Entertainment”Talk To Me” - Cel mai așteptat horror al anului, în cinematografe

”Talk To Me” – Cel mai așteptat horror al anului, în cinematografe

”Vorbește cu mine/ Talk To Me”, primul film horror regizat de frații australieni Danny și Michael Philippou, creatori de conținut pe YouTube cu miliarde de vizualizări și multipremiați pentru activitatea lor, intră în cinematografele românești pe 22 septembrie.

SINOPSIS

Filmul urmărește povestea unui grup de tineri, a căror distracție o reprezintă petrecerile, postarea de videoclipuri pe rețelele online și, mai nou, invocarea spiritelor cu ajutorul unei mâini îmbălsămate. Atunci când Mia, o tânără îndurerată de moartea mamei sale, merge prea departe și deschide ușa către lumea spiritelor, lucrurile scapă de sub control.

SUCCES INTERNAȚIONAL

Succes de box-office internațional, ”Vorbește cu mine” e apreciat de fanii genului, critici de film și spectatori. Și chiar de Peter Jackson, regizor cunoscut pentru seria ”Lord of The Rings”.

„Cel mai bun și cel mai intens film de groază de care m-am bucurat în ultimii ani”, a spus Peter Jackson despre producția cu buget restrâns, filmată în cinci săptămâni, care a depășit deja încasările ”Hereditary”, un alt titlu din portofoliul companiei producătoare A24.

UN FILM DESPRE DEPENDENȚĂ

Originari din Adelaide, sudul Australiei, frații Danny și Michael Philippou spun că filmul a fost inspirat din observarea tinerilor din cartier: „Unul dintre copii, aflat sub influența drogurilor, era căzut pe jos și cu convulsii. Prietenii lui îl filmau și râdeau. Frapant și înfiorător”. Așa că, atunci când Daley Pearson, prieten al lor, a împărtășit cu ei un scenariu de scurtmetraj despre un grup de adolescenți care foloseau posesia ca nouă formă de a fi high, imaginația acestora s-a aprins.

Astfel, filmul este despre o adolescentă care se lasă posedată de spirite pentru a obține un efect similar cu cel pe care îl au drogurile, dar la un nivel mai profund este despre tineri care se luptă cu dependența și bolile mintale, iar ceea ce începe ca o evadare din durerea suprimată poate deveni o erupție terifiantă a acelei dureri.

CE SPUN REGIZORII

”«Vorbește cu mine» este un film sincer despre cum nu știm să facem față sentimentelor ca adolescenți și despre cum găsim supape care ne fac mintea vraiște. Am vrut ca acesta să fie primul nostru film pentru că este cel mai apropiat de lumea noastră așa cum este ea acum”, spun realizatorii Danny și Michael Philippou.

PREMIERA, LA SUNDANCE

Lansat în luna iulie a acestui an, după ce a avut premiera internațională la Sundance Film Festival, ”Vorbește cu mine/ Talk to Me” beneficiază de cronici pozitive și ratinguri mari pe Rotten Tomatoes, Metacritic și IMDb.

https://youtu.be/STX3TL4A0SE?si=TSXOEj9TmRpCYVxv

Articole similare