Going outUnfinished 2023, un exercițiu de tăcere și ascultare

Unfinished 2023, un exercițiu de tăcere și ascultare

Unfinished, festival multidisciplinar cu o comunitate de 20.000 de oameni din peste 70 de țări, se concentrează anul acesta pe „Silence/ Tăcere”, explorată într-o serie de evenimente la House of Ideas (Casa și Grădina Universitarilor).

EXPERIENȚE UNICE

Timp de trei zile, la finalul lunii septembrie, sub tema „Silence”, participanții la a opta ediție explorează workshop-uri, ateliere, experimente sociale, conversații interactive, momente artistice autentice – concerte, DJ sets, dans, teatru, instalații imersive create de artiști locali și internaționali, sesiuni de wellness – yoga, mindfulness, fitness, și sesiunile de conectare Taste – reuniuni în jurul mesei, degustări de vin.

CE SPUNE DIRECTORUL ARTISTIC AL FESTIVALULUI

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului, subliniază: „Tema ediției de anul acesta este un apel la tăcere, dar mai ales la ascultare. Credem că tăcerea este atât de strâns legată de mai toate aspectele vieții – de la democrație, cenzură și putere, până la natură, respect și secrete – încât «Silence» este un unghi cu adevărat valoros din care nu numai că am putea învăța despre ce anume ne leagă pe toți, dar ne poate ajuta să găsim și soluții pentru a ne asculta mai bine”.

INVITAȚI ÎN FESTIVAL

Printre speakerii confirmați pentru ediția de anul acesta se află Topaz Adizes – scriitor, regizor și arhitect în designul experiențelor, al cărui documentar interactiv „{THE AND}” a câștigat premiul World Press Photo în 2015. Lista e completată de Rafaela Sahyoun – dansatoare, coregrafă și profesoară de dans, implicată în mai multe proiecte pedagogice artistice; Ligia Giatti – director de operațiuni la Mesa, un sistem de lucru bazat pe echipă, conceput pentru a rezolva rapid provocări complexe; John Evans – muzician ce experimentează la limita dintre soul, blues, electronică și house, și Edouard Millot – antreprenor, membru Climatosfera și formator Climate Fresk. 

ÎNVĂȚARE NON-STOP

Cristian Movilă, fondatorul Unfinished, spune despre festival: „Este, în primul rând, o comunitate de indivizi complet diferiți, dar care împărtășesc aceeași viziune, curiozitate și deschidere către învățare non-stop. Din acest motiv, misiunea noastră este să conectăm oameni care la prima vedere par să nu aibă nicio legătură unul cu celălalt, dar a căror interacțiune poate genera niște conversații extrem de revelatoare. Așa că, ediția de anul acesta va aduce la aceeași masă arhitecți cu specialiști în tehnologie, coregrafi cu antreprenori, naturaliști cu psihoterapeuți și suntem convinși că intersecția acestor domenii complet diferite va avea un rezultat valoros și memorabil. Important este să-i ascultăm cu adevărat”. 

CINE POATE PARTICIPA LA UNFINISHED 2023

Participarea în festival costă timp și implicare, explică organizatorii. Unica modalitate de a avea acces în comunitatea Unfinished este prin completarea unui formular, pe site-ul www.unfinished.ro, în care cei interesați trebuie să povestească despre ei, despre valorile și motivația lor și despre ce aduc în festival cu prezența lor. Sunt acceptați 3.141 participanți.

Articole similare