Going outMoBU, cel mai mare târg de artă contemporană din România, la a...

MoBU, cel mai mare târg de artă contemporană din România, la a doua ediție

MoBU Târgul Internațional de Artă Contemporană București se desfășoară între 29 mai și 2 iunie la Romexpo

Cea de-a doua ediție MoBU, cea mai nouă platformă de artă contemporană din zona Europei Centrale și de Est, debutează la Romexpo pe 29 mai și până pe 2 iunie prezintă publicului cei mai importanți artiști ai momentului. Cel mai amplu eveniment de gen din România, MoBU ne plasează pe harta internațională a pieței de artă. 

EXPOZANȚI ȘI ARTIȘTI

Cea de-a doua ediție MoBU introduce 50 de expozanți – galerii, spații conduse de artiști, grupuri de independenți, precum și noile voci ale artei contemporane. Artiștilor români li se alături cei din China, Germania, Polonia, Republica Moldova, Ucraina și Ungaria. În acest an sunt reprezentate și cele mai importante universități din țară, de la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara ai căror studenți conturează o direcție artistică fermă și vocală. Generoasa ofertă MoBU aduce în prim-plan diversitate și unicitate, amprenta spațiului est-european. 

“DESCOPERĂ ARTA ÎNTR-O ALTĂ DIMENSIUNE”

Sub umbrela “Descoperă arta într-o altă dimensiune”, MoBU reunește în acest an colecționari, specialiști, precum și cele mai variate expresii ale artei contemporane: experimentele vizuale și cercetarea artistică vor fi nelipsite, completate de abordări artistice tradiționale. 

PROGRAM

Pavilionul central Romexpo se transformă într-un spațiu multifuncțional în perioada 29 mai – 2 iunie: de la tururi ghidate, prezentări și mese rotunde, proiecții video și activități performative. Galeriștii din România, precum și invitații străini vor interacționa cu publicul iubitor de artă într-o mediere culturală firească, necesară în această regiune a Europei. 

ECHIPA

Demetra Arapu, directoarea MoBU, consideră formula hibridă din acest an perfectă pentru a conecta publicul din România cu piața de artă contemporană. Ambasadorul MoBU este artistul, curatorul și galeristul independent Mihai Zgondoiu, specialist în domeniul artelor vizuale, fondatorul și coordonatorul galeriei Atelier 030202 din București, fondatorul grupării artistice ALIAJ, premiat la nivel național și internațional pentru lucrările sale și implicarea artistică. 

ACCES ȘI ORAR

MoBU se deschide publicului pe 29 mai la ora 15:00, iar intrarea este liberă. Pe 30 și 31 mai intervalul orar de vizitare este 12:00 – 20:00, iar în weekend-ul 1-2 iunie începând cu ora 10:00, până la ora 20:00, respectiv 18:00. 

Photo CreditMoBU

Articole similare