EntertainmentPedro Almodóvar, la primul lungmetraj în limba engleză

Pedro Almodóvar, la primul lungmetraj în limba engleză

Cineastul spaniol, recompensat cu trofee Oscar, Goya, la festivaluri precum Cannes și Veneția, va filma în New York și Madrid primul său lungmetraj în limba engleză

Pedro Almodóvar, unul dintre cei mai importanți cineaști din toate timpurile, se află – după mai bine de 40 de producții regizate – tot mai aproape de realizarea primului lungmetraj în limba engleză.

EXERCIȚII DE ÎNCĂLZIRE

”The Room Next Door” vine după scurtmetrajele de limbă engleză ”The Human Voice” (2020), adaptare a textului lui Jean Cocteau cu Tilda Swinton, și ”Strange Way of Life” (2023), cu Ethan Hawke și Pedro Pascal.

Almodóvar declarase anterior că scurtmetrajele lui au fost doar exerciții de încălzire pentru a se obișnui să regizeze actori vorbitori de limbă engleză. El trebuia să regizeze lungmetrajul în limba engleză “A Manual for Cleaning Women”, pe care Cate Blanchett urma să îl producă și era stabilit ca ea să joace rolul principal, dar a renunțat în 2022.

DISTRIBUȚIE

Julianne Moore și Tilda Swinton sunt acum confirmate de compania de producție a lui Almodóvar, El Deseo. Despre rolurile lor nu au fost încă date detalii.

POVESTE

“The Room Next Door” este o “dramă între o mamă și o fiică”, care va fi filmată în primăvară la New York și Madrid.

PRIMUL LUNGMETRAJ ALMODÓVAR ÎN TREI ANI

“The Room Next Door” va fi primul lungmetraj al lui Almodóvar de la “Madres paralelas” din 2021, care a avut premiera la Festivalul de la Veneția. Penélope Cruz, care interpretează rolul unei mame singure într-o poveste ce implică și căutarea cadavrelor dispărute ale celor uciși în timpul Războiului Civil Spaniol, a câștigat Coppa Volpi pentru cea mai bună actriță, în timp ce filmul a obținut opt nominalizări la premiile Goya și două la Oscar.

PEDRO ALMODÓVAR, CEL MAI PREMIAT CINEAST SPANIOL

Pedro Almodóvar (n. 25 septembrie 1949) este, de la Luis Buñuel încoace, cel mai apreciat cineast spaniol pe plan internațional. Almodóvar a devenit un star al “La Movida”, mișcarea culturală pop de la sfârșitul anilor ’70 din Madrid. Primul său lungmetraj a fost ”Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón” (1980). În 1987, el și fratele său Agustín Almodóvar și-au înființat propria companie de producție: El Deseo.

“Fenomenul Almodóvar” – care cuprinde ”fetele Almodóvar” (actrițele Julieta Serrano, Carmen Maura, Marisa Paredes, Vitoria Abril, Penélope Cruz, Rossy de Palma) – a ajuns în întreaga lume, făcând ca filmele lui să fie foarte populare în multe țări.
Printre filmele lui care au primit aprecierea criticii și a publicului se numără ”Mujeres al borde de un ataque de nervios”, nominalizat la Oscar, ”Átame!”, ”Todo sobre mi madre”, premiat cu Oscar la categoria ”film în altă limbă decât engleza”, ”Hable con ella”, care i-a adus cineastului un Oscar pentru scenariu, ”La mala education”, ”Volver” și ”Dolor y gloria”.

Articole similare