EntertainmentMomente speciale la gala Oscar 2024

Momente speciale la gala Oscar 2024

Like5 a ales cinci momente speciale de la gala premiilor Oscar de anul acesta, găzduită de omul de televiziune Jimmy Kimmel la Dolby Theatre Hollywood.

Câștigătorii premiilor Oscar 2024 și prezentatorii au fost și protagoniștii unor momente emoționante și amuzante – de la discursuri pacifiste, la apariții nud și tequila pentru toți invitații din sală. Seara s-a încheiat cu apariția pe scenă a lui Al Pacino, la 50 de ani de la premiera ”The Godfather Part II”, care a anunțat câștigătorul categoriei ”cel mai bun film”.

DISCURSURI PACIFISTE

Oscarurile sunt și o platformă pentru semnalarea unor probleme socio-politice. În apropierea covorului roșu al Oscarurilor, câteva sute de protestatari cereau în seara galei încetarea focului în războiul purtat de Israel în Gaza.
Câțiva dintre câștigători s-au folosit de discursurile de acceptare pentru a denunța criza umanitară din această regiune și pe cea declanșată de invazia Rusiei în Ucraina.
Demonstrațiile pro-palestiniene din inima Hollywoodului au îngreunat traficul în jurul Dolby Theatre, ceea ce a dus la un început întârziat al ceremoniei care a durat trei ore și jumătate.

Billie Eilish, fratele ei, Finneas O’Connell, și Mark Ruffalo s-au numărat printre vedetele care au sosit pe covorul roșu purtând insigne roșii Artists4Ceasefire. Grupul spune că insigna simbolizează „sprijinul pentru o încetare imediată și permanentă a focului, eliberarea tuturor ostaticilor și livrarea urgentă de ajutor umanitar în Gaza”.
Actorul american de origine egipteană Ramy Youssef a fost unul dintre prezentatorii ceremoniei și a declarat că își dorește „dreptate de durată pentru poporul palestinian”.

MUZICĂ

O prezență inedită pe scena galei a fost a chitaristului Slash, membru fondator al grupului rock Guns N’ Roses. El l-a acompaniat pe actorul Ryan Gosling pentru interpretarea melodiei ”I’m Just Ken” din lungmatrajul ”Barbie”.

Momente speciale la gala Oscar 2024

Un moment emoționant, ca de fiecare dată, l-a reprezentat segmentul In Memoriam, prin care sunt omagiați cineaștii decedați în ultimul an. De data aceasta, el a debutat cu un extras din documentarul ”Navalnîi”, iar Andrea Bocelli a cântat piesa ”Time to Say Goodbye”.

NUD

La jumătate de secol de când prezentarea livrată de actorul David Niven la Oscaruri a fost întreruptă de un bărbat care, gol, a traversat scena galei, organizatorii de anul acesta au gândit un remake, un moment amuzant.

Kimmel a lăsat să se înțeleagă acest lucru, însă actorul John Cena – stabilit ca protagonist – a apărut de după un element de decor spunându-i: “M-am răzgândit. Nu mai vreau să fac partea cu alergatul. Pur și simplu, nu mă simt bine în legătură cu asta. Este un eveniment elegant, știi, ar trebui să te simți rușinat acum pentru că ai sugerat o glumă de prost gust”.

“Corpul masculin nu este o glumă!”, a continuat actorul. Kimmel i-a răspuns amuzat: ”Al meu este!”. După ceva tratative, Cena a apărut în fața publicului ținând în față doar plicul care ascundea câștigătorul pentru cele mai bune costume.

TEQUILA PENTRU TOATĂ LUMEA

Guillermo Rodriguez de la emisiunea “Jimmy Kimmel Live!” a ținut un toast la ceremonie. Grație acestui moment, sponsoriat de Don Julio 1942, toți cei prezenți în sală au băut un shot de tequila.

În timp ce prezentatorul Jimmy Kimmel vorbea, Guillermo a apărut în public pentru a spune că actorul Colman Domingo, nominalizat pentru rolul din “Rustin”, avea nevoie de o băutură. ”Am adus tequila pentru toată lumea! Îi iubesc pe toți de aici, te iubesc, Jimmy, și iubesc tequila!”, a susținut Guillermo în timpul toastului său.

REUNIUNI

Arnold Schwarzenegger și Danny DeVito, care au jucat împreună în ”Twins” și ”Junior”, au prezentat câștigătorii categoriilor ”efecte speciale” și ”montaj”. În introducerea lor, au glumit pe seama personajelor interpretate în franciza ”Batman”, avându-l drept țintă pe Michael Keaton, care l-a interpretat pe supererou.

În plus, foști laureați pentru interpretare – între care Jessica Lange, Sally Field, Tim Robbins și Ben Kingsley – au prezentat pe aceeași scenă, dar individual, nominalizații de anul acesta pentru categoriile de interpretare.

Articole similare