Going outRAD Art Fair 2024 – Parc de sculptură și 26 de expozanți

RAD Art Fair 2024 – Parc de sculptură și 26 de expozanți

RAD Art Fair 2024, eveniment dedicat pieței de artă contemporană din România, expune la Hotel Caro din București mai mult de 300 de lucrări de artă.

Târgul de artă organizat de Romanian Art Dealers are loc între 16 și 19 mai. La a doua ediție participă 26 de galerii din București, Cluj-Napoca, Iași, Frankfurt și Viena care expun mai mult de 90 de artiști și sute de lucrări de artă.

Biletele pot fi cumpărate pe platformele Entertix și IaBilet. În afara standurilor expoziționale, publicul poate vizita și participa în cele trei secțiuni distincte – RAD Design, RAD Talks și Parcul de sculptură.

Galeriile participante la RAD Art Fair sunt 2/3 galeria, Atelier 35, Biju, Borderline Art Space, Cazul 101, Diptych, G15 Design, IOMO, Ivan, Jecza, Laborna, Lutnița, NEW NOW, Plan B, Gregor Podnar, Galeria Posibilă, Anca Poterașu, Relicvar, Galeria Romană, Sabot, /SAC, Sandwich, Sector 1, Suprainfinit, Catinca Tabacaru și Zina.

RAD 24 yap studio

SPAȚIU DE INSPIRAȚIE

”Ne-am propus ca RAD să însemne pentru public o comunitate, un spațiu de învățare și de inspirație, un timp valoros petrecut în preajma artei contemporane și sperăm să atragem un număr cât mai mare de oameni care să se bucure de toată efervescența scenei de artă de astăzi”, spune Catinca Tăbăcaru, co-fondator RAD Art Fair.

RAD DESIGN

O noutate a târgului o reprezintă secțiunea RAD Design, curatoriată de Adela Maria Marius, fondatoare Epretext, Timișoara. Secțiunea reunește mai mult de 20 de artiști internaționali. Expoziția este completată de două discuții publice găzduite la RAD Design Garden (situată lângă RAD Design). Lucrările prezentate sunt semnate de artiști precum Radu Abraham, Etienne Bastormagi, Henry Baumann, Lorena Cocioni, Paul Coenen, Carsten in der Elst, Studio Guilty, Șerban Ionescu, Pauline Leprince, Mantas Lesauskas, Shinji Murakami, Vlad Nanca, Sho Ota, Crina Arghirescu, Rogard Yoon Shun, Tim Teven, Thus That, UAU,  Atelier V&, Yohan Viladrich și Ward Wijnant. UniCredit Bank prezintă RAD Design la această ediție, alături de Kultho și Globaworth.

Design2 RAD Art Fair 2024 curatorial.ro

HIGHLIGHTS

Galeria Ivan (București) prezintă lucrări importante pentru scena artistică românească semnate de Florina Coulin, Geta Brătescu, Ion Grigorescu, Paul Neagu, Horia Bernea și Simona Runcan.

Galeria Relicvar (Cluj-Napoca) a pregătit o prezentare de grup care va cuprinde lucrările artiștilor Vasile Gorduz, Silvia Radu și Dan Isailă.

Gregor Podnar (Viena) propune un schimb artistic captivant între lucrările ale artiștilor Marieta Chirulescu, Ion Grigorescu, Dan Perjovschi și Colectivul IRWIN.

RAD TALKS

La ediția din acest an, RAD Talks revine într-un spațiu verde, construit special pentru a găzdui discuții pe teme actuale.

Vineri, 17 mai, ora 18:00 – TALK: Art Patronage
O conversație dintre Catinca Tabacaru și Tudor & Geanina Grecu.

Sâmbătă, 18 mai, ora 13:00 – TALK: Collecting 2.0
Moderator: Tevz Logar | Panel: Ovidiu Sandor, Veronica Kirchner, Alex Rus, Avi Cicerean

Rolul formator al RAD 2024 a fost orientat în acest an către practicile curatoriale internaționale. Astfel, au fost invitați mai mult de 30 de curatori din 10 țări într-un format mixt, ce oferă o perspectivă amplă asupra evenimentelor publice, cât și asupra celor axate pe industrie.

PARCUL DE SCULPTURĂ

Parcul de sculptură ocupă o suprafață de 5.000 mp, e deschis vizitatorilor până în 9 iunie, gratuit, și aduce în prim plan piese de mari dimensiuni.
În această expoziție pot fi admirate, printre altele: sculptura în piatră gravată de peste 800 de kilograme realizată de Miklos Onucsan, instalația Măsurătorile neterminate II (2014) prezentată de Galeria Plan B; pictura de 3,2 metri a artistului surinamez Xavier Robles de Medina, Îndepărtarea statuii Reginei Wilhelmina din Piața Independenței, Paramaribo, Surinam, creată în 2024 și prezentată de Galeria Catinca Tăbăcaru; monumentala Grass Harvester produsă de Dan Vezentan, Pentagona (1974) creată de Constantin Flondor și prezentată de Galeria Jecza, Sylva Lounger (2010) a lui Mike Bouchet, din colecția Galeriei Suprainfinit.

Parc sculpturi RAD Art Fair 2024

Artiștii care expun în Parcul de sculptură de la RAD Art Fair 2024 sunt: Ambrus Apor-Nimbert, Cătălin Bădărău, Mike Bouchet, Flaviu Cacoveanu,Mirela Cerbu, Constantin Flondor,Nona Inescu, Adelina Ivan, Christian Jankowski, Peter Jecza, Marta Mattioli, Miklós Onucsán, Cristian Răduță, Xavier Robles de Medina, Ovidiu Toader, Dan Vezentan și Béla Zoltán.

Acesta cuprinde și un proiect inedit al Galeriei Sandwich, un nou tip de expoziție, în care operele de artă și obiectele produse în masă coexistă și împărtășesc aceeași dinamică.

Garage sale Dandwich RAD Art Fair
Photo CreditYAP studio; Like5

Articole similare