FeaturesRegizorii “Soțul meu musulman”: Nu este un film despre politică sau despre religie

Regizorii “Soțul meu musulman”: Nu este un film despre politică sau despre religie

Alexandra Lizeta Bărnuți și Daniel Bărnuți semnează documentarul “Soțul meu musulman”, o poveste înduioșătoare despre provocările iubirii.

Prezentat în premieră mondială la TIFF, în Competiția Zilele Filmului Românesc, și selectat într-o serie de festivaluri internaționale, titlul este disponibil pe HBO Max. Echipa Like5.ro a povestit cu cei doi protagoniști:

DESPRE CE NU ESTE FILMUL VOSTRU?

Nu este un film despre politică sau despre religie. Nu este un film dogmatic sau unul în care se predică și se promovează o ideologie sau orice altceva. Nu este un film care prezintă doar lucrurile frumoase și pozitive din viață unui cuplu. Nu este un film despre relația perfectă. Nu este un film care să aibă filtre când vine vorba de intimitate. 

5 MOTIVE PENTRU CARE PUBLICUL DIN ROMÂNIA AR TREBUI SĂ VADĂ “SOȚUL MEU MUSULMAN”

Documentarul nostru dezbate subiecte poate încă tabu sau mai sensibile, are o abordare diferită și este extrem de intim. Explorează dinamicile complexe de familie, specifice familiei noastre, dar suntem siguri că mulți dintre cei care se vor uita se vor regăsi în unele dintre ele. Nu în ultimul rând, este un film cu ajutorul căruia poți călători în zone orientale, dar și în interiorul familiilor de acolo. Este un documentar în care ne-am expus cu bune, cu rele, și ne dorim să deschidă o punte de discuție, să motiveze și să vorbească despre faptul că o relație este în permanentă construcție și că importantă este iubirea, cu ajutorul căreia putem trece prin multe alte piedici care apar pe parcurs.  

CARE A FOST (SAU ESTE ÎN CONTINUARE) TEAMA CEA MAI MARE VIZAVI DE ACEST FILM?

Ne-am dorit ca acest documentar să fie intim, să ne arate așa cum suntem noi și în momentele în care ne e bine, și în cele în care nu. Iar această transparență și deschidere, pe care ni le-am asumat cu totul, vin cu o mare emoție, aceea a felului în care vom fi percepuți. De cei care nu ne cunosc și urmăresc documentarul, dar mai ales de apropiați, de familie și prieteni. Aici a fost temerea noastră, pentru că ne-am dorit să înțeleagă și ei mesajul pe care ne dorim să-l transmitem și să privească totul pe cât de obiectiv posibil. Iar pentru noi este primul proiect de lungmetraj, așa că fiecare emoție s-a amplificat.

CU CE PRECONCEPȚII VĂ LUPTAȚI CÂND VINE VORBA DEPRE DOCUMENTARUL VOSTRU?

Acest proiect a fost realizat în aproape 7 ani, în care am urmărit schimbările noaste în timp real. Practic, se vede cum se dezvoltă relația noastră. Celor care nu cunosc această industrie le este greu să-și imagineze câtă muncă, timp și energie stă în spatele unui astfel de proiect. 

Preconcepțiile legate de cultură sau religie sunt și ele prezente. Dar prin acest film ne dorim să arătăm că, indiferent de religie sau cultură, doi oameni care se iubesc pot trece prin multe obstacole.

5 DOCUMENTARE ROMÂNEȘTI DE VĂZUT ÎNTR-O VIAȚĂ!

”Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”, Regia: Andrei Ujică
”Chuck Norris vs. Comunism ”, Regia: Ilinca Călugăreanu
”Kapitalism – Rețeta noastră secretă”, Regia: Alexandru Solomon 
”Colectiv”, Regia: Alexandru Nanău
”Acasă”, Regia: Radu Ciorniciuc

Articole similare