EntertainmentPoveștile lui Puiu din pandemie se văd din 10 noiembrie pe marile...

Poveștile lui Puiu din pandemie se văd din 10 noiembrie pe marile ecrane

MMXX”, cel mai recent film al lui Cristi Puiu, prezentat în competiția Festivalului de la San Sebastian și, în avanpremieră națională, vara aceasta, la TIFF, ajunge în cinematografe pe 10 noiembrie. Filmul este produs, printre alții, de Dragoș Bucur și Dorian Boguță.

CE SUBIECTE ABORDEAZĂ

Realizat în timpul pandemiei, noul film regizat de Cristi Puiu aduce pe marile ecrane patru scurte momente în timp care surprind rătăcirile unor suflete blocate la răscrucea istoriei.
Oana Pfifer, o tânără terapeută, vizibil distrasă din motive necunoscute, se strecoară puțin câte puțin în plasa chestionarului pe care clientul său ar trebui să îl completeze.

Mihai Dumitru, fratele mai mic al Oanei, îngrijorat de pregătirile pentru aniversarea sa și fără să-și dea seama cât de nepotrivite sunt pretențiile sale, se trezește prins într-o poveste mult mai mare decât poate duce.
Septimiu Pfifer, soțul Oanei, îngrijorat de starea de sănătate în legătură cu o posibilă contaminare cu SARS-COV 2, ascultă o poveste stranie în care a fost prins colegul său de la ambulanță în urmă cu mult timp, în așteptarea următorului apel de urgență.

Narcis Pătranescu, inspector la brigada de crimă organizată, tulburat de moartea recentă a unuia dintre colegii săi, se trezește prins într-o poveste întunecată în timp ce interoghează o tânără.

PE CINE VEDEM ÎN DISTRIBUȚIE

Filmul, cu o durată de 160 de minute, îi are în distribuție pe Bianca Cuculici, Laurențiu Bondarenco, Otilia Panaite, Florin Țibre, Dragoș Bucur, Igor Babiac, Roxana Ogrendil, Ana Adelaida Perjoiu, Dorian Boguță, Marin Cumatrenco.

5 FILME ALE LUI PUIU DE VĂZUT

Din fiilmografia lui Cristi Puiu se remarcă “Marfa și banii”, din 2001, “Moartea Domnului Lăzărescu” (2005), film de referință în cinematografia românească pentru care cineastul a a câștigat trofeul Un Certain Regard la Cannes, “Un cartuș de Kent și un pachet de cafea”, scurtmetrajul lui Puiu care i-a adus un Urs de Aur la Berlin în 2004, “Sieranevada”, filmul cu care regizorul a fost prezent în competiție la Cannes în 2016, și “Aurora”, în care Puiu interpretează și rolul principal.

Articole similare