Going out"sevrajă”, expoziția artistei ATOMA la Galeria Kulterra

“sevrajă”, expoziția artistei ATOMA la Galeria Kulterra

Descoperă detaliile celei mai recente expoziții de pictură semnată de ATOMA

Recunoscută pentru muralele din spațiul public și pentru arta digitală, ATOMA revine în spațiul galeriei Kulterra cu expoziția solo “sevrajă” ce poate fi vizitată până pe 12 decembrie 2023. 

CONCEPT

În iureșul conectării prin tehnologie și rețelele sociale, din dorința de a favoriza comunicarea, singurătatea și izolarea sunt stările omniprezente. Oamenii trăiesc în anxietate, evadează în imaginație, aleargă după lucruri inaccesibile. În expoziția “sevrajă”, ATOMA expune pe simeze conștientizarea propriilor stări. În stilul său unic, explorează solitudinea și punctează faptul că rețelele sociale ne oferă lucruri care ni se potrivesc și o doză considerabilă de dopamină ce funcționează ca stimul, apoi devine necesar-indispensabilă. Se concentrează pe co-dependența de tehnologie, atât la nivel intelectual, cât și ca expresie artistică. 

ATOMA DESPRE SEVRAJĂ”

„Rolul dezinformării nu este de a ne face să credem în ceva, ci de a ajunge să nu mai credem în nimic, să considerăm că nimic nu mai are rost”, spune artista. „Atenția reprezintă cea mai importantă resursă a lumii capitaliste moderne. Este o resursă finită, iar corporațiile se luptă pentru a ne atrage atenția. Atenția este ca un drog pentru individ, prima doză este puternică, dar după dezvoltăm o toleranță la un anumit nivel și vrem tot mai mult. În cazul în care nivelul atenției scade, intrăm în sevraj.”

TEXTURA TABLOURILOR

ATOMA apelează la obiecte fizice în seriile incluse în “sevrajă”: pastile, tastaturi, fire, cabluri. Dependența sugerată capătă astfel o formă concretă și evidentă. Fiecare obiect în parte devine centrul de interes al lucrării. Ochelarii VR sunt elementul recurent din pânzele artistei, expresia contradicției: accesoriul care ne transpune în lumea virtuală, simbolul tehnologiei, pasul spre evadarea din realitate. În fiecare tablou, universul interior are o nouă formă și o nouă profunzime în funcție de personajul central. 

TRICOURILE ATOMA

Dacă universul ATOMA v-a vrăjit, avem un pont pentru voi: la Kulterra puteți descoperi seria de tricouri, numerotată și datată, cu grafica ei emblematică. La fața locului va fi mai ușor să vă decideți asupra modelului. Mai mult, colecția de tricouri este disponibilă spre vânzare și pe site-ul ATOMA, alături de printuri limitate ale artistei. 

GALERIA KULTERRA

ATOMA se numără printre artiștii români promovați de Galeria Kulterra. Multe nume din portofoliul Kulterra sunt la început de drum, cu stiluri și tehnici diferite, personale, ce definesc realitatea și tendințele manifestate în arta din această parte a Europei de Est.  

Articole similare