Going outSute de designeri, la Romanian Jewelry Week 2023

Sute de designeri, la Romanian Jewelry Week 2023

Cea de-a patra ediție Romanian Jewelry Week va fi cel mai amplu eveniment dedicat bijuteriei contemporane la București anul acesta.

Derulat între 4 și 8 octombrie, la Biblioteca Națională a României, evenimentul reunește mai mult de 230 de designeri, școli, asociații și colective din 30 țări.

MII DE CREAȚII DE AUTOR

Romanian Jewelry Week 2023 aduce mii de creații de bijuterie de autor din țări ca România, Regatul Unit, SUA, Australia, Franța, Kuwait, Cehia, Lituania, Italia, Grecia, Mexic, Lituania, Israel, Ucraina și Belgia.

ROJW a inclus anul acesta două alte evenimente – la ISHO Timișoara, parte din programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, și o primă ediție la Chișinău, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

EXPOZIȚIA CENTRALĂ

Expoziția centrală va fi deschisă pe 4 octombrie, la ora 18:30, la Biblioteca Națională a României, și va fi completată de opt expoziții colective, școli și asociații internaționale de renume: Slovenian Jewelry Week, Plus One Collective, Legnica Silver Festival Polonia, ArtsThread în colaborare cu Gucci, One and Three Collective, Precious Collective și The Sense of Beauty Gallery, precum și colectivul de câștigători ai concursului ”Timeless Jewelry”, organizat de Muzeul Național de Artă Brașov.

PREMIILE EDIȚIEI

Un juriu internațional va desemna câștigătorii premiilor ediției, juriu care are în componență reprezentanți ai unora dintre cele mai importante organizații internaționale din domeniul bijuteriei contemporane precum Federația Europeană de Bijuterie, Muzeul de Bijuterie din Atena Ilias Lalaounis, Legnica Silver Festival.

TÂRG DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ

Biblioteca Națională a României va găzdui, în perioada 7 – 8 octombrie, Romanian Jewelry Week Fair, care va reuni mai mult de 60 de designeri de bijuterie contemporană.

EXPOZIȚII ȘI ATELIERE

Romanian Jewelry Week va ajunge și la Muzeul Național al Literaturii Române – expoziția „Bijuteria și Literatura” (Tincal lab, Portugalia), AlbAlb – Romanian Jewelry Focus, Muzeul Național Cotroceni și Assamblage Jewelry Gallery.

Programul special va include o serie de workshop-uri și conferințe susținute de profesori, designeri, curatori și profesioniști din întreaga lume.

Biletele pot fi cumpărate – în format electronic – de pe iabilet.ro.

Photo CreditContemporia/ ROJW

Articole similare