Features“True Detective” în 5 referințe

“True Detective” în 5 referințe

Serialul cult “True Detective” revine pe 15 ianuarie la HBO Max cu un nou capitol incitant.

Cel de-al patrulea sezon, subintitulat “Țara Nopții”, o are în rolul principal pe Jodie Foster, completată în distribuție de Kali Reis. Creat de Nic Pizzolatto, serialul original HBO a revoluționat televiziunea la data lansării în 2014. Despre “True Detective” în 5 referințe și ce promite cel mai recent sezon al seriei limitate:

NEO-NOIR

Serialul dramă “True Detective” aduce în prim-plan investigații ce scot la iveală secrete personale și profesionale ale celor implicați, atât în interiorul, cât și în afara legii.  
Pornind de la un logline sumbru – “dacă atingi întunericul, întunericul te va atinge și el”, “True Detective” a generat un nou tip de neo-noir printr-o procedură de investigație elevată. De la atmosferă gotică la elementele suprarealiste, serialul a devenit o referință esențială pop-culture, cu accente filosofice și dialoguri intense, pus în valoare de o echipă creativă cu un potențial imens. 

FENOMENUL “TRUE DETECTIVE”

Protagoniștii primului sezon din 2014 erau interpretați de nume sonore de la Hollywood. Era pentru prima oară când Matthew McConaughey, aflat în plină campanie de promovare pentru premiile Oscar a lungmetrajului “Dallas Buyers Club” (pentru care a fost premiat de altfel), juca într-un serial de televiziune. Woody Harrelson revenea și el pe micile ecrane după o pauză îndelungată. Impactul televiziunii devenea din ce în ce mai evident: era un teren atractiv pentru numele mari ale industriei de a se alătura în distribuția serialelor originale. Collinn Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Ali Mahershala, Vince Vaughn se alăturau următoarelor două sezoane “True Detective”. 

CREATORII

Nic Pizzolatto (“The Magnificent Seven”, “The Killing”) este creatorul și scenaristul “True Detective” iar serialul rămâne titlul esențial al filmografiei sale. A fost completat de regizorul Cary Joji Fukunaga, cel care a revoluționat stilul producției, și de directorul de imagine Adam Arpakaw. “True Detective” aducea dinamism vizual și genera noi repere artistice în realizarea producțiilor de televiziune. Tehnic, totul devenea mult mai elaborat, atent gândit, ambițios, tendință specifică doar producțiilor dedicate marelui ecran la acel moment. 

DISTINCȚII

“True Detective”, sezonul 1, a fost o revelație pentru întreaga industrie, dar mai ales pentru votanții Premiilor Emmy astfel încât a fost recompensat cu 5 premii: cel mai bun regizor (Cary Joji Fukunaga), cea mai bună imagine pentru un serial (Adam Arpakaw), cel mai bun machiaj, cel mai bun casting și cel mai bun design de titlu. 

SEZONUL 4

Capitolul 4 reinventează spiritul “True Detective” într-o abordare diferită. Cele 6 episoade sunt scrise și regizate de Issa Lopez (cu o bogată experiență în producții TV mexicane) și aduc în prim plan un duo feminin: Jodie Foster și Kali Reis. Distribuția este completată de Fiona Shaw, Finn Bennett, Isabella Star Lablanc, Aka Niviâna, Anna Lambe, Joel D. Montgrand, Christopher Eccleston, John Hawkes.

Când în Ennis (Alaska) se lasă o lungă noapte de iarnă, cei opt angajați de la stația de cercetare termică Tsalal dispar fără urmă. Pentru a rezolva cazul, Liz Danvers și Evangeline Navarro trebuie să se confrunte cu întunericul pe care îl poartă cu ele, să scormonească în adevărurile bântuite care zac îngropate sub gheața eternă. Din 15 ianuarie, câte un episod săptămânal, pe HBO Max. Primele trei sezoane sunt disponibile pe platformă.

Articole similare