muzică electronică, inspiră o joacă perpetuă. Prezența trio-ului maghiar în cadrul JAZZx promite un boost de energie. Sunt fani ai improvizației, dar și al jazz fusion-ului. E bine de știut că toate concertele lor din ultima perioadă (Londra, Milano, Amsterdam) au fost sold out. Ascultă un scurt fragment pentru a te convinge! 

MATTEO MANCUSO

Porția de zen și calm din festival e adusă de Matteo Marcuso. Trece de la clasic la electric cu o ușurință impresionantă, are o tehnică aparte atunci când își lasă degetele purtate peste chitară. E senzația de zbor plăcut, muzica menită să te relaxeze, să îți creeze în fundal un cadru desprins din poveste. Descoperă-l la JAZZx! 

Photo CreditJAZZx

Articole similare