Entertainment“Superman” vine în decembrie la Warner TV

“Superman” vine în decembrie la Warner TV

Warner TV aduce adrenalina pe ecran în luna decembrie prin programul “Miercuri cu Supereroi”. 

Mijlocul săptămânii se anunță plin de acțiune printr-un focus asupra legendarului Superman. Celebrul personaj american de benzi desenate creat în 1938 a devenit erou în producțiile media începând cu anii 1940. A cucerit radioul, televiziunea, filmele și jocurile video. 

CHRISTOPHER REEVE

Începând cu 6 decembrie, Warner TV difuzează în fiecare miercuri seară, de la ora 20:30, lungmetraje din franciza “Superman”. Christopher Reeve este cel care a dat viață lui Superman și a intrat în istoria cinematografiei prin acest rol de colecție. Din distribuție fac parte Margot Kidder, în rolul lui Lois Lane, precum și Gene Hackman, în rolul lui Lex Luthor, personajul negativ, Marlon Brandon, Robert Vaughn și Richard Pryor. Reeve a încercat să depășească momentul istoric “Superman” și să fie asociat și cu alte roluri ulterioare. Rezultatele însă nu s-au ridicat la același nivel de popularitate. Producțiile “Superman” au generat peste 630 de milioane de dolari la nivel mondial. 

SUPERMAN” (1978)

Filmul din 1978 spune povestea unui copil extraterestru orfan, Kal-El, ajuns pe Pământ după ce planeta pe care trăia intră în colaps. Familia de fermieri care îl preia îi dă numele Clark Kent. Dezvoltând superputeri, Clark duce o viață aparent normală, ajunge să lucreze în redacția Daily Planet și, în paralel, devine cel mai mare supererou. Filmul în regia lui Richard Donner, cunoscut pentru seria “Lethal Weapon” și “Maverick”, a primit trei nominalizări la Oscar (pentru sunet, montaj și muzică originală) și un trofeu onorific pentru efectele vizuale. 

SUPERMAN II” (1980)

Pe 13 decembrie este programată continuarea aventurilor lui Superman pe Pământ. Personajul decide să își sacrifice puterile pentru a începe o relație cu jurnalista Lois Lane, doar că momentul este cât se poate de nepotrivit. Trei răufăcători kryptonieni, eliberați din greșeală de Superman, amenință siguranța Pământului. Singurul lungmetraj din serie în absența lui Gene Hackman ca Lex Luthor. 

SUPERMAN III” (1983)

În cea de-a treia parte a francizei, Superman se confruntă cu omul de afaceri Ross Webster (interpretat de Robert Vaughn), care se folosește de geniul informatician Gus Gorman (Richard Pryor) pentru a duce la bun sfârșit planurile de control economic global. Vor crea o mașinărie ce controlează întreaga lume, chiar și vremea, mecanism ce reușeste să îl împartă și pe Superman în două: cel bun și cel rău. Filmul este programat pe 20 decembrie, ora 20:30. 

LOIS ȘI CLARK

Și dacă aventurile lui Superman stârnesc nostalgie, Warner TV difuzează în decembrie sezoanele 2, 3 și 4 din serialul “Lois și Clark”. O nouă perspectivă asupra legendarului personaj într-o versiune 1995 – 1997, cu multă acțiune, fapte surprinzătoare și îndrăznețe ale vizitatorului de pe altă planetă care aduce orașul Metropolis la viață. Din distribuție fac parte Dean Cain, Teri Hatcher, John Shea, Michael Landes, Tracy Scoggins și Lane Smith. 

Articole similare