Going out“Masters of Classic”, festivalul marilor voci de operă, la prima ediție

“Masters of Classic”, festivalul marilor voci de operă, la prima ediție

“Masters of Classic”, festivalul care reunește cele mai mari voci de operă din întreaga lume, are loc între 1 și 15 septembrie la București

Între 1 și 15 septembrie, Bucureștiul devine în premieră gazda unui eveniment muzical grandios, “Masters of Classic”. Festivalul reunește voci de operă de excepție, de la soprane și tenori, până la dirijori virtuoși. Eveniment unic la nivel european, “Masters of Classic” celebrează arta lirică prin experiențe muzicale extravagante de neratat. Iată motivele pentru care “Masters of Classic” este un must în calendarul lunii septembrie:

ANNA NETREBKO

Cele mai mari voci ale operei concertează în premieră pe scena aceluiași festival. Pe 1 septembrie, “Masters of Classic” debutează cu spectacolul susținut de Anna Netrebko, soprana numărul 1 din lume, supranumită “primadonna secolului XXI”. Aflată pentru prima oară în România, Anna Netrebko s-a remarcat pe scenele celor mai prestigioase opere (Teatro alla Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York) și a jucat un rol major în deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă. Alături de soprana cu o carieră impresionantă, spectacolul din deschiderea “Masters of Classic” îl aduce în scenă și pe tenorul Yusif Eyvazov, unul dintre cei mai apreciați artiști ai generației sale, faimos pentru notele înalte impresionante. Un eveniment de înaltă ținută, de neratat pe scena Sălii Palatului! 

DUETE DE NERATAT

“Masters of Classic” propune publicului iubitor de muzică clasică duete memorabile! Pe 7 septembrie, tenorul Rolando Villazon, apreciat pentru vocea sa virilă, urcă pe scenă alături de soprana americană Emily Pogorelc, remarcată de critica de specialitate pentru prezența scenică, adorată de public. 

Artistul de origine poloneză Piotr Beczala, cunoscut pentru interpretările alături de cele mai prestigioase orchestre din lume, o prezență constantă pe marile scene ale lumii, va încânta publicul alături de Olga Kulchynska, soprana cu o experiență impresionantă pe scenele operelor din New York, Munchen, Hamburg, Roma sau Zurich.  Concertul celor doi artiști este programat pe 14 septembrie, ora 20:00, la Sala Palatului. 

ROBERTO ALAGNA

Grandiosul eveniment include nume de top ale muzicii de operă. Minunata soprană Irina Baianț susține un concert pe 8 septembrie. Directorul muzical al Orchestrei Naționale din Lyon, virtuosul violonist Nikolaj Szeps-Znaider, apreciat la nivel mondial pentru recitalurile sale, vine la “Masters of Classic” pe 6 septembrie. Publicul se va bucura și de impunătoarea voce a lui Roberto Alagna, fostul partener de scenă al Angelei Gheorghiu, distins de-a lungul carierei sale cu Premiul Laurence Olivier și Victoires de la Musique. Alagna susține concertul pe 13 septembrie. 

FAZIL SAY 

“Masters of Classic” include în programul său și un concert de pian susținut de artistul Fazil Say. Muzicianul turc, unul dintre elevii lui Alfred Cortot, cel mai apreciat pianist al secolului XX, ale cărui interpretări au răsunat alături de cele mai prestigioase orchestre din lume (New York Philharmonic, Baltimore Symphony Orchestra, BBC Philharmonic) vine la București pe 12 septembrie. 

“Masters of Classic” este prilej de întâlnire cu dirijori virtuoși precum Michelangelo Mazza, al cărui traseu profesional l-a purtat la Carnegie Hall din New York, Tchaikovsky Concert Hall din Moscova sau Kioi Hall din Tokyo. 

BILETE ȘI LOCAȚII

“Masters of Classic” se desfășoară pe scenele Sălii Palatului și ale Operei Române, iar programul complet este disponibil pe site-ul oficial. Abonamentele, care includ accesul și la concertele din 5 și 15 septembrie, precum și biletele pot fi achiziționate online

Articole similare